KingStone Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Witam wszystkich! Mam do wydanie na komputer kwotę 4,5 tys. zł Chciała bym złożyć za tą sumkę jakiś wypasiony komputerek ;] Na razie mam na oku taki oto Zestawik : GEFORCE 8800GTX ASUS EN8800GTX 768MB ABIT AB9 Quad-GT P965 INTEL CORE 2 DUO E6600 2,40GHz S775 BOX GEIL DDR2 ULTRA CL3 667 2x1GB Enermax Liberty 500W ELT500AWT HDD Seagate 250GB SATA 16MB DVD NAGRW. LG GSA-4167B,DL + Obudowa NZXT Trinity Polecacie coś zmienić, a może wogóle inny zestawik ? :rolleyes: Pozdrawiam i Proszę o pomoc w wybraniu :* Edytowane 2 Lipca 2007 przez KingStone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Można by zmienić zasiłkę na BeQuiet 500W czy innego Corsaira HX 520W, dysk na ten z zestawów sysaka, to samo nagrywarka, no i buda, taki komp to mozna coś eleganckiego, a nie wiejsko tuningowanego NZXT :P Ale to już kwestia gustu. Albo inaczej, zamiast E6600 można wybrać E6850 (świetnie się kręci) i takie np. OCZ Special Ops 800 MHz. Edytowane 2 Lipca 2007 przez Daamain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingStone Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) dysk na ten z zestawów sysaka, to samo nagrywarkaTzn ;] ? INTEL Core 2 Duo E6850 3.00 GHz LGA775 1333MHz taki będzie git nie ? aha i czy ABIT AB9 Quad-GT P965 S775 czy AB9 PRO I965 S775 PCX DZ GL SA RA DDR-2 ? Edytowane 2 Lipca 2007 przez KingStone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Zestaw OK Tylko dysk Hitachi T7K500 320GB bo Seagate są bardzo głośne Mobo nie obsługuje proca E6850 (prawdopodobnie będzie wykrywany jako E6600 lub nie zostanie wykryty). Lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> E6600. Nie bierz tej shitowej nagrywarki - wiem co mówię bo ją miałem. Weź Samsunga SH-S183L lub Pioneera 212 Zasiłka Corsair HX 520W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jujo Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Nagrywarki Samsung nie bierz dziadostwo ma słabe jakości nagrań, bierz Pioneera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Tzn ;] ?Nie łaska do przyklejonego topicu zajrzeć? :wink: Przy takim budżecie zdecydowanie warto pójść w E6850 i P35, poczytaj o mobaskach 775 i wybierz coś dla siebie, może jakieś p5k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Nagrywarki Samsung nie bierz dziadostwo ma słabe jakości nagrań, bierz Pioneera :)Nie gadaj. Mam Samsunga SH-S183L Jest wypas Zapis faktycznie ma słaby, ale jeśli chodzi o odczyt i korekcję błędów to jest w czołówce nagrywarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 A do czego sie nagrywarke kupuje? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 zależy, ja na przykład kupiłem głównie do czytania płyt, nie siedze i nie nagrywam, ale głupio nie mieć nagrywarki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Można by zmienić zasiłkę na BeQuiet 500W czy innego Corsaira HX 520W... polecasz gosciowi zmiane zasilki a wiesz w ogole na co stać tego enermaxa ?? czy to po prostu skoro wszyscy piszą "bierz bequiet`a" czy tam cokolwiek innego to Ty bedziesz to bez sensu powtarzał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me$$iah Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Nie będe robil odstępnego tematu. Za kilkanascie dni skladam kompa i mam pytanie: Czy ten abit quad-gt nie wykrywa procków z 1333fsb ? (no czy tam wykrywa np 6600) A jeśli chodzi o temat to może jakieś cruciale byś kupił ? Na allegro 500zł za pc6400 cl4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingStone Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 A czy inwestować w ram 667mhz czy 800mhz bo już sama nie wiem jest jakaś różnica ? (jaki ram polecacie?) Aha i czy ABIT AB9 Quad-GT P965 S775 czy Abita AB9 PRO I965 S775 Pozdrawiam :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 A czy inwestować w ram 667mhz czy 800mhz bo już sama nie wiem jest jakaś różnica ? (jaki ram polecacie?) Aha i czy ABIT AB9 Quad-GT P965 S775 czy Abita AB9 PRO I965 S775 Pozdrawiam :* AB9 Quad-GT oczywiście, AB9 Pro różni się od zwykłego AB9 raidem i kilkoma bajerami. Właściwie wystarczy ci 667 MHz, 800 MHz nie zaszkodzi ale konieczne nie jest. Co innego gdybyś brał P35 i E6850, wtedy 800 MHz. polecasz gosciowi zmiane zasilki a wiesz w ogole na co stać tego enermaxa ?? czy to po prostu skoro wszyscy piszą "bierz bequiet`a" czy tam cokolwiek innego to Ty bedziesz to bez sensu powtarzał?Jak ja kocham takie nie poparte żadnymi faktami posty. A czy ty chłopcze wiesz w ogóle czemu polecam BQ lub Corsaira, a nie Enermaxa? BQ ma nieco mocniejszą dwunastkę, jest 50 zł tańszy i cichszy. Corsair kosztuje tyle samo, ma znacznie mocniejszą dwunastkę i też jest cichszy. Na co stać Enermaxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) AB9 Quad-GT oczywiście, AB9 Pro różni się od zwykłego AB9 raidem i kilkoma bajerami. Właściwie wystarczy ci 667 MHz, 800 MHz nie zaszkodzi ale konieczne nie jest. Co innego gdybyś brał P35 i E6850, wtedy 800 MHz. Jak ja kocham takie nie poparte żadnymi faktami posty. A czy ty chłopcze wiesz w ogóle czemu polecam BQ lub Corsaira, a nie Enermaxa? BQ ma nieco mocniejszą dwunastkę, jest 50 zł tańszy i cichszy. Corsair kosztuje tyle samo, ma znacznie mocniejszą dwunastkę i też jest cichszy. Na co stać Enermaxa? ok, skoro uciekasz sie do tekstów w stylu "chłopcze" to zwracam honor :lol2: :lol2: :lol2: a tak na poważnie, to zwracam honor, rzeczywiście na spcr corsair wypada lepiej od enermaxa Edytowane 3 Lipca 2007 przez piotrek_zet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whiz Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Jako płytę polecam ASUSA P5K Deluxe. Bardzo stabilna przy i bez OC. Plus masz od razu WiFi na pokładzie (wszystko ładnie działa pod Vistą). No i jest zgodna z nowymi prockami jak E6850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo_06 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ale cena zbija z nóg :E No ale warto dać te ponad 800zł .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingStone Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) Przy takim budżecie zdecydowanie warto pójść w E6850 i P35, poczytaj o mobaskach 775 i wybierz coś dla siebie, może jakieś p5k. To juz sam niewiem czy ab9 & e6600 czy p5k czy jakis asusek & e6850 Co polecacie (co będzie mocniejsze ,wydajniejsze, lepsze :) )? ram OCZ Platinum Dual 2x1 GB 800MHz DDR2 bedzie dobry uwazam ;] Edytowane 4 Lipca 2007 przez KingStone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Po OC P35+E6850 bedzie zdecydowanie wydajniejsze, ale też i troche droższe. Na twoim miejscu poszedlbym wlasnie w to, pozostaje tylko kwestia doboru plyty... Moze Abit IP35 lub Asus P5K, musisz poczytac o tych plytach, sa dosc nowe i ciezko wyznaczyc faworyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingStone Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) tak więc nowy zestawik by wyglądał następująco : VGA: GeForce 8800GTX 768MB/384bit DX10 PS 4.0 CPU: intel Core2 Duo E6850 3 GHz (S775) FSB 1333 BOX MOBO: Asus P5K Deluxe ATX: Be Quiet Straight Power 500W RAM: GEIL DDR2 PC800 DUAL ULTRA 2x1GB 800MHz CL4-4-4-12 Obudowa: NZXT Trinity HDD: Hitachi T7K500 320GB Mam nadzieje ze wszystko do siebie pasuje tzn cpu do mobo... :) Pasuje teraz nie :D ? Edytowane 4 Lipca 2007 przez KingStone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Zestawik pierwsza klasa :wink: Pamięci możesz łyknąć Goodram Pro, powinny być na D9. Nie wiem jak wyglada dokladnie sytuacja z P5K-E vs P5K Delux, ponoć róznią się tylko chłodzeniem, ale niektórzy dopłacają do Dlx :P Rozejrzyj się w topicu o P5K, może wystarczy ci -E. Właściwie możesz oszczędzić i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> E6750, mnożnik 8x wystarczy. Pamiętaj że E6x50 beda dostępne dopiero od połowy lipca. Jak chcesz konkretnie podkręcić proca to bedziesz potrzebował też dobrego chłodzenia. Ja polecałbym Thermalright Ultra 120 + Fander, ale jak chcesz taniej to może być też Scythe Infinity :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingStone Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Deluxe jak dlamnie będzie lepszy (System chłodzenia bardziej wydajniejszy) wynika z testów pclab.pl Dziś przyszła paczka z 8800gtx ! Szook niema co porównywać do mojego 6600gt :) (tymczasowo podłączyłem do starego kompa) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Deluxe jak dlamnie będzie lepszy (System chłodzenia bardziej wydajniejszy) wynika z testów pclab.pl Dziś przyszła paczka z 8800gtx ! Szook niema co porównywać do mojego 6600gt :) (tymczasowo podłączyłem do starego kompa) :D Tan logic wytrzymał?? Nie spaliłes kompa?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingStone Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) Wytrzymał tylko bez odłączenia wszystkich wentylatorów oprócz cpu komp nie odpala ;] Teraz odłączyłem 88gtx (przetestowałem działa lux) i zalozylem spowrotem 66gt Nie polecam zakładać tak mocnej karty przy słabym zasilaczu :D ! Nazbieram resztę kwoty i zamawiam cpu ram zasiłke itp .. :) Edytowane 4 Lipca 2007 przez KingStone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Szczerze to podziwiam Ciebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingStone Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) Dzięki za pomoc w wybraniu sprzętu ! Wszystko zamówione tylko ram trochę inny poszedł:) ok wszystko jest gicior :) Pozdrawiam Edytowane 4 Lipca 2007 przez KingStone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...