TeLe Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Heh miałem to samo jak składałem kompa... okazało sie ze nie podłączyłem dodatkowego zasilania do proca:p sprawdźcie jeszcze raz wszystkie kable no i podaj jaki to zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 jak po power mignie tylko i gaśnie to pewnie zasilacz - napisz jaki ma bo tego nie podałeś ? Nie koniecznie sama mobo też potorfi takie cyrki wydziwiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrysek20022 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam Od wczoraj jestem posiadaczem Q6600 rev G0 i mam kilka pytan. Komputer startuje na 9 x 400 ale orthos wywala po minucie blad (oczywiscie wszystkie napiecia standardowe) , podwyzszyc napiecia dla CPU ? jesli tak od jakiego zaczac i na jakim bezpiecznie skonczyc ? :) podwyzszac napiecia na MCH i ICH (ICH mam tylko dwie opcje 1.05 i 1.2 ) ? Procek stabilny na 9 x 370=3330 MHz ( 2 godz w orthos) napiecia max 58C - 60C.Wszystko na sprzecie z sygnaturki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam Od wczoraj jestem posiadaczem Q6600 rev G0 i mam kilka pytan. Komputer startuje na 9 x 400 ale orthos wywala po minucie blad (oczywiscie wszystkie napiecia standardowe) , podwyzszyc napiecia dla CPU ? jesli tak od jakiego zaczac i na jakim bezpiecznie skonczyc ? :) podwyzszac napiecia na MCH i ICH (ICH mam tylko dwie opcje 1.05 i 1.2 ) ? Procek stabilny na 9 x 370=3330 MHz ( 2 godz w orthos) napiecia max 58C - 60C.Wszystko na sprzecie z sygnaturki Pozdrawiam lol a co myslales ze ci zrobi orthosa 2.4ghz @ 3.6 na bez ruszania napiecia??? przy takich taktach 1.5V to minimum jak masz dobra sztuke - G0 moglby tyle zrobic nawet:) MCH mam nie ruszane i jakos nie widze niestabilnosci z tego powodu ICH tez nie ruszam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrysek20022 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Dzieki za odpowiedz ale wole sie zapytac niz cos spalic , mialem poprzednio E6300 8x400 przez 10 miesiecy bez podnoszenia napiecia i byl stabilny a takty wyzsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Nie koniecznie sama mobo też potorfi takie cyrki wydziwiać.no tak ale czy mobo też robiłoby cyrki typu 3735MHz/1.46V przez primestable a 3744MHz/1.46V lub 3735MHz/1.48V przy odpaleniu prime 5-10s i komp gasnie - trzeba odpiąć zasiłkę od prądu żeby wystartować go ponownie ? zresztą okaże się dzisiaj bo Corsara zwróciłem i może dzisiaj dostane silverstone to potestuje. lol a co myslales ze ci zrobi orthosa 2.4ghz @ 3.6 na bez ruszania napiecia??? przy takich taktach 1.5V to minimum jak masz dobra sztuke - G0 moglby tyle zrobic nawet:) mój myka na 3735MHz/1.46V to dobrze czy bardzo dobrze ? :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) A na AC na ile macie podkrecone Q6600? O ile ktos ma na AC i jakie napiecia i jakie temp i czym chłodzicie. A wersja G0 gdzie jest dostepna? Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 jak bralem w piatek w pcprojekcie to mieli jeszcze kilka G0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 podwyzszyc napiecia dla CPU ? jesli tak od jakiego zaczac...Od najniższego możliwego i stopniowo w góre? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam. Chcialem podziekowac za wszystkie wypowiedziza i przeciw Q6600:) Tydzien temu stracilem E6400, i zastanawiajac sie nad nowym procem, bralem pod uwage Q6600 albo E6850 <_< Potem 2dni szukania G0 i pozostaje mi tylko podziekowac :rolleyes: Napewno nie wykozystam jego mozliwosci w 100% (jak w 50% to bedzie dobrze), nie zmienia to faktu ze robienie kulku rzeczy na raz jest niezauwazalne dla cpu (rok mialem e6400 i widac roznice dzialanie). Spokojnie pomyka sobie na 2700 na napieciu 1,20v (wtedy ma niestety 30c w spoczynku, 60c przy 4xPrime95) a na standardowo + ss daje 20c w spoczynku, 52c przy 4xPrime95 chlodzenie Ninja :lol2: W weekend zapowiadaja ochlodzenie, to moze uda mi sie naprawde sprawdzic na co stac to cudo. Ps. G0 dostepne sa w komputroniku - tylko trzeba meczyc obsluge zeby ruszyla sie i sprawdzila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 24/7 B3 na infinity na 3.0 bez ruszania napięć, core temp poniżej 70C, uguru +-55C, pwmy do 110C się zbliżają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) czy osoby mające Q6600 puszczone na >3.7G mogą zamieścić info jaka szybkosć/vcore i jakie mobo ?? - mogą byc wyniki z fc/di - chodzi mi o zestawienie płyt jakie pociągną procka na takich ustawieniach Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 I jak Raptor wymiana zasiłki pomogła? :? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) no właśnie cześciowo - dalej nie mogę wyjść ponad 3735/1.46V bo się wyłącza - jedynie nie musze już odpinać zalicza od prądu żeby ponownie wystartować kompa - ale chyba układy zasilające na płycie nie wyrabiają - w prime mają po 100st.C - musze zmienić chłodzenie i zobacze - jak nic nie da to przeczekam na marnych 3735 do czasu x38 i wymienie mobo :( Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 przeczekam na marnych 3735 do czasu x38 i wymienie mobo :blink: eee...że jak?? :ph34r: Jakie fsb osiągasz przy tym taktowaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 415MHz bo się okazało że mimo ustawienia mnożnika 8x - cpu-z/everest wyświetlają niby że jest 8x a w rzeczywistości jest 9x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 415MHz bo się okazało że mimo ustawienia mnożnika 8x - cpu-z/everest wyświetlają niby że jest 8x a w rzeczywistości jest 9xtia czyli x8 tez Ci nie dziala :P ale jestem pod wrazeniem;) do nowego roku jeszcze na B3 posiedze a pozniej 45 nano i bedzie chlodniej;))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 6 i 7 też nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 przeczekam na marnych 3735 do czasu x38 i wymienie mobo :( marnych? :D oj biedak :D Pokaż benchmarki Boinca na tych taktach? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 wyniki takie sobie bo szyna niska :( przy 4G pamieci mają 533 a fsb 445. Może jak dorwe inne mobo to sprawdze co z tym mnożnikiem czy przypadkiem nie abit coś skopał i nie da sie go zmieniać na początek 3735 i Boinc 32bit 3735/Boinc 64bit 3933/Boinc 32bit 3933/Boinc 64bit 3933/Cinebench R10 i 2003 a tu macie porównanie do jakiegoś xeona ;) to na razie tyle do póki nie sprawdze co się dzieje z mofsetami na IP35-E (gdzie na screenie kilka postów wcześniej widać ich temp - ok. 100) - bo przy męczeniu dobijają do 105st.C i shutdown kompa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 czy osoby mające Q6600 puszczone na >3.7G mogą zamieścić info jaka szybkosć/vcore i jakie mobo ?? - mogą byc wyniki z fc/di - chodzi mi o zestawienie płyt jakie pociągną procka na takich ustawieniach3.7GHz na codzien, 3.8 i wiecej bench @ 1.6/1.65V, ~4.2GHz valid @ 1.7V @ wc @ P35-DQ6. B3 od Matiza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Panowie, jak wam się te Q6600 spisują, bo jestem ze swojego E6600 niezadowolony i zamierzam go wymienić. Niskie FSB na mojej padlinie i małe OC - 3.4GHz na co dzień to max. Jak u was jest z max FSB na tych prockach, można sprawdzić możliwości płyty powiedzmy ponad 500 da radę polecieć? Jak z OC, bo widzę ze się zdarzają sztuki co ponad 4GHz robią ile taki G0 jest w stanie zrobić przeciętnie? Edytowane 4 Września 2007 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Jak z OC, bo widzę ze się zdarzają sztuki co ponad 4GHz robią ile taki G0 jest w stanie zrobić przeciętnie?przecietnie to wszystko zalezy od wielu czynnikow, jak zwykle ;) ale imho w przypadku quada trzeba bardziej zwrocic uwage na kwestie zasilania, tak od strony plyty, jak i samego zasilacza - ponad 200W przy OC, trzeba czyms stabilnie "dokarmiac". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 czymś - czyli na pewno nie płytą z 4/5cio fazowym zasilaniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 czymś - czyli na pewno nie płytą z 4/5cio fazowym zasilaniem :)Taka i tez moze byc, ale jak masz 2 kolejne zapasowe z szafie. Wymiana raz na miesiac :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 a ja sie napalam na qłada a tu takie cyrki z zasileniem tego cielaka z 4-ma jajami hmmmm jest taki jeden G0(do wypozyczenia na testy) 1,35 - 3,6GHz i liczy 1M SPi 4GHz przy 1,5 Vcore sam nie wiem <_< ale na teścik mozna brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Taka i tez moze byc, ale jak masz 2 kolejne zapasowe z szafie. Wymiana raz na miesiac :lol2:to abit się postarał i wrzucił zabezpieczenia - płyta się wyłącza powyżej pewnego obciążenia a ja sie napalam na qłada a tu takie cyrki z zasileniem tego cielaka z 4-ma jajami hmmmm jest taki jeden G0(do wypozyczenia na testy) 1,35 - 3,6GHz i liczy 1M SPi 4GHz przy 1,5 Vcore sam nie wiem <_< ale na teścik mozna brać to prawie taki jak mój :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 czymś - czyli na pewno nie płytą z 4/5cio fazowym zasilaniem :)To mój Asus ma chyba 8 fazowe zasilanie jak sie nie mylę, czyli da rade. Fajne porównanie, jeszcze bardziej się napaliłem na Q6600. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 to abit się postarał i wrzucił zabezpieczenia - płyta się wyłącza powyżej pewnego obciążenia ... To może to u mnie zadziałało jak dawałem więcej v przy 3.6GHz podczas 3D smarka 03 pod koniec testu reset kompa i basta! Hmmm to daje do myślenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 a moj szalony DS3 ma 3-fazowe i narazie jakos smiga :D ciekawe ile jeszcze pozipie, i ciekawe jak zasilka zniesie 8800gtx/8800gts 640 niedlugo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...