guziq Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Witam. Dostałem od szefa służbowego tableta Motion Computing M1400. Zacząłem się zastanawiac do jakiej grupy ludzi adresowane sa tego typu sprzety? Komu i w jaki sposob moga byc one przydatne? Korzystając z okazji mam jeszcze jedno pytanko - w tablecie tym zainstalowana jest pewna liczba aplikacji ktore nie moga zostac usuniete. Tablet niebyl rowniez od dawna formatowany i rowniez nie wskazane byloby to robic. Zeby odmulic troche komputer zainstalowalem TuneUp Utilities, powywalalem zbedne programy z autostartu, wyczyscilem rejestr, zdefragmentowalem dyski za pomoca O&O Defrag jednak tablet dalej nie uruchamia sie odpowiednio szybko i nie dziala (wg. mnie) jak powinien. Co jeszcze moge zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Próbowałem wykorzystać HP tabletPC do notowania wykładów, do tego Microsoft OneNote, ale dłubanie się z rysikiem kiepsko mi wychodziło i znacznie szybciej notowałem na zwykłym laptopie. TabletPC były zapowiadane jako lekkie i poręczne, a są to z reguły notebooki z wywracanym ekranem, przez co sa grube i ciężkie. Naprawdę o wiele lepszym "tabletem" jest sztywna podkładka z zeszytem i zwykłym długopisem :wink: Pod czym pracuje, Win XP :?: - może spróbuj BootVis - zoptymalizuje start systemu. Edytowane 28 Czerwca 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 TabletPC były zapowiadane jako lekkie i poręczne, a są to z reguły notebooki z wywracanym ekranem, przez co sa grube i ciężkie. Naprawdę o wiele lepszym "tabletem" jest sztywna podkładka z zeszytem i zwykłym długopisemTen akurat nie ma wogole klawiatury - jest to sam ekran z rysikiem :) Pod czym pracuje, Win XPTak, pod Windows XP Tablet PC Edition Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Normalnie wolę zwykłego notebooka i takiego najczęściej używam. Ale na instalacjach i budowach tablet jest poręczniejszy. Stosuje go jako notes elektroniczny z możliwością wyświetlenia projektów, zestawień, protokołów itp. Przydatne, ale nie dla każdego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zacząłem się zastanawiac do jakiej grupy ludzi adresowane sa tego typu sprzety? Komu i w jaki sposob moga byc one przydatne?Bardzo dobrze sprawdzają się podczas wszelakich prezentacji. Kilka razy miałem okazje na wykładzie widzieć prof. z Tabletem i faktycznie bylo to niezłe rozwiązanie. Kolo sobie wygodnie siedzi przy biurku, Tablet podpięty do projektora i na materiałach które miał w Wordzie pisał to co pisałby na tablicy. Dopisywał zaznaczał co ważne i komentował. Szło to dużo szybciej bo nie musiał wstawać do tablicy i nie zasłaniał tablicy. Poza tym widzę zastosowanie np. w geodezji. Widziałem parę razy jak kolo z Tabletem chodził z wyświetloną mapką i rysikiem sobie robił notatki, coś tam nanosił z pomiarów terenowych. Także dobre to jest, aczkolwiek jak ze wszystkim nie dla każdego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
requish Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 A tak troche z innej beczki, chodzi o to ze zakupiem Tablet PC do prac graficznych w photoshopie - ALE - laptop ma Viste, a sam laptop nazywa sie HP Pavilion tx 2650 ew. Strasznie muli sie kazdy program graficzny. Szybszy byl moj poprzedni komp 512ramu,2.4ghz,128mb grafika ;/ zaznacze ze LAPTOP parametrycznie jest 3x szybszy...wobec tego nie rozumiem czemu wszystko sie TNIE i zawiesza??? Rozwizaniem wydaje mi sie zainstalowanie XP Orginal Home Edition... pytanie, czy tablet-funkcjie ekranu- beda dzialać prawidłowo...? Prosze o pomoc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Zobacz czy jest możliwy downgrade, czy są wszystkie sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
requish Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 z tego co sie dowiedzialem, nie ma dla karty graficznej - tylko dla visty ;/ bodobno tez funkcja tabletu odpada... ALE nadzieja dla jest XP Tablet PC Edition...z tym ze jest mały zonk, ten system jest integrowany z kazdym laptopem indywitualnie, który zostałwydany z tymże systemem. Nie ma osobnej instalacji tego systemu :( jedyne co zostaje to jakis upgrade dla klasycznego XP... wszystko pieknie tylko nie moge tego pobrac - internet akademicki i jedno IP, megauploady,rapidy itp sa dla mnie niedostepne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Porozglądaj się dobrze, może masz jakiegoś znajomego z tabletem, który dostał w zestawie płytki z instalką Tablet Edition. Poza tym, czasami na allegro pojawiały się jakieś edycje producenckie jako płyty recover. No i coś do czego nie zachęcam, a sam byłem zmuszony poczynić, to opcja znalezienia tego OSu w necie, tyle tylko, że ja posiadam naklejkę licencyjną do niego na swoim tablecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatalOne Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Tablety są dla grafików... Szkice w programach graficznych min. Photoshop itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 @FatalOne tutaj jest mowa o Tablet PC a nie o tabletach graficznych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...