Skocz do zawartości
Krz

Odzyskiwanie Utraconych Danych - Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Przez nieuwagę usunąłem całą zawartość partycji z dokumentami metodą SHIFT+Del. Próbowałem odzyskać za pomocą PC Inspector File Recovery, jednak nie wracają nazwy plików i struktura katalogów. Było tego ponad 75 GB, więc koniecznie muszę mieć foldery - kilka lat zajmie uporządkowanie tego, a są to naprawdę ważne dane. Czy ktoś mógłby polecić program do odzyskiwania danych, który przywracałby też nazwy plików?

Czekam na pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez nieuwagę usunąłem całą zawartość partycji z dokumentami metodą SHIFT+Del. Próbowałem odzyskać za pomocą PC Inspector File Recovery, jednak nie wracają nazwy plików i struktura katalogów. Było tego ponad 75 GB, więc koniecznie muszę mieć foldery - kilka lat zajmie uporządkowanie tego, a są to naprawdę ważne dane. Czy ktoś mógłby polecić program do odzyskiwania danych, który przywracałby też nazwy plików?

Czekam na pomoc.

Nie wiem na ile Ci to pomoze, ale sprobuj uzyc Ontrack Easy Recovery Professional, ewentualnie Bad Copy Pro.

Mi pomogly juz nie raz.

Powodzenia zycze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie - szanse na odzyskanie są niewielkie. Rosną, jeżeli dane nie znajdowały się na tym samym dysku co system i jeżeli na ten obszar nie były wgrywane nowe (po prostu z całą partycją nie było robione nic).

Ja polecam też GetDataBack - choć przyznam szczerze, że nigdy nie udało mi się odzyskać danych za pomocą tego typu programów (albo "wyszukiwacze" ich nie znalazły, albo po odzyskaniu miały uszkodzoną strukturę). Wiem, że znajomemu niedawno się udało - ale problem polegał na zniknięciu partycji - odzyskał ponad 30GB. Tak więc.. pozostaje mi tylko życzyć powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi