Domynyk1 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Witam! Jestem nowym użytkownikiem tego forum, chodź nie raz z niego korzystałem jako gość. Dzięki z góry wszystkim za udostępnienie materiałów, opisów, oraz linków do stron z biosami i narzędziami. Trochę się pochwalę, a potem przejdę do sedna sprawy. Mam tą płytkę już jakieś 1,5 roku, sprawuje sie bez zarzutów, mam na niej Venice 3000+ i do tego 2x256 Kingmax Hardcore PC4000( troszki mało tych megabajtów, ale cóż :-| ) Płytka stabilna w obecnej chwili chodzi standard, ponieważ nie miałem czasu sie pobawić i dobrać odpowiedniego biosu, ale na 7100XMOD50B chodził mi stabilnie przy 9x280. Postował się nawet do 9x300. To teraz druga sprawa, zakupiłem sobie 2xWD Caviar 250GB SATAII 16MB cache Raid Edition. Pytanie moje brzmi czy ta płyta dobrze obsługuje raid, czy nie ma z tym problemów... nie chciał bym sie rozczarować... Z góry Dzięki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Masz temat o tych płytach. Zapomniany trochę ale jest .. RAID? Zobacz moją sygnaturę .... Wcześniej były 2x80GB SATA Seagate 7200.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domynyk1 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 No dzięki... mam jeszcze tylko pytanie czy zmiana biosu ma wpływ na działanie Raidu? Chodzi mi konkretnie o to czy po update będzie dalej dobrze rozpoznawana macierz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 No dzięki... mam jeszcze tylko pytanie czy zmiana biosu ma wpływ na działanie Raidu? Chodzi mi konkretnie o to czy po update będzie dalej dobrze rozpoznawana macierz?Zmieniałem BIOS kilka razy, wersje MSI i modowane przez Murdoka - nie było problemu, RAID zawsze działał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domynyk1 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Masz temat o tych płytach. Zapomniany trochę ale jest .. RAID? Zobacz moją sygnaturę .... Wcześniej były 2x80GB SATA Seagate 7200.7 Siema, sorry że znowu Ci truje, ale czy mógłbyś zamieścić na serwie jakieś sterowniki na dyskietkę do Raidu, bo wszystkie co ściągam z neta nie chcą działać. Nie wiem w czym problem ? Rozpakowałem Archiwum pobrane ze strony msi, wrzuciłem to na FDD potem tak jak napisali F6 no i nic, wogóle sie nie odpala :mur: Może coś źle robie, jeśli tak to mógłbyś mi napisać w skrócie jak to zrobić ? Z góry Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domynyk1 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) Na szczęście Raid już odpaliłem, ale pojawił sie nowy problem i nie wiem czyja to jest wina. Po zainstalowaniu Xp pierwszy restart i nic.... stoi musze go wspomóc ręcznie. Myślałem że to raz sie tak po prostu zrobiło, ale jak juz sie odpalił po restarcie i chce kompa zamknąć jest to samo "Trwa zamykanie systemu" i stoi zwiecha. Przychodzi Ci na myśl co to może być ? Może sie z czymś takim spotkałeś ? Edytowane 5 Lipca 2007 przez Domynyk1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...