ulyses Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Pytanie na popularny ostatnio temat, czyli karty graficzne ATI. Konkretnie co lepiej wybrac: Radeona 8500, 9000 czy 9100, majac do dyspozycji ok. 500 zl? I oczywiscie, ktorego producenta? Z gory dziekuje za pelne tresci i porzadnych infromacji odpowiedzi! :D Pozdrawiam, Janusz Maruszewski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ja sobie kupiłem dziśto co w podpisie i jestem zadowolony, tylko kurde nie moge włączyć FastWrites, ale to kwestia czzasu :D za karte dałem 539zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Fast Writes uaktywnione jestem zadowolony :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noso Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 opcja szukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 tak przy okazji to bez sensu jest pytanie czy 8500 czy 9100 :P bo to to samo tyle ze w nowym pudelku :) jedno co pewne to to ze lepiej go kupic od 9000 lub 9000pro, ja proponuje herkulesa jakiegos chociaz watpie ze do 500 zl znajdziesz cokolwiek tej firmy chyba ze rage :). kup se nawet jakiegos sapphira czy powercolor ale mysle ze lepiej jeszcze uzbierac pare zl i kupic od razu 128mb !! bo moze sie przydac.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ja sobie kupiłem dziśto co w podpisie i jestem zadowolony, tylko kurde nie moge włączyć FastWrites, ale to kwestia czzasu :D za karte dałem 539zł 1 kupiles radka najgorszej (chyba) z mozliwych firm i na dodatek przeplaciles 2 do loz te "pare" zeta i za 570 kupisz gf4 ti 4200 64mb pixelview (oczywiscie karta lepsiejsza czyt. wydajniejsza od tego radka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ja sobie kupiłem dziśto co w podpisie i jestem zadowolony, tylko kurde nie moge włączyć FastWrites, ale to kwestia czzasu :D za karte dałem 539zł 1 kupiles radka najgorszej (chyba) z mozliwych firm i na dodatek przeplaciles 2 do loz te "pare" zeta i za 570 kupisz gf4 ti 4200 64mb pixelview (oczywiscie karta lepsiejsza czyt. wydajniejsza od tego radka) 1. Zastanawiałem się nad Sapphire, ale jak zobaczyłem że ma obniżone taktowanie pamięci to zwątpiłem. A do wyboru miałem tylko powercolora. Jak narazie jest dobrze. A z tego co zauważyłem to wszystkie 9100 tyle stoją. 2. NIewiem gdzie ty widziałeśgf4ti 4200 za 570zł, u mnie nie ma takich ofert. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 2. NIewiem gdzie ty widziałeśgf4ti 4200 za 570zł, u mnie nie ma takich ofert. ACTION PIXELVIEW Ti4200 64MB TV - 449 netto / 549 brutto :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 wow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 wybierz nvidie. Na barwkompie albo gdzies jest creative 4200 za 600zl. na allegro tez pelno tych kart coraz taniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 8500 lub 9100. Firma - Hercules, Gigabyte, Sapphire. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 A co to jest ta opcja Fast Writes bo nigdy jej nie sprawdzałem daje cos wogule?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emilopez Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Jak dla mnie to 8500 lub 9100 - tylko markowy, np. Hercules. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Ja miałem His Excalibur radka 8500, byłem z niego zadowolony chodził bez problemu na 300/600 no i pamięci miał hynixa 3,6 ns :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes CO TO JEST WYTŁUMACZY MI KTOS??!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes Fast Writes CO TO JEST WYTŁUMACZY MI KTOS??!?! po naszemu szybkie zapisy, wymyslono to w czasach pierwszych GF miało to niby o kilka procent zwiększać szybkość ale w realnych zastosowaniach okazało się że nic to nie daje a nawet zmniejsza stabilność, u mnie na R8500 fastwrites on/off jest bez różnicy. Czyli kolejny bezsensowny marketingowy bajer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 ja wlasnie chcem kupic radka 8500 ale nigdzie w szczecinie nie maja :( no to kupie 9100 ale chyba nie trafie o pamieciach 3,6 ns albo i nizej ???ja wlasnie chcem kupic radka 8500 ale nigdzie w szczecinie nie maja :( no to kupie 9100 ale chyba nie trafie o pamieciach 3,6 ns albo i nizej ???ja wlasnie chcem kupic radka 8500 ale nigdzie w szczecinie nie maja :( no to kupie 9100 ale chyba nie trafie o pamieciach 3,6 ns albo i nizej ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 ja wlasnie chcem kupic radka 8500 ale nigdzie w szczecinie nie maja :( no to kupie 9100 ale chyba nie trafie o pamieciach 3,6 ns albo i nizej ???ja wlasnie chcem kupic radka 8500 ale nigdzie w szczecinie nie maja :( no to kupie 9100 ale chyba nie trafie o pamieciach 3,6 ns albo i nizej ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 dozbieraj kasy i biez gfti4200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 ale ja chcem radka ale jak nazlosc to nie ma tylko jest 9100 ale tylko powercolor wiec poczekam najlepiej zeby byl radek 8500 full i 128 mb i pamieci 3,3 ns i by bylo zaje...iscie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Nie jestem pewien czy ten radek 128mb bedzie mial takowe pamieci i czy beda sie tak dobrze krecily, z tego c owidzialem to te wersje 128MB w porownaniu z 64mb kreca sie gorzej. Ogolnie to taki wyzej taktowany 64mb wygrywa o kilka procent z 128mb. Choc nie wiadomo jak sytuacja sie zmieni w niedalekiej przyszlosci. Jak narazie nie widzialem jeszcze gier ktore by wykorzystaly tyle pamieci, a nie ma sensu czase mladwoac sie w cos "przyszlosciowo" bo za rok te 128mb bedzie wykorzystane ale ta karta juz raczej nie pociagnie :) Radka 8500 bedzie dostac ciezko dlatego moja rada taka - jak zobaczysz gdzies 8500 full i bedzie mial tylko 64mb a do tego jakies mile pamieci to bierz odrazu bo jeszcze pozniej nei bedzie :D u mnie schodza jak woda !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxximuS Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 moze to http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4298&sid=1 lub http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3406 :?: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 moze to http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4298&sid=1 lub http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3406 :?: :? 666zl , za dużo , niewarto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karuz Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Tylko Hercules!!!Jakość zjaebista podkrecanie całkiem niezłe.Ogólnie wypas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Na mojej kartencji sa pamiątki od Hynixa 3,6ns. Jak dla mnie very good. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 co ty jak beda pamiatki 3,3 ns to bedzie sie zajebiscie krecil chyba ale nie moge trafic chyba ati dopero bedzie kolo 4,5 marca tak mi mowili :(:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 :arrow: Hercules jest zaje*****, tylko za 500 zl nic nie dostaniesz, chyba ze dobrze poszukasz lub poczekasz na obnizki cen. w twoim przypadku bralbym HIS'a Radeon'a 9000 (128 DDR) za ~460 zl :) lub szukal czegos o porownywalnej cenie, ale wydajniejszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 no wlasnie ale mi sie wydaje ze kupie sobie radka 9100 albo 9000 pro ale jakiejs dobrej firmy moze nawet tanio oryginala dostane ale niewiem zeby mial 128 mb i taktowanie 275/275 :) i zeby dobrze sie krecil :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 :arrow: Hercules jest zaje*****, tylko za 500 zl nic nie dostaniesz, chyba ze dobrze poszukasz lub poczekasz na obnizki cen. w twoim przypadku bralbym HIS'a Radeon'a 9000 (128 DDR) za ~460 zl :) lub szukal czegos o porownywalnej cenie, ale wydajniejszego. Broń boże tylko nie 9000 i jeszcze w dodatku 128mb przeciez to jakies nieporozumienie radze sie jeszcze raz zastanowic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 no to wkoncu co mam kupic ??? :( bo ja juz wariuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...