gentillo Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Wiem, że ten temat się już przewijał. Ale prosiłbym o pomoc w jedenej sprawie. Ktoś już na pewno przerabiał ten temat. Potrzebuję link do biosu który wersję LE przerabia na pełnego 8500. i jeszcze jedno. Czy do konkretnej wersji karty np Saphir można używać biosów innych producentów? Bez dodatkowego ryzyka związanego z samym flashowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 pelen 8500 od le rozni sie tylko czestotliwoscia rdzenai i pamieci wiec mozesz sobie samemu przerobic bios od le na "pelnego" wystardzy zwiekszyc taktowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentillo Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Niby tak tylko moja karta ma piekielnie niskie taktowanie pamięci 230. I przy ustawieniach 265 zaczyna już krzaczyć. Może z biosem od pełnej wersji 8500 albo od innego producenta coś da się z tym zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Niby tak tylko moja karta ma piekielnie niskie taktowanie pamięci 230. I przy ustawieniach 265 zaczyna już krzaczyć. Może z biosem od pełnej wersji 8500 albo od innego producenta coś da się z tym zrobić. Krzaczy sie bo masz napewno pamieci 4ns - ja u siebie tez mam takie pamieci i powyzej 265Mhz obraz sie sypie i zaden inny bios nie pomoze - probowalem roznych. Jezeli chcesz podkrecici bardziej pamiec , to zaloz radiatory , zwieksz napiecie dla pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Qrcze a ja mam tez 4ns tylko ze HYNIX'y i mi sie kreci na 290-295 juz nie pamietam :D ale calkiem sporo i bez krzakow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Qrcze a ja mam tez 4ns tylko ze HYNIX'y i mi sie kreci na 290-295 juz nie pamietam :D ale calkiem sporo i bez krzakow :D A czy masz radiatory na tych pamiatkach swoich , czy zwiekszales im napiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...