Aku_ Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Witam, Niedawno kupiłem 8600GT Sonic i... jest straszliwie głośny. Wcześniej grafę miałem zintegrowaną + Freezer 64Pro i w tym wszystkim był najgłośniejszy twardziel Samsung 80GB. Teraz jak mam tego Palita to nic innego nie słyszę tylko obracający się wentylator :/. W firmowych sterach dali mi program VDOTool, który potrafi regulować obroty wiatraczka ale dalej karta jest niesamowicie głośna. W związku z tym czy jest jakiś inny program, który potrafiłby regulować wiatrak GPU czy też muszę kupić dodatkowe chłodzenie (którego wolałbym uniknąć bo kupiłem tego 8600GT przede wszystkim ze względu na cenę) i jeżeli tak to jakie? Z góry dzięki za odpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 generalnie jestes skazany na freezona 80cu bo ma regulowany rozstaw na otwory bo pcb od g8 maja zmieniony rozstaw otworow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Revoltec VGA Cooler Graphic Freezer Pro podobno też pasuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aku_ Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 A nie da się jakimś program zmniejszyć obroty tego wiatraczka? I masz kupujesz kartę za 440zł i do tego na dzień dobry 70zł za chłodzenie :/... A mogłem kupić MSI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 MSI jeszcze większa kupa. Spróbuj Riva Tunner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 nie kupa bo pality sie dobrze kreca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aku_ Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 A można gdzieś dostać tego xc-80Cu ew. CuAl (sprawdzałem w paru sklepach, ale nie znalazłem)? Bo z recenzji wynika, że jest b. dobry jak na swoją cenę. I czy ten Revoltec będzie pasował na pewno do tej grafy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Tego XC80 już raczej nie dostaniesz - nie jest chyba produkowany. Co do tego Revolteca, poszukaj w topiku o 8600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 nie wiem jak z wydajnoscia xc-70 ale on tez bedzie pasowac wkoncu ten sam rozstaw reulowany ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...