Skocz do zawartości
wizjonerek

no wrescie kupiłem AXP 251 :D

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra wreszcie kupiłem a że nie było już innych To mam AXP1700 JIUCB0251TPEW skołowałem też pamiątki 333 i zaraz po zamianie procków zapodam wyniki jak się sprawuje (a ze wszystko musze przełożyć włacznie z WC do biga ) to potrwa sam jestem ciekawy :D:D życzcie Mi powodzenia :D:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co ze to 51 week jak to najstarsza revizja z XP 1700+ czyli JIUCB najgporzej sie kręcąca... Mechlin nie mów że twój idzie na 2.3Ghz bo to jest niestabilnie stable miales dopiero na 2,25Ghz i WC + Vcore 2.05V!! a z tym JIUHB 0251 to 2500mhz sie wyciska :). Nie ma sie z czego cieszyć wizjonerku :). Ja bym go szczerze najbardziej niechciał z XP 1700+ na B0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co ze to 51 week jak to najstarsza revizja z XP 1700+ czyli JIUCB najgporzej sie kręcąca... Mechlin nie mów że twój idzie na 2.3Ghz bo to jest niestabilnie stable miales dopiero na 2,25Ghz i WC + Vcore 2.05V!! a z tym JIUHB 0251 to 2500mhz sie wyciska :). Nie ma sie z czego cieszyć wizjonerku :). Ja bym go szczerze najbardziej niechciał z XP 1700+ na B0

Te procesory z tej serii nie sa takie zle i napewno nie sa gorsze od prockow z tego roku 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojjjj NIE LUBIĘ, NIE LUBIĘ :evil:

Dlaczego człowieku do mnie pijesz?

Nie wiem kiedy sprawdzałeś mój topic:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=20855

Pewnie dawno, bo wiedział byś, że mam stabilne 2320MHz (stabilne na tyle, żeby 3DMark przeszedł kilka pętli [wiem, że nie jest to najlepszy sprawdzian stabilności proca]).

A to, że "...z tym JIUHB 0251 to 2500mhz sie wyciska ..." to wiem. Co mnie obchodzi, że się wyciska- mnie interesują wyniki konkretnych osób, a nie wyniki wyczytane z inetu. Dla ścisłości: z JIUHB 0251 "wyciska się" 2.93GHz.

EOD

wizjonerek- czekam na testy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA sieciesze nie z tego ze mam taką czy inną wersje tylko z tego ze Kupiłem Proca(żona mnie jeszcze nie zatłukła to już wam pisze jak po pierwszej próbie a więc jest tak wszystkie testy przy standardowym napięciu !!!( nie miałem czasu sprawdzić czy przy wyższym vcore co bedzie :P)

- 12,5x166 zima nie wstaje

- 12x166 XP sie wali

- 11,5x166 spox stabilnie

- 11,5x170 stabilnie

- 11,5x175 łazi ale nie tak jak powinno (zwiecha na 3dm)

- 11,5x177 pamiątka nie wytrzymuje(mam 266)

wieć narazie stanowłem na 2400+ czyli nie tak żle (a w porównaniu do Durnia to niebo a ziemia :P)

jak to wszystko poskaładam bo jakoś sie w pokokju zrobił deczko bałaganik :D to pobawię sie vcore,mnoznikiem i FSB to UP :D

zobaczymy ile będzie max choćobawiam się ze moja pamiątka nie pójdzie już wyżej . ok narazie spadam dalej grzebać wieczorkiem zapodam wyniki ile jest max :D

pozdrówka Wizjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumawujac procek nie jest nakepszy ale nie jest tez krytycznie jak juz pisal wizjonerek duren a athlon to dla niego nieba i ziemia, i dajcie sie chlopakowi nacieszyc.... ;) Zobaczymy jak mu pojdzie na pamiatkach 333.... :!!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojjjj NIE LUBIĘ, NIE LUBIĘ :evil:

Dlaczego człowieku do mnie pijesz?

Nie wiem kiedy sprawdzałeś mój topic:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=20855

Pewnie dawno, bo wiedział byś, że mam stabilne 2320MHz (stabilne na tyle, żeby 3DMark przeszedł kilka pętli [wiem, że nie jest to najlepszy sprawdzian stabilności proca]).

A to, że "...z tym JIUHB 0251 to 2500mhz sie wyciska ..." to wiem. Co mnie obchodzi, że się wyciska- mnie interesują wyniki konkretnych osób, a nie wyniki wyczytane z inetu. Dla ścisłości: z JIUHB 0251 "wyciska się" 2.93GHz.

EOD

wizjonerek- czekam na testy :D

ej to nie miało być attack! poprostu tak napisałem bo raz wychwalałeś jaka JIUCB 0251 to super seria razem ,OK nie jest cienka ale z B0 jest chyba najgorsza... NO OFFENCE sorry ze tak to zrozumiałeś!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizjo a gdzie dokladie kupowales tego proca ?? Ja dzis kupilem JIUHB 0302 i kreci sie tak jak w podpisie przy Vcore1.8V

Uuu coś cieniutko Mam taką samą serię i smiga 12,5x166@1.7V STABILNIE!! A 12,5x175@1.8V zwałki windy

Procek chodzi stabilnie na 11.5x190 ale Prime95 zglasza bledy.Odpal u siebie tego Prime'a95 i zobaczysz jaki to jest stabilny Twoj procek.Jesli przejdzie ten test to dopiero wtedy mozna powiedziec ze jest w 100% stabilny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bueee mysłałem że będzie wiecej (w porównaniu do WAS) no ale w porównani do mojego wcześniejszego sprzętu ehhhh :D:D:D::D

niestety nawet ta pamiątka co ją dostałem jakiś noname nie idzie dobrze :(

Max co udało mi się osiągnąc to 11X187 i pamięc już wysiadała( na mojej to nawet tyle nie pójdzie ktoś chce kupić 256ddr ??? idzie do 169 :D:D:D:)

vcore na 1,81 tzn powinno byś 1,85 ale sasiłaka nie wyrabia zrobiłem tyko w sandrze screana dla zainteresowanych(zawyża napięcie)

wszystkie dane podaje wam z biosku

AXPCB251

. w poniedziałek będę miał więcej czasu to sprawdze dokładnie .

objaw był dziwny bo mogłem spokojnie zwiększać jeszcze i komp po wejsciu do systemu stabilny jak skała ale czasami nie chciał sie uruchomić przy właczeniu .po 3 godzianch dedukcji organoleptycznej wypadło na zasiłkę poprostu nie wyrabia .

obecnie jadę dokładnie jak w podpisie 11,5x174

dzisiejsze podsumowanie konsumpcyjnego podejscia do zycia jak za tą cene am 2400+ to super a jak coś wymysle (z tą pamiecia i zasiłką) i bedzie 2600+ to już jak dla mnie ok . pozdrówka Wizjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...