Skocz do zawartości
janio

O/C & Modders 2007

Rekomendowane odpowiedzi

Mam propozycję. Zanim cokolwiek podłączycie wezmę taki na platformę testową i wtedy zobaczymy.

Mam dla was wiadomość nieco szokującą. 8O Tego TACENSA (supero 1000W) ROBI FSP, inaczej mówiąc to FORTRON 8O :) ;)

Zatkało?

Moje poprzednie wypowiedzi odnosiły się do produktów Andysona. Tu trzeba będzie pomierzyć co i jak.

Ste3an będzie wniebowzięty :D

Heheh, niespodzianka co :D a co do tych zasilaczy z recenzji to byly wersje testowe i w ogole sie dziwie ze ludzie zrobili na ich podstawie testy... Zreszta zobaczycie na zjezdzie.

Benito: odezwij sie do mnie na PW/GG to sie dogadamy co do zasilacza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szanowni organizatorzy, skoro stawiacie teamy w taki sposob jak stawiacie, postarajcie sie dac wiarygodne testy ze ten zasilator podola... zanim nakazecie to podlaczac do czegokolwiek.

ew. przy pokazaniu ze w danym konfigu daje du*py dajcie moznosc wymiany na wlasny...

dystrybutor chce sobie zrobic z czyjegos sprzetu i ludzi krolikow doswiadczalnych??? zenada.

swoja droga. wedle zenfista, ten zasilator ma 3xpcie. wytwor z czasow gdy nie znano sli i g80, cf i r600? hehe... albo blad w druku. albo macie jeszcze inne prototypy niz hiszpanie i sklepy ;].

marka fsp to troche za malo...

Edytowane przez sobih

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze tak zamiast spekulowac i zgadywac co bedzie ktos by sie MNIE zapytal? na PW dostalem JEDNO zapytanie o zasilacze i to jak bedzie sprawa wygladac, a tutaj wszyscy wiedza lepiej jak bedzie...

prosze o PYTANIA - odpowiem!!!

Benito - co do konstrukcji - juz sie wypowiedzialem, fabryka fabryka, ale projekt jest nie fabryki... wiec nie sa to zasilacze Fortrona!!! Tylko robione przez nich...

edit:

maja 4 koncowki PCIx... 3 na stale, 4 dopinany

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jade z Torunia z kumplem, najprawdopodobniej w piatek rano, jakby ktos jechal przez torun lub bydgoszcz obciagiem to walic na pw lub gg (3528222) to siem zgadamy :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze o PYTANIA - odpowiem!!!

1. Przed podłączeniem zasilaczy do komputerów zostaną sprawdzone na platformie np Angeli przy maksymalnym obciazeniu jakie podaje producent. Jesli zasilacze będą spełniały normy ATX, a wahania napieć nie będa wieksze niz 0.1v to kręcimy na nich. W końcu zasilacz nie spełniający parametrów fabrycznych i normy w jakiej jest zrobiony jest wadliwy.

2. Producent da nam na piśmie, że w przypadku awarii reszty komponentów przez zasilacz zwraca całkowite koszty.

Pasują takie propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Przed podłączeniem zasilaczy do komputerów zostaną sprawdzone na platformie np Angeli przy maksymalnym obciazeniu jakie podaje producent. Jesli zasilacze będą spełniały normy ATX, a wahania napieć nie będa wieksze niz 0.1v to kręcimy na nich. W końcu zasilacz nie spełniający parametrów fabrycznych i normy w jakiej jest zrobiony jest wadliwy.

ok, jesli Angela qwezmie tester

2. Producent da nam na piśmie, że w przypadku awarii reszty komponentów przez zasilacz zwraca całkowite koszty.

producent? watpie... jesli juz to dystrybutor... jesli bedzie spelniony warunek pierwszy to po co drugi?

btw kazdy z teamow podpisze oswiadczenie o tym, ze ich sprzet (kaskady i inne urzadzenia chlodzace) sa bezpieczne w uzytkowaniu i nie stanowia zagrozenia dla widzow, oraz w razie wypadku (niewlasciwego uzytkowania) bierzecie odpowiedzialnosc za powstale szkody... niestety jako organizator nie zamierzam brac odpowiedzialnosci jesli ktos cos zle zlutowal czy zmontowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

producent? watpie... jesli juz to dystrybutor... jesli bedzie spelniony warunek pierwszy to po co drugi?

Zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi. Każdy chce się maksymalnie ubezpieczyć, bo sztuczne testery trochę inaczej obciążają zasilacz niż PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi. Każdy chce się maksymalnie ubezpieczyć, bo sztuczne testery trochę inaczej obciążają zasilacz niż PC.

wiesz sprzet sprzetem... jak zginie badz bedzie ktos ranny to wole nie myslec co bedzie... moze o tym pomyslicie? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz sprzet sprzetem... jak zginie badz bedzie ktos ranny to wole nie myslec co bedzie... moze o tym pomyslicie? 8O

Ja akurat zadnej potencjalnie niebezpiecznej maszyny nie zabieram, więc mi to wisi i powiewa 8O . Zgadzasz się na na moje powyższe dwa punkty? Myslę, że "kaskadowcy" zgodzą się na podpisanie takiego oświadczenia.

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jakby rozwaliło jakieś FC to by była rzeźnia. Dosłownie 8O

FC jest niegroźne. Zrobi psss jak przy odkrecaniu napoju gazowanego (tylko troche mocniej i dluzej) i tyle. Gorsze sa systemy z gazami wysokociśnieniowymi, gdzie przy drobnym niefarcie całość zachowa sie jak granat odłamkowy lub jak seria z karabinu maszynowego, jednak w każdą strone jednoczesnie.

jesli Benito wytestuje i potwierdzi ze sa ok, bedzie ok? jesli tak to na to moge pojsc

Jeśli będzie zrobione to w taki sposób...

1. Przed podłączeniem zasilaczy do komputerów zostaną sprawdzone na platformie np Angeli przy maksymalnym obciazeniu jakie podaje producent. Jesli zasilacze będą spełniały normy ATX, a wahania napieć nie będa wieksze niz 0.1v to kręcimy na nich.

... to nie widzę większych przeszkód

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FC jest niegroźne. Zrobi psss jak przy odkrecaniu napoju gazowanego (tylko troche mocniej i dluzej) i tyle. Gorsze sa systemy z gazami wysokociśnieniowymi, gdzie przy drobnym niefarcie całość zachowa sie jak granat odłamkowy lub jak seria z karabinu maszynowego, jednak w każdą strone jednoczesnie.

Jeśli będzie zrobione to w taki sposób...

... to nie widzę większych przeszkód

Masz na mysli np kaskade ryby, ktora nie oferuje zadnych zabezpieczen przed wybuchem, i jesli tylko rybek tylko pomyli wtyczki moze spowodowac to co opisales w powyzszym poscie :) ?, wizja tego pomiedzy widzami nie jest fajna opcja, ale dla teamu PPC to chyba zaden problem podpisac jeden papierek ;), w koncu kaskada nie na jednym waszym stoisku juz byla i jeszcze nigdy nie wybuchla 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz na mysli np kaskade ryby, ktora nie oferuje zadnych zabezpieczen przed wybuchem, i jesli tylko rybek tylko pomyli wtyczki moze spowodowac to co opisales w powyzszym poscie :) ?, wizja tego pomiedzy widzami nie jest fajna opcja, ale dla teamu PPC to chyba zaden problem podpisac jeden papierek ;), w koncu kaskada nie na jednym waszym stoisku juz byla i jeszcze nigdy nie wybuchla 8O 8O

Jak już mówiłem, "mnie to wali" bo to nie moje urządzenie :D . A z wtyczkami szybko można sie zorientować, bo na bierzaco widac cisnienie :D .

Z tym problemem to juz do rybki a nie do mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no ja tylko tak ogolnie dawalem przyklad :)

Cale szczescie ze mozna sie szybko zoorientowac bo dzieki temu zyje 8O

btw kazdy z teamow podpisze oswiadczenie o tym, ze ich sprzet (kaskady i inne urzadzenia chlodzace) sa bezpieczne w uzytkowaniu i nie stanowia zagrozenia dla widzow, oraz w razie wypadku (niewlasciwego uzytkowania) bierzecie odpowiedzialnosc za powstale szkody... niestety jako organizator nie zamierzam brac odpowiedzialnosci jesli ktos cos zle zlutowal czy zmontowal

wiec chyba nie tylko do rybki 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby rozwaliło kompresor to by było z deka inaczej niż tylko psss. 8O

Może jakaś strefa bezpieczeństwa od kaskady.

i znow marudzenie widzow, ze nie mozna bedzie pdoejsc blisko...

jak z kaskada Ryby? jest bezpieczna czy nie? nie mam ochoty robic next imprezy zza kratek 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest... do momentu w ktorym nie stanie sie mocno nieprzewidziana sytuacja. Nawali jeden kompresor, bedzie +50'c otoczenie i takie tam rozne.

chce odpowiedzi na pytanie czy jest bezpieczna i czy nic sie nie stanie w razie awarii... jesli istnieje jakakolwiek szansa uszkodzenia i uszkodzenia ludkow to sorry... swoja [gluteus maximus] nie bede swiecil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chce odpowiedzi na pytanie czy jest bezpieczna i czy nic sie nie stanie w razie awarii... jesli istnieje jakakolwiek szansa uszkodzenia i uszkodzenia ludkow to sorry... swoja [gluteus maximus] nie bede swiecil

W razie awarii wszystko moze byc niebezpieczne. Nawet jak ci peknie szklanka z bro w dloni czy widelec sie zlamie w jamie ustnej. Ciekly azot tez jest niebezpieczny, opary moga uszkodzic tkanke plucna i po 3 dniach moze byc zgon. Do tego oparzenia itp. Di moze spowodowac uduszenie i wyparcie tlenu z pomieszczenia. Mam dodac co potrafi eter dietylowy stosowany wraz z di by zyskac lepsze temp? Skrajnie łatwopalny, w odpowiedniej temperaturze dostaje samozaplonu, ma wlasciwosci narkotyczne, tworzy takze fajne wybuchowe tlenki 8O . No i zasieg kilka metrow od zrodla. Czy pomyslales o tych zagrozeniach? Nie tylko agregaty sa niebezpieczne.

Kaskada nie jest moja, tylko ryby. Telefon pewnie do niego macie, a jak nie to na pm moge podac.

PS wiecie ze bedzie jeszcze jedna kaskada, potencjalnie dwa razy niebezpieczniejsza od rybokowej (bo na 2 stopniach wysokocisnieniowy gaz bedzie) 8O ?

PS2 to nie jest wszystko takie fajne, ze sobie kupujesz rure czy fc i jestes pr0 bencher. Troche trzeba miec w glowie przed takimi zabawami. No ale zlej baletnicy zawsze cos przeszkadza, a szczegolnosci zasilacze :)

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyją kaskade masz na myśli?

Chyba tylko 2 osoby biorą kaskady do gda (z tego co wiem) więc łatwo się domyślić 8O

No może 3, nie pamiętam dokładnie 8O Już widzę minę sama po przeczytaniu tego tematu na XS :/

Edytowane przez Kaaban

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...