Skocz do zawartości
maka69

Nowa Baza

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, mam takie pytanie skladalem kumplowi taki wstepny komp wybralem mu takie czesci:

ABIT KN9

GALAXY GeForce 7900GS 256MB DDR3 / 256bit TV / DVI PCI-E (1,4ns) (475 / 1400)

AMD Athlon 64 X2 3600+ AM2 BOX

tagan 380w

Goodram DDR2 Dual Channel 2x512MB 667MHz CL5.0 BOX

WD2500AAJS 250GB,

no i tak mialo byc ale kolega poszedl do sklepu i zlozyli mu taki:

INTEL PENTIUM 4 3.0 ghz 800 FSB 2MB CACHE (w sklepie mowil ze to procesor dwurdzeniowo ale w necie nic na ten temat nie pisze)

GIGABYTE GA-945 GZM -S2 INTEL 945 GZ

DDR II 1024MB 667 KINGSTON DUAL

WD 250GB 16MB SATA 2 (jaka reszta nazwy jest nie napisana na kartce)

DVD-RW LITE-ON 16x

i obudowa z zasilaczem COLORUS P4 400W

co sadzicie o tych dwoch zestawach??? ktory z nich jest lepszy??? prosze o plina wypowiedz i pozdrawiam

Edytowane przez maka69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie złożyli mu kit krótko pisząc. Nie warto się nawet patrzeć na zestaw złożony w tym sklepie. Oczywiście ten Twój jest o niebo lepszy.

P.S (tak na luzie)

Chociaż jak na sklep komputerowy ten złożony przez nich nie jest zły ;), widziałem ostatnio "nowy" komputer z Celeronem 800 za ponad 1000 zł :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na sklepy komputerowe (zwykle salony) trzeb uważać. Ostatnio poszedłem do jednego i byłem wprost przerażony - kilka komputerów, każdy z C2D i wszystkie w obudowach tracera i z zasilaczem tejże firmy. W jednych była 7300GS, w innych 7900GS :P No i oczywiście, żeby cena była w granicach 2000 zł, to trzeba zrezygnować z 1GB RAMU na rzecz C2D 6320/6420 :mur: Zdziwiło mnie tez to, ze jak patrzałem na necie, to PentiumE montują w komputerach tak do 1700 zł. Ja złożyłem sobie zestaw za prawie 2100 zł właśnie z PentiumE (obudowa Chiefteca i inne takie :P) i tez będzie dobry, a najtańszy C2D jest 100 zł droższy - ja nie gram w benchmarki. Ja się martwiłem, że Modecom MC400 się średnio nadaje, a jak zobaczyłem te tracery to uznałem, ze nie będzie problemów :D Tak w ogóle to zestawy Sysaka w dziale "Co kupić" to bardzo dobra rzecz - jak ktoś się nie zna, to tylko przepisze :) Zauważyłem też taką tendencję, ze ludzie mimo dostępu do internetu nie mogą wejść w Google/na forum PPC i poczytać co by tu kupić i przy okazji trochę się podszkolić - po prostu idą do MediaMarkt i kupują... :mur: Ja gdy mam coś do kupienia, to zwykle staram się coś dowiedzieć na ten temat, chociażby po to, żeby nie dać sobie kitu wcisnąć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za wasze zadanie ale kumpel juz zamowil tego kompa co pisalem wyzej (debil) a mieliśmy kupić na necie za 1500zl coś z końcówka wyszłoj ale tak wybrał to ma:D tylko pamiętajcie PENTIUM 4 ma 2 rdzenie(według sprzedawcy tego sklepu)

NIE MAM PYTAŃ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może chodziło mu o P4 z HT, ale tego dwoma rdzeniami bym nie nazwał. Pogratuluj koledze i powiedz, że następnym razem jak będzie chciał tak wydać pieniądze to ja mu dam mój numer konta, on mi wpłaci i lepiej je wyda ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie na, kartce wyraznie bylo napisane a zreszta kto wie co ten sprzedawca wymysli :P ja mu od poczatku jak mi to pokazal mowilem ze za ta cene ma o wiele wydajeniejszy komputer ale on swoje, myslalem ze odmowi u niego ale nie chcial wiec jego strata :P:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ponownie, jednka przekonalem kumpla zeby nie bral tego scierwa i odmowil tego kompa, lecz poszedl do innego i zrobili mu inny zestawik 10x lepszy, moze wy sie wypowiecie:

MOBO:

MSI K9N NEO-F nForce 550 AM2

GRAFIKA:

Asus GeForce 7900 GS 258MB/256BIT DDR3 (asus podobno najlepsza, galaxy do du** i podobno piszczy)

PROCESOR:

Athlon AMD 64 X2 3600 Brisbane BOX

Pamiec:

Goodram DDR2 1024mb 667MHz 2x512

Dysk:

CAVIAR 250GB 2500AAJS 8mb

Zasilacz:

CHIEFTEC GPS-450AA-101A ATX 450 W

Moim zdaniem ten komp jest zdeka lepszy od tamtego:D:D Co wy na to??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ponownie, jednka przekonalem kumpla zeby nie bral tego scierwa i odmowil tego kompa, lecz poszedl do innego i zrobili mu inny zestawik 10x lepszy, moze wy sie wypowiecie:

Moim zdaniem ten komp jest zdeka lepszy od tamtego:D:D Co wy na to??

Płyta do bani. Nie warto brać płyty na nf5.

A za ile ma być ten asus??

IMHO niech ściągnie z netu. Będzie sporo do przodu jeśli chodzi o kase :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu zje??? a czym sie one roznia???

EDIT:

chyba taktowanie ten zalman ma 600/1600 a asus 450/1320 ale chyba zalman jest juz podkrecony przed producenta tak???

Edytowane przez maka69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi