boxer Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Witam. Mam pytanie ponieważ mam okazję kupić tanio nagrywarkę Pioneer DVR-212 i zastanawiam sie czy będzie działac z moją płytą główną z nForce 2 Ultra 400 (jak z podpisu). Słyszałem że są jakies problemy z nagrywarkami SATA na starych płytach głównych. Czy trzeba będzie instalować jakies sterowniki do Windowsa czy może aktualizować Bios? Za miesiąc składam sobie nowego kompa i zastanawiam się czy do tego czasu nagrywarka bedzie leżeć w szafie :blink: czy będzie można ja wykorzystać juz teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Witam. Mam pytanie ponieważ mam okazję kupić tanio nagrywarkę Pioneer DVR-212 i zastanawiam sie czy będzie działac z moją płytą główną z nForce 2 Ultra 400 (jak z podpisu). Słyszałem że są jakies problemy z nagrywarkami SATA na starych płytach głównych. Czy trzeba będzie instalować jakies sterowniki do Windowsa czy może aktualizować Bios? Za miesiąc składam sobie nowego kompa i zastanawiam się czy do tego czasu nagrywarka bedzie leżeć w szafie :blink: czy będzie można ja wykorzystać juz teraz. Ta płyta posiada te 2 złącza i są "podpięte" przez kontroler silicon. Powinieneś mieć stery na CD od Asusa. Jeśli nie to szukaj na stronce asusa. Edytowane 3 Lipca 2007 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ta płyta posiada te 2 złącza i są "podpięte" przez kontroler silicon. Powinieneś mieć stery na CD od Asusa. Jeśli nie to szukaj na stronce asusa. Wiem nie oto mi chodziło sorry może nie sprecyzowałem. Zastanawiam sie czy jak podłączę nagrywarke pod Sata to bedzie poprawnie wykrywana przez płyte główna i czy nie bedzie problemów z zapisem/odczytem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 nie powinno być żadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...