Skocz do zawartości
Gość kamil2201

Mobo Pod 775

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil2201

Mam problem dotyczacy zmiany mobo. Gigabyte P35-ds3r już chciałem ją kupić ale strap mnie hamuje. Proc ma iść czasami do benchów nawet do 3.8GHz a będzie do e6420 chłodzony WC. Potem spojrzałem na ABITA IP35-e który kusi ceną ( 400zł ) ma ładny niebieski lamit tylko nie wiem jak u niego z OC. Rozważam też asusa p5k ale martwi mnie 3-fazowe zasialnie. Imo nie przeszkadza ale zawsze jest to ALE :damage_wall: Płytka musi zrobić minimum 500fsb mieć dobre możliwości OC być tania jak np ABIT.

Prosze o wsparcie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Właśnie zastanawia mnie ver E bo kosztje 100zł mniej. Tylko jak to jest z FSB.. Może ktoś w temacie o tym ABICIE napisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zastanawia mnie ver E bo kosztje 100zł mniej. Tylko jak to jest z FSB.. Może ktoś w temacie o tym ABICIE napisze.

Ponoć 500FSB robi ;] Ale mnie jakoś bardziej kusi ta zwykła wersja :P Ale nie wykluczone że z braku kasy wezmę ,,E,, tylko nie wiadomo jak z tymi chłodzeniami....fryzjer nie wchodzi, pentagram też, Scythe Infinity wchodzi ale....nie każdego stać na takie chłodzenie :P

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszystkie egzemplarze procków robią fsb ponad 500 z obniżonym mnożnikiem, tak więc że komuś poszła jedynie do 480 czy do 500, jest bardzo prawdopodobne, że nie z jej winy.

IP35 i IP35-E różnią się wyposażeniem i chłodzeniem w zasadzie. Wersja E ma gorszy mostek południowy bez AHCI/Raid.

IP35 Pro ma już inny bios i ta płyta może/nie musi mieć lepsze oc od tańszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

WDK dobrze napisał.. Raid mi nie potrzebny a chłodzenie może wcale gorsze nie być. Nie wiem czy warte jest to dopłaty 100zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszystkie egzemplarze procków robią fsb ponad 500 z obniżonym mnożnikiem, tak więc że komuś poszła jedynie do 480 czy do 500, jest bardzo prawdopodobne, że nie z jej winy.

IP35 i IP35-E różnią się wyposażeniem i chłodzeniem w zasadzie. Wersja E ma gorszy mostek południowy bez AHCI/Raid.

IP35 Pro ma już inny bios i ta płyta może/nie musi mieć lepsze oc od tańszych.

świete słowa, powiedział bym że bardzo bardzo często tak jest. jak patrze to fsb wall przed 500 to nagminne jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

obserwuje e6420 i na fsb 500 dużo osób jedzie.

postanowiłem ip35-e ,dlatego że jest tańsza a dotatkowe HP mi nie potrzebne i wyposarzenie. Ip35 i ip35-e mają ten sam bios. I raczej te same możliwości oc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi