Saint176 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Witam zastanawiam sie nad kupnem rutera. Musie być wi-fi. Priorytetem jest cena. Na allegro znalazłem dwa przystepne cenowo: PENTAGRAM Cerberus WiFi Lite, a takze D-Link DI-524 WiFi. I teraz zasiadnicze pytanie który jest lepszy? Mniej sie wiesza ? Pytanie drugie: Mój provider nie zezwala na udostepianie neta na inne kompy przez router bez uiszczenia opłaty. Z tego co wiem router providera odpytuje adres klienta odpowiednimi protokołami i niektóre rutery sobie z tym nei radzą np. D-link 604 i 624 (info od kumpla), a na asmax 604 jest ok. Problem nie jest związany z ttl'ami, oba routery je odpowiednio zwiększają. Provider po wykryciu routera automatycznie blokuje go, pozwala tylko na pingowanie. Czy któreś z tych routerów potrafia oszukiwać providera, a jezeli nie to które potrafia (wi-fi oczywiście) i sa w przystępnej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...