Greg_1 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Kątowe obrotowe :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) Jak udało ci się wkręcić dwie złączki kątowe w rezie ? Mi się wydało że wkręcenie jeden blokuje dokręcenie drugiej...Złączki obrotowe :wink: Greg_1 - byłeś szybszy :] Edytowane 5 Lipca 2007 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Why?? Ten juz nie jest blink blink?? [; Rez jest fajny, wygodny i zostanie [; Jesli blink :D Ale mniejszy :D Jakas keta zlota czy cos na gore ( maybe lampki z choinki :lol2: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Jak udało ci się wkręcić dwie złączki kątowe w rezie ? Mi się wydało że wkręcenie jeden blokuje dokręcenie drugiej... Tak jak pisali juz poprzednicy uzylem zlaczek katowych obrotowych. W innym wypadku ten sam problem pojawilby sie na bloku GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Schludnie i chyba lepiej niż było poprzednio :) Brawo Adaś :) :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Ladnie sie to wszystko prezentuje ja składam za miesiac cos w podobnym stylu.Mam pytanie gdzie dorwac taki wentylatorek co na układach za.. widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Mam pytanie gdzie dorwac taki wentylatorek co na układach za.. widacNa allegro bywają do kupienia - koszt ok 10-15zł :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Ktory?? Ten na mofsetach?? Jezeli tak to powinienes miec w pudelku z plyta ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Tak jak pisali juz poprzednicy uzylem zlaczek katowych obrotowych. W innym wypadku ten sam problem pojawilby sie na bloku GPUlol, a ja tez taki rez zamówiłem i do tego złączki kątowe (ale nie obrotowe :P) i dopiero teraz z tego sobie zdałem sprawę, będę musiał dokupywać obrotowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Ktory?? Ten na mofsetach?? Jezeli tak to powinienes miec w pudelku z plyta ;] U mnie tego nie bylo :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Powinienes miec w komplecie. Jak otwierasz pudlo plyty i masz ta biala "pokrywke" kartonowa na niej powinna byc taka "kieszonka" na ten wlasnie coolerek. Do kupienia on jest na allegro, nie wiem nawet czy nie mam zapasowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Powinienes miec w komplecie. Jak otwierasz pudlo plyty i masz ta biala "pokrywke" kartonowa na niej powinna byc taka "kieszonka" na ten wlasnie coolerek. Do kupienia on jest na allegro, nie wiem nawet czy nie mam zapasowego Dzieki juz zamówiłem na alegro a swoja droga ktos mial lepkie rece w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Mam pytanie: czym uszczelniałeś króćce w CoolRiverze? Sylikon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Niczym :] Wchodzily ciezko i tak zostaly. Moze nie bylo to najlepsze rozwiazanie ale spelnia swoja funkcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Może ja ślepy jestem, ale gdzie jest dysk? Masz go w kieszeni 5.25? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Tak. Dyski przerzucone sa na "gore" Jak sie przyjzysz to zobaczysz tasmy sata przymocowane do kabla od pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 W jaki sposób są tam przymocowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Ano za pomoca czegos takiego http://www.cooling.pl/scythe-hdd-stabilize...odukt,1536.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 A ja spytam się czy ten CR radzi sobie z tą dużą ilośćią bloków? Czy w blokach home-made duży przepływ daje dobre rezultaty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Pompa daje rade ;] Moze doloze jeszcze jednego mcw30 na NB, albo cos na mosfety.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Ciekawe czy jak dołożysz jeszcze 2 bloki to ona będzie pompowała tak wode jak poprzednio. Chyba nie będzie lainga a cr ^^ fajna pompeczka jak na te 280l\h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Jak za ta cene to pompka naprawde fajna. Cicha, 12V, calkiem wydajna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 "troszke" odkopie :) co z tymi fotkami tylu budy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Jak za ta cene to pompka naprawde fajna. Cicha, 12V, calkiem wydajna fakt cena bardzo atrakcyjna ale co do wydajnosci to juz tak wspaniale nie jest ;[ u mnie przy 2 blokach cpu i gpu no i oczywiscie rez + chlodnica pompuje 16,5l/h (pomiar z czyjnika przeplywu) to jak dla mnie malawo ale narazie sie sprawdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 fakt cena bardzo atrakcyjna ale co do wydajnosci to juz tak wspaniale nie jest ;[ u mnie przy 2 blokach cpu i gpu no i oczywiscie rez + chlodnica pompuje 16,5l/h (pomiar z czyjnika przeplywu) to jak dla mnie malawo ale narazie sie sprawdza To albo masz zrypany czujnik przeplywu albo pompe. Ja mam 3 bloki jak widac i plyn jest pompowany z duzo wieksza predkoscia.... Fotki budy z tylu?? Jutro moge cos klepnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba1 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Pompa daje rade ;] Moze doloze jeszcze jednego mcw30 na NB, albo cos na mosfety.... Nie mam wc/na razie/-ale teoretycznie. Mnie się zdaje że pompa 250l/h za słaba na 4 bloki..I jak myslisz dołożyć jeszcze jeden MCW30 na NB? chyba SB? I jeszcze pytanie - czy skoro najwyższym punktem jest tu góra chłodnicy-czy nie zbiera sie tam powietrze? a może podpiąć ją (chłodnicę) do góry nogami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Nie mam wc/na razie/-ale teoretycznie. Mnie się zdaje że pompa 250l/h za słaba na 4 bloki..I jak myslisz dołożyć jeszcze jeden MCW30 na NB? chyba SB? I jeszcze pytanie - czy skoro najwyższym punktem jest tu góra chłodnicy-czy nie zbiera sie tam powietrze? a może podpiąć ją (chłodnicę) do góry nogami? Hmmmm pompe w tej chwili mam D-Tek szybsza, ale proc sie zmienil i ciut cieplejszy jest co do chlodnicy i powietrza.... troche sie potrza buda i jest ok ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba1 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Hmmmm pompe w tej chwili mam D-Tek szybsza, ale proc sie zmienil i ciut cieplejszy jest co do chlodnicy i powietrza.... troche sie potrza buda i jest ok ;] no tak, z tymi drobnymi mankamentami /uzupełnianie płynu, odpowietrzanie/ takie wc staje się kłopotliwe. Podstawy teoretyczne mechaniki płynów, wymiany ciepła, sprawności obiegu, itp pewnie sie przydadzą w tym...ale i tak jak pamiętam, to takie sprawy ze względu na mnogość niewiadomych wspóldziałających robilo się medodą kolejnych przybliżeń.. Jakoś nie widziałem takowych podstaw..może potrzebne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Uzupelnianie plynow?? Zaden problem odpinam reza, ogkrecam, dolewam i po sprawie ;] Kilka fotek o ktore prosiliscie.... Tylko blagam bez tekstow o kablach, komp jest w przebudowie... czekam na nowa plyte i inne bebechy a pracowac jakos na nim musze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Konfig w sigu jest aktualny?? Jak sie sprawuje F3D na quadzie?? Jak ta pompka D-teca?? Warto zmienac z CR2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...