cmsydney Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Witam Planuje kupic laptopa i wpadly mi dwa w oko 1.Toshiba A100-749 2.Toshiba A100-091 Roznice: Core 2 Duo T5200 --------------------------- Core 2 Duo T5500 HDD 120GB ---------------------------------- HDD 160GB 1GB DDR2 ----------------------------------- 2GB DDR2 675EUR --------------------------------------- 865EUR Biorac pod uwage ze dodatkowe 1GB moge miec za 33EUR, dysk o 40GB wiekszy i zdziebko lepszy procek to zaplacic 190EUR wiecej jest nieoplacalne. Jedynie nie wiem czym tak naprawde sie roznia procki bo ciezko znalezc specyfikacje T5200, na stronie intela nie ma. Znalazlem to: T5200 T5500 Roznice: zegar 1600MHz ---------------------- 1666MHz szyna 133MHz ----------------------- 166MHz brak VT ------------------------------ VT szybszy zegar duzo nie daje, szyna przy zastosowaniach biurowych (czasami jakas kompresja video/audio czy symulacja) tez duzo nie da ale jaka bedzie roznica w braku technologii Virtualization Technology? nigdzie nie moge znalezc porownania ani informacji jaki ma to wplyw na wydajnosc dzieki i pozdrawiam Edytowane 2 Lipca 2007 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgi Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Jak się nie mylę to VT jest od tworzenia Virtualnych komputerów(sprawdzanie systemów[linux itp]przed zainstalowaniem) Daje to chyba coś takiego że zamiast samego procka program używa całego sprzętu. Ale mówię, jeśli się nie mylę..... :)- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemo Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 "...Intel Virtualization Technology technika dzięki, której pojedynczy procesor może zachowywać się tak, jakby był kilkoma procesorami działającymi równolegle, pozwalając systemowi na pracę kilku procesów jednocześnie..." Więcej informacji na ten temat możecie znaleźć w wikipedii. Sam myślę o zmianie sprzętu na nowszy, bardzo spodobała mi się pierwsza oferta: Pierwsza ale natrafiłem na tę ofertę: Druga Drugi komputer jest 'wyremontowany' jakaś używka albo komputer z wystawy sklepowej, na który dostaję normalna gwarancję 12 miesięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...