wizjonerek Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Dobra wreszcie kupiłem a że nie było już innych To mam AXP1700 JIUCB0251TPEW skołowałem też pamiątki 333 i zaraz po zamianie procków zapodam wyniki jak się sprawuje (a ze wszystko musze przełożyć włacznie z WC do biga ) to potrwa sam jestem ciekawy :D:D życzcie Mi powodzenia :D:D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 no i co ze to 51 week jak to najstarsza revizja z XP 1700+ czyli JIUCB najgporzej sie kręcąca... Mechlin nie mów że twój idzie na 2.3Ghz bo to jest niestabilnie stable miales dopiero na 2,25Ghz i WC + Vcore 2.05V!! a z tym JIUHB 0251 to 2500mhz sie wyciska :). Nie ma sie z czego cieszyć wizjonerku :). Ja bym go szczerze najbardziej niechciał z XP 1700+ na B0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 no i co ze to 51 week jak to najstarsza revizja z XP 1700+ czyli JIUCB najgporzej sie kręcąca... Mechlin nie mów że twój idzie na 2.3Ghz bo to jest niestabilnie stable miales dopiero na 2,25Ghz i WC + Vcore 2.05V!! a z tym JIUHB 0251 to 2500mhz sie wyciska :). Nie ma sie z czego cieszyć wizjonerku :). Ja bym go szczerze najbardziej niechciał z XP 1700+ na B0 Te procesory z tej serii nie sa takie zle i napewno nie sa gorsze od prockow z tego roku 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 no i co ze to 51 week jak to najstarsza revizja z XP 1700+ czyli JIUCB najgporzej sie kręcąca... Mechlin nie mów że twój idzie na 2.3Ghz bo to jest niestabilnie stable miales dopiero na 2,25Ghz i WC + Vcore 2.05V!! a z tym JIUHB 0251 to 2500mhz sie wyciska :). Nie ma sie z czego cieszyć wizjonerku :). Ja bym go szczerze najbardziej niechciał z XP 1700+ na B0 Ojjjj NIE LUBIĘ, NIE LUBIĘ :evil: Dlaczego człowieku do mnie pijesz? Nie wiem kiedy sprawdzałeś mój topic: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=20855 Pewnie dawno, bo wiedział byś, że mam stabilne 2320MHz (stabilne na tyle, żeby 3DMark przeszedł kilka pętli [wiem, że nie jest to najlepszy sprawdzian stabilności proca]). A to, że "...z tym JIUHB 0251 to 2500mhz sie wyciska ..." to wiem. Co mnie obchodzi, że się wyciska- mnie interesują wyniki konkretnych osób, a nie wyniki wyczytane z inetu. Dla ścisłości: z JIUHB 0251 "wyciska się" 2.93GHz. EOD wizjonerek- czekam na testy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 no i co ze to 51 week jak to najstarsza revizja z XP 1700+ czyli JIUCB najgporzej sie kręcąca... Mechlin nie mów że twój idzie na 2.3Ghz bo to jest niestabilnie stable miales dopiero na 2,25Ghz i WC + Vcore 2.05V!! a z tym JIUHB 0251 to 2500mhz sie wyciska :). Nie ma sie z czego cieszyć wizjonerku :). Ja bym go szczerze najbardziej niechciał z XP 1700+ na B0JA sieciesze nie z tego ze mam taką czy inną wersje tylko z tego ze Kupiłem Proca(żona mnie jeszcze nie zatłukła to już wam pisze jak po pierwszej próbie a więc jest tak wszystkie testy przy standardowym napięciu !!!( nie miałem czasu sprawdzić czy przy wyższym vcore co bedzie :P) - 12,5x166 zima nie wstaje - 12x166 XP sie wali - 11,5x166 spox stabilnie - 11,5x170 stabilnie - 11,5x175 łazi ale nie tak jak powinno (zwiecha na 3dm) - 11,5x177 pamiątka nie wytrzymuje(mam 266) wieć narazie stanowłem na 2400+ czyli nie tak żle (a w porównaniu do Durnia to niebo a ziemia :P) jak to wszystko poskaładam bo jakoś sie w pokokju zrobił deczko bałaganik :D to pobawię sie vcore,mnoznikiem i FSB to UP :D zobaczymy ile będzie max choćobawiam się ze moja pamiątka nie pójdzie już wyżej . ok narazie spadam dalej grzebać wieczorkiem zapodam wyniki ile jest max :D pozdrówka Wizjo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[B3D] maniac Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Cieniutko. Mój JUICB działa na 2.25 GHz z 1.8 VCore. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 slabiutko patrz na moje posty o JIUHB 0304 i 0307 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 a wiecie moze na ile sie kreci JIUHB 0303???????? na AC :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Wizjo a gdzie dokladie kupowales tego proca ?? Ja dzis kupilem JIUHB 0302 i kreci sie tak jak w podpisie przy Vcore1.8V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Podsumawujac procek nie jest nakepszy ale nie jest tez krytycznie jak juz pisal wizjonerek duren a athlon to dla niego nieba i ziemia, i dajcie sie chlopakowi nacieszyc.... ;) Zobaczymy jak mu pojdzie na pamiatkach 333.... :!!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Wizjo a gdzie dokladie kupowales tego proca ?? Ja dzis kupilem JIUHB 0302 i kreci sie tak jak w podpisie przy Vcore1.8VUuu coś cieniutko Mam taką samą serię i smiga 12,5x166@1.7V STABILNIE!! A 12,5x175@1.8V zwałki windy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 no i co ze to 51 week jak to najstarsza revizja z XP 1700+ czyli JIUCB najgporzej sie kręcąca... Mechlin nie mów że twój idzie na 2.3Ghz bo to jest niestabilnie stable miales dopiero na 2,25Ghz i WC + Vcore 2.05V!! a z tym JIUHB 0251 to 2500mhz sie wyciska :). Nie ma sie z czego cieszyć wizjonerku :). Ja bym go szczerze najbardziej niechciał z XP 1700+ na B0 Ojjjj NIE LUBIĘ, NIE LUBIĘ :evil: Dlaczego człowieku do mnie pijesz? Nie wiem kiedy sprawdzałeś mój topic: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=20855 Pewnie dawno, bo wiedział byś, że mam stabilne 2320MHz (stabilne na tyle, żeby 3DMark przeszedł kilka pętli [wiem, że nie jest to najlepszy sprawdzian stabilności proca]). A to, że "...z tym JIUHB 0251 to 2500mhz sie wyciska ..." to wiem. Co mnie obchodzi, że się wyciska- mnie interesują wyniki konkretnych osób, a nie wyniki wyczytane z inetu. Dla ścisłości: z JIUHB 0251 "wyciska się" 2.93GHz. EOD wizjonerek- czekam na testy :D ej to nie miało być attack! poprostu tak napisałem bo raz wychwalałeś jaka JIUCB 0251 to super seria razem ,OK nie jest cienka ale z B0 jest chyba najgorsza... NO OFFENCE sorry ze tak to zrozumiałeś! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Jak kupowałem athlona B0 to była jedyna seria- innych jeszcze nie było (przynajmniej w Polsce). A opisałem tylko wrażenia z jej podkręcania- poprzednio miałem A0 więc różnica w O/C była znaczna. Spox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Wizjo a gdzie dokladie kupowales tego proca ?? Ja dzis kupilem JIUHB 0302 i kreci sie tak jak w podpisie przy Vcore1.8VUuu coś cieniutko Mam taką samą serię i smiga 12,5x166@1.7V STABILNIE!! A 12,5x175@1.8V zwałki windy Procek chodzi stabilnie na 11.5x190 ale Prime95 zglasza bledy.Odpal u siebie tego Prime'a95 i zobaczysz jaki to jest stabilny Twoj procek.Jesli przejdzie ten test to dopiero wtedy mozna powiedziec ze jest w 100% stabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 bueee mysłałem że będzie wiecej (w porównaniu do WAS) no ale w porównani do mojego wcześniejszego sprzętu ehhhh :D:D:D::D niestety nawet ta pamiątka co ją dostałem jakiś noname nie idzie dobrze :( Max co udało mi się osiągnąc to 11X187 i pamięc już wysiadała( na mojej to nawet tyle nie pójdzie ktoś chce kupić 256ddr ??? idzie do 169 :D:D:D:) vcore na 1,81 tzn powinno byś 1,85 ale sasiłaka nie wyrabia zrobiłem tyko w sandrze screana dla zainteresowanych(zawyża napięcie) wszystkie dane podaje wam z biosku AXPCB251 . w poniedziałek będę miał więcej czasu to sprawdze dokładnie . objaw był dziwny bo mogłem spokojnie zwiększać jeszcze i komp po wejsciu do systemu stabilny jak skała ale czasami nie chciał sie uruchomić przy właczeniu .po 3 godzianch dedukcji organoleptycznej wypadło na zasiłkę poprostu nie wyrabia . obecnie jadę dokładnie jak w podpisie 11,5x174 dzisiejsze podsumowanie konsumpcyjnego podejscia do zycia jak za tą cene am 2400+ to super a jak coś wymysle (z tą pamiecia i zasiłką) i bedzie 2600+ to już jak dla mnie ok . pozdrówka Wizjo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 I bardzo dobrze! :) ,szczerze powiedziawszy to ja wielkiej roznicy miedzy 2.0 a 2.2 niewidze :P ,wiem wiem ,slaba grafa.Ale mimo wszystko niema co sie stresowac ze sie jedzie na "tylko" 2ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...