maka69 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Siema, mam takie pytanie skladalem kumplowi taki wstepny komp wybralem mu takie czesci: ABIT KN9 GALAXY GeForce 7900GS 256MB DDR3 / 256bit TV / DVI PCI-E (1,4ns) (475 / 1400) AMD Athlon 64 X2 3600+ AM2 BOX tagan 380w Goodram DDR2 Dual Channel 2x512MB 667MHz CL5.0 BOX WD2500AAJS 250GB, no i tak mialo byc ale kolega poszedl do sklepu i zlozyli mu taki: INTEL PENTIUM 4 3.0 ghz 800 FSB 2MB CACHE (w sklepie mowil ze to procesor dwurdzeniowo ale w necie nic na ten temat nie pisze) GIGABYTE GA-945 GZM -S2 INTEL 945 GZ DDR II 1024MB 667 KINGSTON DUAL WD 250GB 16MB SATA 2 (jaka reszta nazwy jest nie napisana na kartce) DVD-RW LITE-ON 16x i obudowa z zasilaczem COLORUS P4 400W co sadzicie o tych dwoch zestawach??? ktory z nich jest lepszy??? prosze o plina wypowiedz i pozdrawiam Edytowane 4 Lipca 2007 przez maka69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiggly Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 tak patrze na ten zestaw który mu złożyli i mam nieodparte wrażenie, że chcą znaleźć naiwnego który weźmie im to co zalega w magazynie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Oczywiście, że 1. jest lepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 W sklepie złożyli mu kit krótko pisząc. Nie warto się nawet patrzeć na zestaw złożony w tym sklepie. Oczywiście ten Twój jest o niebo lepszy. P.S (tak na luzie) Chociaż jak na sklep komputerowy ten złożony przez nich nie jest zły ;), widziałem ostatnio "nowy" komputer z Celeronem 800 za ponad 1000 zł :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Zrobili go niezle w bambuko, 1-wszy zestaw o wiele lepszy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 No na sklepy komputerowe (zwykle salony) trzeb uważać. Ostatnio poszedłem do jednego i byłem wprost przerażony - kilka komputerów, każdy z C2D i wszystkie w obudowach tracera i z zasilaczem tejże firmy. W jednych była 7300GS, w innych 7900GS :P No i oczywiście, żeby cena była w granicach 2000 zł, to trzeba zrezygnować z 1GB RAMU na rzecz C2D 6320/6420 :mur: Zdziwiło mnie tez to, ze jak patrzałem na necie, to PentiumE montują w komputerach tak do 1700 zł. Ja złożyłem sobie zestaw za prawie 2100 zł właśnie z PentiumE (obudowa Chiefteca i inne takie :P) i tez będzie dobry, a najtańszy C2D jest 100 zł droższy - ja nie gram w benchmarki. Ja się martwiłem, że Modecom MC400 się średnio nadaje, a jak zobaczyłem te tracery to uznałem, ze nie będzie problemów :D Tak w ogóle to zestawy Sysaka w dziale "Co kupić" to bardzo dobra rzecz - jak ktoś się nie zna, to tylko przepisze :) Zauważyłem też taką tendencję, ze ludzie mimo dostępu do internetu nie mogą wejść w Google/na forum PPC i poczytać co by tu kupić i przy okazji trochę się podszkolić - po prostu idą do MediaMarkt i kupują... :mur: Ja gdy mam coś do kupienia, to zwykle staram się coś dowiedzieć na ten temat, chociażby po to, żeby nie dać sobie kitu wcisnąć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maka69 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 dzięki za wasze zadanie ale kumpel juz zamowil tego kompa co pisalem wyzej (debil) a mieliśmy kupić na necie za 1500zl coś z końcówka wyszłoj ale tak wybrał to ma:D tylko pamiętajcie PENTIUM 4 ma 2 rdzenie(według sprzedawcy tego sklepu) NIE MAM PYTAŃ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 może chodziło mu o P4 z HT, ale tego dwoma rdzeniami bym nie nazwał. Pogratuluj koledze i powiedz, że następnym razem jak będzie chciał tak wydać pieniądze to ja mu dam mój numer konta, on mi wpłaci i lepiej je wyda ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maka69 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 chyba nie na, kartce wyraznie bylo napisane a zreszta kto wie co ten sprzedawca wymysli :P ja mu od poczatku jak mi to pokazal mowilem ze za ta cene ma o wiele wydajeniejszy komputer ale on swoje, myslalem ze odmowi u niego ale nie chcial wiec jego strata :P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maka69 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 witam ponownie, jednka przekonalem kumpla zeby nie bral tego scierwa i odmowil tego kompa, lecz poszedl do innego i zrobili mu inny zestawik 10x lepszy, moze wy sie wypowiecie: MOBO: MSI K9N NEO-F nForce 550 AM2 GRAFIKA: Asus GeForce 7900 GS 258MB/256BIT DDR3 (asus podobno najlepsza, galaxy do du** i podobno piszczy) PROCESOR: Athlon AMD 64 X2 3600 Brisbane BOX Pamiec: Goodram DDR2 1024mb 667MHz 2x512 Dysk: CAVIAR 250GB 2500AAJS 8mb Zasilacz: CHIEFTEC GPS-450AA-101A ATX 450 W Moim zdaniem ten komp jest zdeka lepszy od tamtego:D:D Co wy na to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 zmień mobo i ram 1x1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 witam ponownie, jednka przekonalem kumpla zeby nie bral tego scierwa i odmowil tego kompa, lecz poszedl do innego i zrobili mu inny zestawik 10x lepszy, moze wy sie wypowiecie: Moim zdaniem ten komp jest zdeka lepszy od tamtego:D:D Co wy na to?? Płyta do bani. Nie warto brać płyty na nf5. A za ile ma być ten asus?? IMHO niech ściągnie z netu. Będzie sporo do przodu jeśli chodzi o kase :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maka69 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 aha a grafika asus geforce za 533 zl zdeka drogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 To za 515 zł dostaniesz Galaxy 7900GS z Zalmanem który zje tego Asusa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maka69 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) czemu zje??? a czym sie one roznia??? EDIT: chyba taktowanie ten zalman ma 600/1600 a asus 450/1320 ale chyba zalman jest juz podkrecony przed producenta tak??? Edytowane 4 Lipca 2007 przez maka69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 tak i ma większe możliwości OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...