Skocz do zawartości
zawas

Komp Dla Gracza Za 2200 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mówiłeś że po obniżkach sie procek zmieni to moze tak by zrobić połączenie :

CPU: Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz 4MB - 595 zł (apollo.pl)

Mobo: Abit ip35-e - 400 zł

do tego:

RAM: 2x1GB KingMax 800Hz - 250 zł

Graf: GeForce 8800 GTS 320 MB - 951 zł

Zasilka: AmacroX Warrior 450-PNF - 160 zł

w Sumie: 2356 zł troszke więcej niż chcialeś wydac ale co z tego wyciśniesz :) chciales kręcic na 2,5 GHz a E6550 chodzi na 2,33 GHz to dla niego 2,5 to pestka a ile wiecej mozesz :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie znalazłem na stronie asusa przelicznik jaki powinienes mieć zasilacz

http://support.asus.com/PowerSupplyCalcula...SLanguage=pl-pl

no i z karta GeForce serii 8800 wyszlo ze pasuje mieć minimum 500W nie jest to pocieszające ale raczej prawdziwe ehh :-| no więc to zasilki mogą nie wystarczyć niech jeszcze inni wyraża swoje zdanie : :damage_wall: > to bedzie bardziej pewne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaa czy abit IB9 obsługuje FSB 1333 MHz ?????

Jeżeli nie to znowu potrzebuje płyte głowną do 340 zł - nie koniecznie tyle musi cena wynosic

znalazłem tak: http://notebooki.pl/notebook/pokaz-od-skapiec/8657/ innej nie bylo...

Dobra jest ta plyta głowna??

Edytowane przez zawas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i zrobiłbyś dobrze. Jest jeszcze MSI P6N sli-fi , na którym powinny chodzić Penryny (skoro Asus dał taką możliwość na P5N-E , która jest też na 650i, to myślę, że i MSI da nowy Bios)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tych wszystkich mobo to ja widzę że mają jedno złącze ATA - a ja posiadam dysk, nagrywane CD i DVD-ROM na ATA... i z tego co wiem to na jednej taśmie można podłączyć MAX 2 urządzenia ATA... czy sie myle? (oby)

albo użył bym przejściówkę: mobo-SATA-ATA-DYSK ?

a dysk to mam: Western Digital o pojemności 80GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jednej tasmie ATA mozesz podlaczyc 2 urzadzenia ata, ale nie lacz ich w sposob naped optyczny + dysk bo ograniczysz wydajnosc dysku..

Zapytam o plyte glowna, kupiles juz? Jesli tak i masz to co w podpisie to... Wez jakas na nf650i, nie bedziesz mial problemow z podlaczeniem napedów i dysku.

edit

Dobra evga na nf650i kosztuje tyle samo ile ten zlom gigabyta ze zintegrowana grafika..

Edytowane przez acrobat13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazlem inna garte grafiki w podobnej cenie z seri 8800GTS

Ale nadal potrzebuje Waszej pomocy...

potrzebuje płtę główną za (300 zł NIE WIĘCEJ) i prawdopodobnie zasilacz (moge za w 273 zł)

Co do płyty głownej chce kupic e4400 i podkrecic go do 2,4~2,6 Na stałe

:blink: Podkręcić C2D do 2,4?! Do tylu to ja Athlona X2 3600 podkręciłem! C2D podkręcisz do 3.0 przy dobrej obudowie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czas na koniec tego tematu ;]

Nadszedł dzien chwały i juz moge zamawiać sprzęt, w sumie juz go zamówiłem. No ale istnieje jeszcze rezygnacja ALE ;] czy dobrze wybrałem?

Pamiec: GOODRAM DDRII 2 GB (2x1GB)/800MHz PC-6400 DUAL CHANNEL (287zł) Dostarczone

Karta grafiki: EVGA GeForce 8800GTS 320MB (500/1600) HDTV 2xDVI (1035zł ) Dostarczone

Płyta głowna: SUS P5K SE IP35 S775 (PCX/DDR2) (355,00 zł) ZAMÓWIONE

Procesor: Intel Core 2 Duo E6550 2.33 GHz BOX (595.00 zł) ZAMÓWIONE

Zasilacz: Amacrox Warrior AX500-A (229 zł) ZAMÓWIONE

Obudowa: FEVER SHINOBI Z WY�WIETLACZEM LCD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi