Esper Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Mam internet z kablowki po skretce, standard, ale tak jest na mieszkaniu a gdy po sesji wrocilem z laptopem postanowilem go podpiac, ale nie bardzo wiem co zmienic w ustawieniach sieciowych aby to zadzialalo, urzywam xp prof sp2 w kompie jest sieciowka zwykla (jej mac ma wstep na internet) oraz zintegrowana. Co powinienem po kolei robic? wlacznie z dodatkowym kablem, jego trzeba chyba z przplotem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Panel sterowania, polaczenia sieciowe, klikasz prawym i wybierasz udostepnij polaczenie innym... Faktycznie skomplikowane ;/ Kabel crossowany musisz miec i w drugim pc ustawic recznie adres ip, panel sterowania, polaczenia, prawym na polaczeniu, potem masz wlasciwosci i tam gdzies masz tcp/ip. tam ustawiasz ta sama klase co w PC1 czyli pewnie 192.168.1.2 potem tab wciskasz potem 192.168.1.1 dwa razy zostawiajac ostatnie pole puste... Ew zwykly kabel i najtanszy mozliwy switch/hub - co jest o wiele wygodniejsze i zawsze dziala. Mam zle doswiadczenia z crossowanym kablem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esper Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 dobrze a jesli mam internet po dhcp? hym huba jakiegos mam wiec moge robic to i za jego pomoca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 A w czym widzisz problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...