SotY Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Jak w tamcie. Na co mozna liczyc kupujac obecna serie Opterona 165 s939 z newegg ? Jest szansa na 2.7GHz (300x9) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Lepiej zmień płytę na kn9, kup brisbane i ddr2. Wtedy na pewno tylu uzysaksz, a dużo nie dopłacisz, o ile w ogóle coś dopłacisz. Ja sie z podobnej do Ciebie konfiguracji przesiadłem na brisbane w kwietniu i nic nie dopalaciłem. A wszsytko dlatego że każdy ceni DFL LP... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SotY Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Nie chce zmieniac plyty i pamieci. Chce wlozyc tylko nowego proca i zastanawiam sie czy jest szansa na pozostawianie tych samych ustawien bo jakos ostatnio nie mam czasu na bawienie sie (nowe pamieci zostawilem na 225@3-3-3-8-1T chociaz powinny isc sporo wyzej). Jakbym mial zmieniac cos wiecej to poszedl bym na pewno w strone C2D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Więc sobie odpuść taką wymianę bo jest kompletnie pozbawiona sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SotY Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 A niby dlaczego ? Uwazasz, ze drugi rdzen plus 2 razy wiekszy cache z takim samym taktowaniem (jezeli udaloby sie trafic 2.7GHz) nie jest warte $99 (cena Opterona 165) ? Za mojego Venice, ktory chodzi na 2.9GHz na allegro pewnie wzialbym ze 150zl czyli ostateczny koszt wymiany to niecale $50. Zreszta moje pytanie bylo proste... czy jest szansa trafienia w obecnej serii 2.7GHz a nie czy sie oplaca wymieniac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Tyle że za te same pieniądze miał byś Brisbane'a, który bankowo zrobi te 2,8-3,0 i to na niskim napięciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SotY Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Moze i tak ale jak pisalem juz wczesniej nie mam teraz czasu ani cohoty uczyc sie nowej plyty wiec liczylem na to, ze znajdzie sie tutaj ktos kto kupowal niedawno Opterona i powie mi na co mozna liczyc no ale trudno moze kupie w ciemno a jak sie nie uda to odesle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Wracajac do tematu to Pan Lucek ma zjefajne oterony kreca sie na 3200MHz lepiej niz u Pana Stefana. No ale zawsze lepiej niz te z Komputronika... Co to w ogole za pytania i pierniczenie glupot?? Takie temamciki jak tu rozwijacie to do dzialu "Co kupic" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...