Remix22 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 witam,mam problem a w sumie nawet nic o tym nie wiem jaki UPS kupić aby mi uciągnął PC i Monitor,i moje pierwsze pytanie co wam podać abyście mi pomogli(coś jeszcze oprócz zasilacza)zasilacz mam "chieftec 560w".nie chodzi mi tez o to żeby ups trzymał nie wiadomo ile 5-10 min starczy na pewno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Ile masz na to zl? sklanial bym sie ku APC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remix22 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 nie mam określonej kwoty,porostu coś wydajnego dość przystępnego cenowo...po prostu coś aby mi podtrzymywało pc przez te parę min... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Podał pełny konfig komputera, jaki monitor i co masz zamiar jeszcze ew. podpiąć pod ups (głośniki itd.). Wtedy można oszacować jaki Ci potrzeba. Jeśli chodzi o firmę to naturalnie najlepiej APC, ale drogo. Z tańszych no to ja mam np. EVERa. Niby siano, ale chodzi już któryś rok bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remix22 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) a wiec: Procek:Intel Core Duo E6600 2,4ghz płyta:Asus P5B Deluxe Grafa:GeForce 7900GT Ram:2x1GB DDR2 Kingston Dyski: 1-sata, 1-ata(chyba dokładnie nie potrzeba) karta dźwiękowa:SoundBlaster Audigy(stara jak świat) Napędy: 2x nagrywarka Monitor Belinea 19' myszka,klawiatura :P zasilacz tak jak pisałem 560w chieftec i to wszystko,nic innego nie będę podpinał. nie musi to być jakis wymysł techniki,potrzebna chwila na zapisanie danych itd. Edytowane 1 Lipca 2007 przez Remix22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) a wiec: Procek:Intel Core Duo E6600 2,4ghz płyta:Asus P5B Deluxe Grafa:GeForce 7900GT Ram:2x1GB DDR2 Kingston Dyski: 1-sata, 1-ata(chyba dokładnie nie potrzeba) karta dźwiękowa:SoundBlaster Audigy(stara jak świat) Napędy: 2x nagrywarka Monitor Belinea 19' myszka,klawiatura :P zasilacz tak jak pisałem 560w chieftec i to wszystko,nic innego nie będę podpinał. nie musi to być jakis wymysł techniki,potrzebna chwila na zapisanie danych itd. ja ci tylko powiem zeby koniecznie wzial UPS z czystym sinus na wyjsciu bateryjnym - bo jak widze masz nowy zasilacz i napewno z aktywnym PFC a aktywne PFC dziala tylko z czystym sinusem ( jak nie bedzie czystego sinusa z UPSa to UPS bedzie sie wylaczal przy pzrejsciu na baterie) co do firmy - mam EVERa juz 5 lat i chodzi super. Mieszkam w domku jednorodzinnym , linia nadpowietrzna , bardzo czesto sa zaniku pradu itp. Wiec polecam ci Evera z czystym sinusem (SERIA EVER ECO CDS / ECO CDS PRO) Edytowane 2 Lipca 2007 przez Mr.Martin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Jak nie będziesz miał UPSa z czystym sinusem to wyłączenie UPSa to najmniejszy problem, zasilacz może po prostu spłonąć w wyniku wariacji PFC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remix22 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) przerażacie mnie,no ale dobra poszukam ups z tym czystym sinusem:) teraz nie wiem,jaki?? Ever Eco 500 Pro CDS Sinus(500 VA; 300 Wat) Ever Eco 700 Pro CDS Sinus(700 VA, 430 Wa) Ever Eco 1000 Pro CDS Sinus(1000 VA, 650 Wat) Ever Eco 1200 Pro CDS Sinus(1200 VA, 780 Wat) Edytowane 2 Lipca 2007 przez Remix22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 No ja bym brał któryś z tych (zawsze lepiej "większy"): Ever Eco 1000 Pro CDS Sinus(1000 VA, 650 Wat) Ever Eco 1200 Pro CDS Sinus(1200 VA, 780 Wat) ... i nie podłączaj do tego lampki nocnej, odkurzacza i jeszcze cholera wie czego (widziałem takie cuda) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remix22 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 No ja bym brał któryś z tych (zawsze lepiej "większy"): ... i nie podłączaj do tego lampki nocnej, odkurzacza i jeszcze cholera wie czego (widziałem takie cuda) :wink: no spoko poradzę sobie jakoś,czyli ewentualne podłączenie lodówki nie wchodzi w grę :wink: dzięki jeszcze raz :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...