orzi Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Chciałbym zmienić procka z celerona 850MHz na coś lepszego np: Pentium III 1GHz czy się opłaca ? Płyta główna to Shuttle FV24 więc tualatin nie wchodzi. Mam pytanko czy da się na tej płycie stosować o/c ? Bo mam manuala do tego i coś tam jest wspomniane o tym ale nie mogę w biosie zakładki uruchomić z tymi opcjami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 A nie ma zakładki Frequency/Voltage Control w Twoim biosie?? Tam możesz podnieść taktowanie magistrali FSB A co do wymiany na PIII 1GHz to się opłaca!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 A nie ma zakładki Frequency/Voltage Control w Twoim biosie?? Tam możesz podnieść taktowanie magistrali FSB A co do wymiany na PIII 1GHz to się opłaca!!! Tak, opłaca się. Pentium III Coppermine miały dość znacznie większą wydajność niż Celerony Coppermine. A nie ma zakładki Frequency/Voltage Control w Twoim biosie?? Tam możesz podnieść taktowanie magistrali FSB Hmm.. Niekoniecznie. Niektóre płyty głowne tego pokroju miały jeszcze regulację zworkami. Najczęściej nie były to typowe zworki, a po prostu układ przełączników na płycie głównej - np. 5 przełączników, i jeżeli chciałeś np. ustawić mnożnik 5.0 i FSB 100MHz to musiałeś zrobić kolejno ON, ON, OFF, OFF, ON - na tej zasadzie. Looknij na płytę główną - jeżeli w BIOSie czegoś takiego nie ma to na płycie głównej raczej na 100% będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 A nie ma zakładki Frequency/Voltage Control w Twoim biosie?? Napisałem to ironicznie;)) Bo jak przejrzałem PDF do tej płyty to tam taka opcja jest!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...