Skocz do zawartości
Danko

Głośniki I-box (ibox) Czy Logitech?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj byłem w sklepie komputerowym, gdzie rozmawiałem ze sprzedawcą nt. głośników.

Po pytaniach o Logitech X-540 i ModeCom MC-5030 (z zakupu których już definitywnie zrezygnowałem) sprzedawca zaproponował mi głośniki I-BOX SP-690R.

Nigdy wcześniej nie słyszałem o tej firmie, a głośniki prezentują się całkiem nieźle - drewniane obudowy, bezprzewodowy pilot, moc też przyzwoita (tak przynajmniej mi się wydaje).

Czy warto w ogóle zawracać sobie głowę I-BOX'ami? Czy kupić jednak Logitechy? (albo coś innego, w miarę dobrego, w podobnej cenie?)

Wiem, że za sumę ~300zł nie można za wiele wymagać, ale mam tylko takie możliwości.

Edytowane przez Danko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@paolo- to tak jak zasilacze iBox kontra HK, szef czy BQ :]

bierz logiteca

:lol: :lol: Ale porównanie, prędzej był napisał, że to tak jak zasilacze iBox kontra Fortron albo Delta bo Logitech w dziedzinie głośników nie jest tak dobry HK i BQ w dziedzinie zasilaczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobne logitechi [model x-530] mialem i szybko sie tego pozbylem. Okreslenie "grajace jak pudelko po butach" moim zdaniem jest bardzo adekwatne to takich glosnikow :)

Szkoda bylo mi zagracac pokoju rozstawieniem tago zestawu i powstala platanina kabli.

Teraz mam glosniczki JBL Duet ktore moim zdaniem od czestotliwosci 150 hz w gore sa o dwie klasy lepsze niz wszystkie plastkikowe glosniki komputerowe jakie slyszalem. Nizej juz jest niestety gorzej... :)

Pewnie lepsze bylyby Geniusy 2.0 [przynajmniej jesli chodzi o bas] ale niestety w zadnym sklepie ich nie widzialem, a bez wczesniejszego odsluchu nie chcialem kupowac.

Edytowane przez Paolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zakończmy temat, bo widzę, że ostro zaczyna się robić <_<

Podsumowując, jeśli kupować głośniki 5.1 za sumę ok. 300 zł to jedynie Logitech X-540 się opłaca i nic lepszego nie ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi