yuucOm Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Otóż potrzebuje bardzo taniego zasilacza do bardzo mało-prądorzernego kompa (najtańszy sempron am2+512 ram+wszystko zintegrowane). Komp bedzie używany tylko do neta icon_smile3.gif. Dlatego pytam Was czy zasilacz procomp 400W za 50zł wystarczy ? Chodzi o to czy ma chociaż jakieś zabezpieczenie przed tym ze jak bedzie jakieś zwarcie to spali sie tylko zasilacz a nie cały komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohito Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 lepiej wez to http://www.allegro.pl/item207895005_delta_...es_fvat_ss.html dobry zasilacz prawie za darmo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Delta Dps-400mb-1 3x12v za 59,90 http://allegro.pl/item208582478_nowy_zasil..._power_ok_.html Mohito, ten co podałeś to ma mocną 5V a tu potrzeba mocnej 12V ewentualnie http://www.allegro.pl/item209414179_delta_...owych_plyt.html Edytowane 2 Lipca 2007 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Do zintegrowanej grafy i niekręconego Semprona? Po co? Styknie nawet Fortron MDN 250W, o ile są jeszcze na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Mi chodziło jeszcze o to czy ta zasilka (procomp) ma jakieś podstawowe zabezpieczenie (jakiś bezpiecznik zeby nie zjarać kompa tylko co najwyżej samą siebie ;]). To jak ? Imo każdy zasilacz posiada coś takiego ale nie jestem pewien dlatego sie pytam (a tutaj nie ma instrukcji ani opakowania). Zasilke potrzebuje na zaraz a mam najbliżej do sklepu gdzie do 50zł moge kupić tylko procompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Mi chodziło jeszcze o to czy ta zasilka (procomp) ma jakieś podstawowe zabezpieczenie (jakiś bezpiecznik zeby nie zjarać kompa tylko co najwyżej samą siebie ;]). To jak ? Imo każdy zasilacz posiada coś takiego ale nie jestem pewien dlatego sie pytam (a tutaj nie ma instrukcji ani opakowania). Zasilke potrzebuje na zaraz a mam najbliżej do sklepu gdzie do 50zł moge kupić tylko procompa.daj sobie spokój z tym procomp-em to jest badziewie jakich mało bał bym się tym zasilać nawet kalkulator bierz Delte, Fortron, Huntkey itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Poszukał byś procomp to takie gawno jak codeshit czy inny syf. Nie ma sensu wydawać 50 zeta za coś co może ci kompa całego pociągnąć. Bo procomp, ma bardzo duży rozrzut jakościowy, może być tak że pochodzi i 2 lata, albo zaraz po podłączeniu wszytko pochłonie. Kup delte i po sprawie. luk1999 no w sumie nie doczytałem, ja polecił bym ta delte 350AB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) lub nowy MODECOM ATX-350GTF ewentualnie używany, używany zamiast marnować pieniądze a procomp Edytowane 2 Lipca 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Pisałem ze potrzebowałem na teraz ;]. Innego nie mieli za 50zł wiec wziąłem wmontowałem i działa. Jakieś bezpieczniki ma wiec kompa nie spali a jak sam sie spali to trudno ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Jak ludziom nie szkoda kasy i komputera :mur:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Pisałem ze potrzebowałem na teraz ;]. Innego nie mieli za 50zł wiec wziąłem wmontowałem i działa. Jakieś bezpieczniki ma wiec kompa nie spali a jak sam sie spali to trudno ;].to nie tak, nie spali się będzie działał, ale ze parę tygodni może trochę dłużej zaczną się BSOD-y awarie programów, z czasem może dysk padnie może kiedyś zrobisz test pamięci memtest-em i odkryjesz ze kiedyś całkiem sprawna pamięci jest pełna błędów, spektakularne zejścia się zdarzają ale dużo większe zagrozenie stwarza swobodne traktowanie norm przez pewnych producentów zasilaczy, takie wynalazki po cichu nie za uwarzone niszczą zasilane części np: podając 14V zamiast 12V, w takim wypadku bezpiecznik nie pomoże Edytowane 2 Lipca 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 No trudno. Musiałem kupić bardzo szybko (komp nie mój). Chodzi o to ze ten piec bedzie uzywany 1-2 razy w tyg i tylko do neta. W sumie nie wiecej niz 1 h na jedno właczenie ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) To tak jakby kupić te chińskie skutery co ostatnio tyle o nich szumu. I niby wiesz że się rozpadają w pół, że wiele było takich przypadków ale musisz jakiś skuter kupić, więc kupujesz ten, oczywiście jest szansa że dojedziesz, ale w najmniej odpowiednim momencie możesz się otrzeć o śmierć. (taka metafora ;)) A ty jeszcze wsadzasz kogoś na taką minę, nie ma to jak mieć zaufanie do innych, a zresztą po co się pytałeś o poradę, jeśli i tak postąpiłeś jak chciałeś, mimo że nikt nie polecił tego gawna. Nie rozumiem niektórych ludzi. Edytowane 2 Lipca 2007 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Zauważ ze pytanie bardziej dotyczyło tego zasilacza (czy ma odp zabezpieczenia/bezpieczniki) a nie jaki zasilacz do 50zł ;]. Czasu nie umiem zatrzymać innego nie było za 50zł w tym miejscu i o tej porze. imo EOT bo sie ot robi ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Zauważ ze pytanie bardziej dotyczyło tego zasilacza (czy ma odp zabezpieczenia/bezpieczniki) a nie jaki zasilacz do 50zł ;]. Czasu nie umiem zatrzymać innego nie było za 50zł w tym miejscu i o tej porze. imo EOT bo sie ot robi ;]. Poszedłeś na łatwiznę i tyle. To że odpalony będzie na godzinę to nie znaczy ,że wszystko będzie ok. To już nie pierwszy raz mnie rozśmieszyłeś na tym forum. Nie mam zamiaru Cię obrażać ,w żadnym wypadku. Chodzi o to że ten zasilacz może dostać padaczki po którymś włączeniu. Ja już jeden procek straciłem także podchodzę z dystansem. Życzę powodzenie temu komuś. Aha niech sobie obok kompa postawi gaśnicę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...