ITpro Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) Witam, chciałbym Wam pokazać moje WC. Moje przybory: woda demineralizowana, GlycoShell (glikol), plastikowy lejek i kubek. Chłodnica Cooltek wraz z akcesoriami. Wentylatory Fander (na zdjęciu tylko jeden z dwóch). Blok na procesor D-Tek Fuzion wraz z akcesoriami. Do testów używałem węży Innovateka. W porównaniu do Tygona są brzydkie i strasznie twarde. Układ chodził prawie miesiąc po za komputerem, przecieków (tfu, tfu, tfu) nie było. http://img504.imageshack.us/img504/5237/95157407mf8.jpg[/img] Tak wygląda grafika po demontażu Zalmana (na zdjęciu oryginalna pasta). Po zamontowaniu bloku: - od góry - bok - od dołu W obudowie jeszcze na Asusie P5B Deluxe: Blok na grafice. Blok na procesorze. Całość. Miałem wielokrotne problemy z komputerem przez ostatni miesiąc. M. in. w Asusie popsuło się gniazdo procesora, w zasilaczu kabelek od wentylatora się w nim zaplątał, a na EVGA przez blaszkę zapobiegającą się jej wygięciu, robiło się zwarcie i proc dziwnie się przegrzewał. Po zamontowaniu bloku, tak, jak w instrukcji pisze, było już ok. Obecnie blaszka czeka na lepsze czasy. Temperatury procesora w idle wg. Core Temp to 35 (37 na core 2) stopni, a w stresie 43 (45 na core 2). Grafika w idle wg. Everesta też 35 stopni. Części to: - D-Tek Fuzion, - Swiftech MCW 60, - Swiftech MCRES-MICRO, - Eheim 1046, - Tygon R3400. Aktualne fotki: Na zewnątrz. Blok na procesorze. Przy tym pierdzielu, to odkurzacz ma 0dB (ponad 5000RPM) Rezerwuar i pompka. Chłodnica i kable... Gdy będę montować jakiś większy wiatrak, by nawiewał na ten głupi Heat-pipe od chipsetu, to dam fotkę całości. Teraz po prostu nie ma sensu wyciągać kompa. Kolejność: Procesor>Grafika>Chłodnica>Rezerwuar>Pompka>Procesor Temperatury w stresie: Po nie całej minucie. Po 23 minutach. Kosztorys (to, co się dało, brałem na fakturę VAT, suma wydanych pieniędzy, to cena netto części na fakturę vat + cena części nie na fakturę): Podziękowania dla wszystkich, którzy odpowiadali na moje lamerskie pytania i czytały moje wypociny na gg/pw. Czekam na sugestię i dziękuję za przeczytanie opisów i obejrzenie fotek. Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) Wygląda na proste WC acz w swojej prostocie całkiem fajne tylko brakuje mi fotki całości, fotki budy no i reszta troszku poruszona Ci wyszła. PS. Fajny "wonsz" ;) Edytowane 30 Czerwca 2007 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Daj zdj całości bez tych gąbek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Dodałem zdjęcia i opis. Screeny temperatur będą, jak się proc jeszcze trochę pogrzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 A możesz zrobić jedną fotkę , ktróa pokazuje całość ? Całą budę i jej wnętrze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) Wyciągnąłem lekko komputer, fotki nie najlepsze, robione z lampą błyskową, tamte bez lampy nie wyszły. Po krótce plany na przyszłość: - nowa obudowa (Stacker) - maty wygłuszające w nowej budzie (tu się zastanawiam) - zestaw bloków na Evga - chłodnica 3x120mm (tu też się zastanawiam) - Laing ddc Węże oczywiście pozostaną te same, tylko dokupię parę metrów. Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 wywal tą obleśną gąbke i daj normalne fotki, bo narazie są albo rozmazane albo nic nie widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Mógłbyś zrobić fotke reza w normalnym świetle? Mam taki sam płyn i ciekawy jestem jak będzie wyglądał, bo jeszcze nie używałem :> WC prezentuje się dość ładnie, ta gąbka tam wisi na codzień ? :? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) Tak, gąbka tam jest cały czas, na wypadek, gdyby ktoś chciał zajrzeć do środka. Gąbka kryje kable wentylatorów wchodzących do kompa. Zniknie w nowej budzie, na którą zbieram kasę. Dodałem kosztorys ( :( ) do pierwszego posta. Rezik przy wyłączonym kompie prezentował by się tak (zdjęcie z lampą błyskową eliminuję promienie katod i wygląda, jak przy wyłączonym kompie): A tak jest teraz: Aha i to nie pęknięcie, a włosek mojego pieska... Edytowane 1 Lipca 2007 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 na co ty chesz wymieniac taką dobrą obudowe jak NZXT Lexa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Na: Lian Li V2000 lub Stackera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 http://www.komputronik.pl/Obudowy/CoolerMa...pelny,id,42532/ o to cudo ci chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 O czarną z miejscem na cztery wentyle z boku ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Co ? 4K zł za bude, nigdy bym tyle nie dała, za to można mieć wypasionego kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Chłopie dobrze sie czujesz ? :? 4k za bude ? :o no way... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ale mu chyba chodzi o zwyklego stackera, ktorego cena jest do zaakceptowania. Mi sie osobiscie akurat ten model NZXT srednio podoba, za duzo bajerow, wole proste formy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 <lol> 4k za obudowe, to przepraszam bardzo ona z czego jest zrobione z tytany? platyny? a moze z karbonu ?! i pewnie ma aktywna instalacje NOSu co by sie lepiej gralo w kolejnego NFSa ;d a WC fajne :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Stacker za 4k to jeden z modeli serii limitowanej - 150 sztuk na cały świat - tyle na ten offtopowy temat. A co do układziku to przyjemny całkiem - ale fotki kulejąąąą bardzo. Jeśli można poprosiłbym o lepsza fotke rezika od swiftecha - z lampą błyskową. Pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) Zamiast kupowac bude za 4 tysiące ty lepiej kup to co planowales czyli - maty wygłuszające w nowej budzie (tu się zastanawiam) - zestaw bloków na Evga - chłodnica 3x120mm (tu też się zastanawiam) - Laing ddc jeszcze ci zostanie duzo hajsu to kup sobie cos jeszcze do kompa nie roumiem masz fajna obudowe ;] przynajmniej mi sie podoba ;D ale 4k za bude wzyciu bym nie dal lepiej kupic sobie za 2,5k zl EVGA GeForce 8800 Ultra :-P ja bym byl bardziej zadowolony :lol2: a ukladzik fajny podoba mi sie tylko pomysl cos z ta gabka ;D bo brzydko wyglada teraz. pozdrawiam Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez Narkies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zamiast kupowac bude za 4 tysiące ty lepiej kup to co planowales czyli - maty wygłuszające w nowej budzie (tu się zastanawiam) - zestaw bloków na Evga - chłodnica 3x120mm (tu też się zastanawiam) - Laing ddc jeszcze ci zostanie duzo hajsu to kup sobie cos jeszcze do kompa nie roumiem masz fajna obudowe ;] przynajmniej mi sie podoba ;D ale 4k za bude wzyciu bym nie dal lepiej kupic sobie za 2,5k zl EVGA GeForce 8800 Ultra :-P ja bym byl bardziej zadowolony :lol2: a ukladzik fajny podoba mi sie tylko pomysl cos z ta gabka ;D bo brzydko wyglada teraz. pozdrawiam Nie rozumiecie tego, że on chce zwykłego stackera za 600zł, a nie tego diamentowego za 4k :/ A lepsze fotki by się przydały, to fakt. A ja bym się do pompki przyczepił. Dlaczego akurat ona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Coolriviera mi odradzano w angeli, więc kupiłem tą. I tak zamierzam ją sprzedać, i kupić to co planowałem. Najpierw kupie Lian Li V2000, potem bloczki na evga i przeźroczyste węże. Potem dopiero reszte. Niczego nie kupie szybko, jeśli nie uda mi się naprawa gwarancyjna mojej P5B Deluxe i jej późniejsza sprzedaż... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 fot. KomputronikZamówiona :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 ile plynu wchodzi ci do ukladu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Nie pamiętam, ale kup litr, mi starczyło :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 mi tez starczylo, po prostu myslalem ze wlezie wiecej ;/ i pytalem z ciekawosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Buda doszła :D. Jutro bądź po jutrze powinny być częśći (nie starczyło na lainga i thermochilla :mur: pompka bedzie w styczniu, ale mam jeszcze eheima i coolteca rev 2 :P) Więc już w tym tygodniu nowa rewizja :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 ja też się cieszę a co za czesci nowe zmienaisz ????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 No i brakuje jeszcze bloczusia EK od Malika na mosfety EVGA :) . A tu fotka mojego pieska, obudowy i jeszcze zapakowanych części, które doszły wczoraj, a także grilla: http://mpconroe.myjalbum.net/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 fajny pies :D a do rzeczy czekam az to wszystko bedzie umieszczoner w nowej budzie ciekawe jaki bedzie efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...