let_me_b3 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 witam wszystkich. posiadam laptopa acer travelmate 2312 z procesorem celeron m360 1,4Ghz na szynie 400Mhz chcialbym jednag go wymineic na jakis szybszy myslalem o pentium 4 ma 2.0Ghz ale niesety nie pasuje uklad pinow moze kto smoglby mi doradzic jakis inny model ktory pasowalby do mojego procesora moze celeron m 2,4 Ghz? niesety nie wiem czy sie nada i jescze jedno moje pytanie czy po wymianie procka na sporo szybszy bede mial duze problemy z chlodzeniem, chodzi mi o to czy procesor nie bedzie sie za bardzo nagrzewal na "starym" chlodzeniu? z gory dziekuje za jakies podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Po pierwsze : jest li od takich zapytowań dział o laptopach. Po drugie ten celeron jest na jądrze Dothan, a ten P4 2 GHz to pewniej Northwood więc raczej rozkład nózek Ci nie będzie pasował. Jeśli chcesz wymieniać to szukaj procka z nazwą architektury Dothan wykonanego w technologii 0.09 z 2 MB Cache L2. Powinien styknąć ... moze Ci się uda wychaczyć takiego z FSB 133 chociaż może być ciężko na allegro :D Powodzenia. Pozdrawiam. Edytowane 3 Lipca 2007 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...