Skocz do zawartości
Gość damianoX

Karta Czy Monitor?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od dłuższego czasu mam mały problem, mianowicie jeśli nei gram tylko jestem zajęty czymś innym po paru godzinach na szarym tle można zobaczyc odbite na ekranie monitora ikony z pulpitu, jeśli ma tapete to ona też się odbija, i do tego na górze monitora są kreski które mają ok 10cm. Odbicia są koloru białego. Nie wiem czy to przez kartę (Gf 5200 FX) czy przez monitor (LCD LG L1717S) czy moze od troche zgiętego kabla od monitora...

Pozdrawiam

PS. Prosiłbym o nie komentowanie jaką mam karte i jaką mam sobie kupić, mam w planach zmianę karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz monitor jak maszs mozliwosc na innym kompie, moze ci sie robi taki efekt jak na tych plaazmowych (ze jak cos jest dlugo na ekranie to tak jakby sie na nim utrwala, z czasem to znika)?

jak sie da to zmien kabel na jakis niepogiety, tez tak kiedys mialem to mi dziwnie ekran falował

co do karty to nie wiem, ale watpie zeby coś tam walnęło (o ile nie podkręcałeś osatnio)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość damianoX

hihot, o 50% nie mogę, ponieważ to będzie już najmniej w RT (250) obniżyłem narazie o 15 Mhz

AAF niestety nie mam możliwości sprawdzenia na innym kompie i nie mam możliwości zmiany kabla :(

karta nei była mocno podkręcana, kiedy zauważyłem że po podkręceniu karty gry i filmy zaczęły się dziwnie zachowywać wróciłem do domyślnych ustwień, poprostu boję się o karte :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi