miras19 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam, chciałbym troszke (na dobry początek) podkręcić procka. Mój cel to 2.5 C&Q wyłączny mnożnik zmieniłem na 9x, bo podobno stabilniejszy w tej kombinacji. 1. Cpu Voltage Setting chcę zmienić, na 1.25 V 2. I stopniowo zwiększać "CPU Clock Setting" co 5 Pytania: Czy na taki cel jakim jest 2.5 trzeba coś jeszcze zmieniać, czy wystarczą te czynności. Config: Brisbane 3600+ fryzjer 64 DFI Ultra II (NF4) Modecom 400W Kingstone 2x1 GB CL5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 napiecie zostawiasz defaultowe. CPU clock setting zmienisz na ~280 mnożnik zostawisz na 9. i masz swoje 2,5ghz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) Dobra a powiedz mi, napięcie, default to to Current CPU Voltage, tak, czyli 1.26? W ogóle zostawić na "Dafault", czy ono się nie będzie automatyvcznie podnosić? Edytowane 1 Lipca 2007 przez miras19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Dobra a powiedz mi, napięcie, default to to Current CPU Voltage, tak, czyli 1.26? W ogóle zostawić na "Dafault", czy ono się nie będzie automatyvcznie podnosić? Nie, to nie ASUS ;D Ale lepiej na sztywno ustawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Dobra teraz mam 220 x 9 Jednak HT Link w CPU-Z jest na 1103,czy to jest dobrze, czy można dalej podnosić szyne HTT? Bo z tego co doczytałem HT link powinien być równie na 1000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) W pierwszym poście poradnik http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=229719&st=0 Jeśli chcesz 2,5Ghz, to dasz mniejsze HTT i po wszystkim potem inaczej ustawisz pamięć. Edytowane 2 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) A powiedz mi, gdzie jest to HT? bo napisał "obniżasz HT do x3" bo to nie mnożnik, a nie wiem gdzie to jest. Sorki, za męczenie, ale każdy kiedyś zaczynał :( Czy to jest to CPU "n" NB Bus Ratio Setting? Edytowane 2 Lipca 2007 przez miras19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 To jest to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Jeszcze takie 2 pytania ustawiłem wsio wg. opisu, (bardzo fajny:) 2 pytania dochodzą: 1. Wcześniej miałem: 1.8 na pamięciach, teraz dałem 2.1, czy aby to jest bezpieczne? Ustawienia mam tak na RAM: 2. Pomiędzy tymi ustawieniami jest (Trc) Row Cycle Time ma być na auto? 3. Czy CPU Fan Speed może być na auto? Bo jak daje na 100% to suszara się załącza, aż uszy puchną? Narazie mam 230 x 9 i wznosze się co 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...