Chris333 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Witam serdecznie! Planuję zakup lapka do około 3000 tyś zł. Wiem, że w tej cenie mocno nie poszaleję, ale z pewością coś w miarę uniwersalnego da się kupić. Nie jestem jakimś zapalonym graczem, gram bardzo rzadko, a jeżeli już to nie w kombajny FPP. Do rzeczy. Pierwszym wyborem był Acer 5613, którego ma kilku moich znajomych i sobie chwalą. Potem jednak poczytałem o karcie (GF7300) i wyszło, że X1600 jest kartą miażdzącą konkurencję w tym przedziale cenowym. Wybór skierował się wobec w stronę ACERA 5114. Turion to wbrew pozorom jest dobry procek, karta świetna, reszta też bardzo dobra. Wiem, że w Acerach narzeka się na obudowę ale znam siebie i wiem, że dbam o sprzęt także nikt tym z 3 piętra rzucał nie będzie ;) Dziś przeglądając Allegro natknałem się na ASUSA S96J, tyle, że to składak, z drugiej strony przeczytałem na forum, iż: We wszystkich barebone jedynymi elemantami jakie montuje klient czy to sklep je sprzedajacy to: pamiec, procesor, dysk, karta wifi i czasami naped optyczny. Wiec nie wiem co mozna skopac wkladajac te elementy, zwlaszcza ze mamy ladny dostep do wnetrza lakpa. Jak dla mnie jest to swietna zaleta kadlubkow, bo np aby wymienic procek czy wyczyscic zeberka radiatora w firmowce trzeba wpierw ja cala wybebeszyc a tutaj 5 min i po sprawie. Zatem nie wiem co myśleć. No chyba, że polecacie coś innego. Chciałbym mieć lapka o konfiguracji mniej więcej Core / Turion, 120 GB, X1600 (no albo ciutkę gorszą), 1 GB Ramu Pozdrawiam i dziękuję za Wasze porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Aristo Prestige Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...