Skocz do zawartości
jonathan

Wc By Jonathan - New Project [;

Rekomendowane odpowiedzi

Jak udało ci się wkręcić dwie złączki kątowe w rezie ? Mi się wydało że wkręcenie jeden blokuje dokręcenie drugiej...

Złączki obrotowe :wink:

Greg_1 - byłeś szybszy :]

Edytowane przez Grzechu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak udało ci się wkręcić dwie złączki kątowe w rezie ? Mi się wydało że wkręcenie jeden blokuje dokręcenie drugiej...

Tak jak pisali juz poprzednicy uzylem zlaczek katowych obrotowych. W innym wypadku ten sam problem pojawilby sie na bloku GPU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisali juz poprzednicy uzylem zlaczek katowych obrotowych. W innym wypadku ten sam problem pojawilby sie na bloku GPU

lol, a ja tez taki rez zamówiłem i do tego złączki kątowe (ale nie obrotowe :P) i dopiero teraz z tego sobie zdałem sprawę, będę musiał dokupywać obrotowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinienes miec w komplecie. Jak otwierasz pudlo plyty i masz ta biala "pokrywke" kartonowa na niej powinna byc taka "kieszonka" na ten wlasnie coolerek.

Do kupienia on jest na allegro, nie wiem nawet czy nie mam zapasowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinienes miec w komplecie. Jak otwierasz pudlo plyty i masz ta biala "pokrywke" kartonowa na niej powinna byc taka "kieszonka" na ten wlasnie coolerek.

Do kupienia on jest na allegro, nie wiem nawet czy nie mam zapasowego

Dzieki juz zamówiłem na alegro a swoja droga ktos mial lepkie rece w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

A ja spytam się czy ten CR radzi sobie z tą dużą ilośćią bloków? Czy w blokach home-made duży przepływ daje dobre rezultaty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Ciekawe czy jak dołożysz jeszcze 2 bloki to ona będzie pompowała tak wode jak poprzednio. Chyba nie będzie lainga a cr ^^ fajna pompeczka jak na te 280l\h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak za ta cene to pompka naprawde fajna.

Cicha, 12V, calkiem wydajna

fakt cena bardzo atrakcyjna ale co do wydajnosci to juz tak wspaniale nie jest ;[ u mnie przy 2 blokach cpu i gpu no i oczywiscie rez + chlodnica pompuje 16,5l/h (pomiar z czyjnika przeplywu) to jak dla mnie malawo ale narazie sie sprawdza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt cena bardzo atrakcyjna ale co do wydajnosci to juz tak wspaniale nie jest ;[ u mnie przy 2 blokach cpu i gpu no i oczywiscie rez + chlodnica pompuje 16,5l/h (pomiar z czyjnika przeplywu) to jak dla mnie malawo ale narazie sie sprawdza

To albo masz zrypany czujnik przeplywu albo pompe.

Ja mam 3 bloki jak widac i plyn jest pompowany z duzo wieksza predkoscia....

Fotki budy z tylu??

Jutro moge cos klepnac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pompa daje rade ;]

Moze doloze jeszcze jednego mcw30 na NB, albo cos na mosfety....

Nie mam wc/na razie/-ale teoretycznie.

Mnie się zdaje że pompa 250l/h za słaba na 4 bloki..I jak myslisz dołożyć jeszcze jeden MCW30 na NB? chyba SB? I jeszcze pytanie - czy skoro najwyższym punktem jest tu góra chłodnicy-czy nie zbiera sie tam powietrze? a może podpiąć ją (chłodnicę) do góry nogami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam wc/na razie/-ale teoretycznie.

Mnie się zdaje że pompa 250l/h za słaba na 4 bloki..I jak myslisz dołożyć jeszcze jeden MCW30 na NB? chyba SB? I jeszcze pytanie - czy skoro najwyższym punktem jest tu góra chłodnicy-czy nie zbiera sie tam powietrze? a może podpiąć ją (chłodnicę) do góry nogami?

Hmmmm pompe w tej chwili mam D-Tek szybsza, ale proc sie zmienil i ciut cieplejszy jest

co do chlodnicy i powietrza.... troche sie potrza buda i jest ok ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm pompe w tej chwili mam D-Tek szybsza, ale proc sie zmienil i ciut cieplejszy jest

co do chlodnicy i powietrza.... troche sie potrza buda i jest ok ;]

no tak, z tymi drobnymi mankamentami /uzupełnianie płynu, odpowietrzanie/ takie wc staje się kłopotliwe. Podstawy teoretyczne mechaniki płynów, wymiany ciepła, sprawności obiegu, itp pewnie sie przydadzą w tym...ale i tak jak pamiętam, to takie sprawy ze względu na mnogość niewiadomych wspóldziałających robilo się medodą kolejnych przybliżeń..

Jakoś nie widziałem takowych podstaw..może potrzebne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzupelnianie plynow??

Zaden problem odpinam reza, ogkrecam, dolewam i po sprawie ;]

Kilka fotek o ktore prosiliscie....

Tylko blagam bez tekstow o kablach, komp jest w przebudowie... czekam na nowa plyte i inne bebechy a pracowac jakos na nim musze ;]

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi