Red Scorpion Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Witam Wlasnie w windowsie odpalilem sobie program ktory pokazuje napiecia. Mam kilka pytan: +3.3V - waha sie i najnizej spada do 3.18 (to bez obciazania karty graficznej). - czy jak karta (Radeon9700PRO) jest obciazaona, to moze to spadac jeszcze nizej niz 3.18? Czy to moze byc przyczyna zwisow, ktorych doswiadczam w grach? +2.5V - caly czas mi pokazuje ok. 1.23V!!!! Czy to normalne? Za co to odpowiada? Ponawiam w tym przypadku pytanie o mozliwe zwisy z tego powodu. Zasilacz: HuntKey 300W. Dzieki z gory!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karuz Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Własnie mam ten sam problem, mam herculesa 8500 le i mam pytanko czy napiecie 3,16 jest zbyt niskie jak na ta karte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Sapokojnie może spaść do 3,14 przy obciążeniu! Wahania do+-5% to norma! Ja na swoim konfigu pod obciążeniem mam min. 3,22V, a wiec jeszcze w normie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Sapokojnie może spaść do 3,14 przy obciążeniu! Wahania do+-5% to norma! Ja na swoim konfigu pod obciążeniem mam min. 3,22V, a wiec jeszcze w normie... ja na chieftecu nigdy niemiałem mniej niz 3.33V :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 No, bo Chieftec to klasa sama w sobie :) No, ale nie wierzę, że nie spada Ci napięcie pod obciążeniem (odpal sobie 3DMarka2001 a w tle monitor napięć, który zapisuje dane do pliku i wtedy sprawdzaj!) - aha, podaj najniższe, jakie było w pliku *.log I wtedy pogadamy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Polecam CPUCool - pomiar co 5 sekund, puść wszystko przez godzinkę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 a mi wlasnie epox pokazuje ze na 3,3V mam 2,70 qll 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :roll: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Zmien zasilacz. Nic innego nie wymyślisz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Zmien zasilacz. Nic innego nie wymyślisz :(chyba oddam do reklamacji wkoncu to Chieftec 360w ktory ma ok 2miesiecy 8O 8O 8O :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 WOW! No, to przyznam, że mnie zajeb... zaskoczyłeś!!! A jak iine napięcia? Czy masz duże wahania? Spróbuj innymi programami pomierzyć, albo mirnikiem, bo to baaardzo dziwne, że taki zasilacz tak marnie daje napięcia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VILQ Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Ech ... wystarczy rozejrzec sie po forum ;) Mimo, ze nie sam mam Epox'a, ale jak mozna sie doczytac zamiast +3.3 pokazuje napiecie VDDR - do pomiaru +3.3V pozostaje miernik ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 WOW! No, to przyznam, że mnie zajeb... zaskoczyłeś!!! A jak iine napięcia? Czy masz duże wahania? Spróbuj innymi programami pomierzyć, albo mirnikiem, bo to baaardzo dziwne, że taki zasilacz tak marnie daje napięcia! ta jutro pozyczam miernik i sprawdze dokladnie jak to jest bo tez mi sie to wydaje dziwne:D Ech ... wystarczy rozejrzec sie po forum Mimo, ze nie sam mam Epox'a, ale jak mozna sie doczytac zamiast +3.3 pokazuje napiecie VDDR - do pomiaru +3.3V pozostaje miernik ...hmmmm to by nawet pasowalo ;) ale i tak jutro sie upewnie ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danti Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 am spadek z zasilacza doś sporawy poniżejj 3.0 vlta n a asusie a7v8x mam bios 1009 atlon 1500+ @ 1667 ( FSB 166 mhz śmiga spoko ale powyżej jest problem ) Winfst 200404@230280 spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danti Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ten asus to ciach!owy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LurTz Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 W/g mnie to wiekszość nowych zasilaczy jest o dupe rozbić :twisted: Ja pracuje na dośc starym i wysłuzonym niemieckim zasilaczu atx o mocy 350 W wyciągnietym ze starego serwera. Napiecie mam stałe dokładnie: 3.312 V i nic tego nie ruszy, nawet przy max. obciążeniu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaupek Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Ja też mam problem z zasilaczem, przynajmniej tak mi się wydaje. Marka to Chieftec 360W PFC i czy to normalne, że właściwie on prawie wogule nie wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrza tzn. jak podłoże rekę pod wiatrak to prawie nic nie czuć !!!! mam go od tygodnia. I co to jest Vbat ?? Bo wynosi 3,58 albo 3,60v a High Limit to właśnie 3,60V !!! Ludzie pomóżcie !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Vbat napięcie dla baterii :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaupek Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 To Vbat powinno tyle wynosić czy coś jest nie tak ??? Teraz mam ustawione 10x200 1,5v i po godzinie komputer się wyłancza, a gdy podniose do 1,525 to nawet 5 minut nie po chodzi. Przedtem maiłem 11x200 1,525 i było ok. Czy to zasilacz ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 No, bo Chieftec to klasa sama w sobie :) No, ale nie wierzę, że nie spada Ci napięcie pod obciążeniem (odpal sobie 3DMarka2001 a w tle monitor napięć, który zapisuje dane do pliku i wtedy sprawdzaj!) - aha, podaj najniższe, jakie było w pliku *.log I wtedy pogadamy :) Jak znajde to dam Ci link to JPG wklejonego tu na forum przezemnie to sam zobaczysz jaki mam napiecia:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 aha test był wykonywany przez 3dmarka i prime95 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 aha test był wykonywany przez 3dmarka i prime95 :) Spox, wierzę Ci. Ja dopiero sam sprawdziłem, że też nie mam ŻADNYCH wahań, gdy mierzyłem miernikiem! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 miernik w planach na jutro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaupek Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Co o tym myślicie. Teraz mam ustawione 10x200 1,5v i po godzinie komputer się wyłancza, a gdy podniose do 1,525 to nawet 5 minut nie po chodzi. Przedtem maiłem 11x200 1,525 i było ok. Czy to zasilacz ????? A moze to przez tą przejściówke od dysku na SATA bo tak go podłączyłem ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 no chyba zasiłka sobie nie radzi....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 ten asus to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> Raczej twoja zasiłka jest do niczego. Mnie na max obciążeniu (2 godziny burnin test z Prime95) z normalnego +3,34V zjechało na +3,26V. Płyta ta sama... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Zasilacz masz spoko... Temperatury w normie... raczej wina czegoś innego... A tak BTW, co to zam grafa? S3 Virge? Podaj napięcia zasilacza w stresie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaupek Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Obecnie mam 1466 bo 200x10 i 1,5v po 8 minutach szlak trafiał, a przedtem 200x11 1,525v i było dobrze. Może to wina biosu bo wgrałem ten 12 ?? Macie może link do ten nowej bety bo nie mogę tego znalezć ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaupek Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 grafa to jakieś S3 Trio 64 czy coś takiego bo czekam na Raedona 9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...