PolandMET Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) Dziwi mnie ze nic o tym nie ma. Przeciez to nie nowosc jakas straszna. Wiec tak Rozgladam sie za czyms nowszym od mojego Xeroxa P8ex. Chcialem kupic Xeroxa Phasera 3117 albo Samsunga ML-2010P ale jedno mnie w nich odpycha, to ze kartki z podajnika wybebesza sie na stol. W Brotherze kartki sa zchowane i nie ma problemu z tym ze cos gdzies wystaje. Rozdzielczosc 1200x1200 (czy 2400x600 jak pisze gdzie indziej) jest zaleta ale pomijalna bo zdjec sie na tym nie drukuje a do textu 6000x600 jakie mam teraz jest ok. To ze toner jest na 2500 stron jest bez znaczenia bo i taj druk jest tanszy od atramentowki. W moim P8ex mam toner 5000 stron i juz nie pamietam kiedy go zmienialem, chyba ze 2-3 lata temu :) Napiszcie cos o jakosci, napelnianiu tonerow itp. Przeciez ktos to uzywa :) A, no i widzialem model 2032 czarny ale pewnie kurz za bardzo widac na tym Edytowane 1 Lipca 2007 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekar Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Mam tego Brothera od 1,5 roku i jak na razie działa bez żadnych problemów. Przy wyborze też miałem dylemat, ale z powdu zwartej budowy wybrałem HL 2030 (jednak kaseta jest dużo wygodniejsza niż rozkładana tacka - nie trzeba chować papieru i nic się nie kurzy). Toner startowy jest na ok 1500 stron. Proszek bez problemu kupisz na allegro plus zaślepka do tonera startowego (konieczna). Sterowniki są ok (ręczny dupleks, wydruk informacji o ilości wydrukowanych stron i stopniu zużycia bębna, tryb oszczędności tonera). Drukarka w miarę cicha (jak na laser) i wystarczająco szybka do użytku domowego. Jakość druku ok. Poza tym dwa lata gwarancji. Urządzenie jest na tyle bezproblemowe, że ostatnio kupiłem urządzenie wielofunkcyjne również Brothera (DCP 330C) i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Z czystym sumieniem polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Dzieki ze wreszcie ktos odpisal. Drukarka jak drukarka ale ta kaseta mnie przekonuje. Wszystkie inne lasery wywalaja kartki na biurko co jest nie ladne i zawadza. Ale powiedz mi jak jest z rozdzielczoscia. Bo raz pisza ze ma 1200dpi innym razem 1200x600. Mam teraz taka 600x600 i do zdjec sie to nie nadaje. Nie wiem jak jest tu czy wogole jest jakas roznica w druku widoczna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekar Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) W sterach są trzy opcje 300, 600 i HQ1200. Prawdopodobnie HQ1200 to rozdielczość interpolowana bo w specyfikacji technicznej występuje dla Windowsów i Mac OS a dla linuksa i DOS (model 2070n) dostępne jest max 600 dpi. Edit Jakości druku sam nie ocenię nie mając porównania ale przed zakupem poczytałem testy i drukarka wypadła bardzo dobrze w całej stawce. Edytowane 2 Lipca 2007 przez dekar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowox Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zasadniczo BROTHER mnie zawiódł na całej linii. Nie mam dobrej opinii ani o sprzęcie, ani o serwisie. Nie polecam tego sprzętu. Szczególnie wkurzyłem sie jak musiałem zapłacić za naprawę gwarancyjną ... szczegóły tutaj www.brother.az.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...