Skocz do zawartości
Emissary

Blokowanie Połączenia Internetowego

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem jeden z uzytkowników w sieci ciąle buszuje mi po internecie(zamiast pracowac ;]) wszystkie ze tak powiem proste sposoby zawiodły bo gosciu powoli dochodził do tego i wkoncu udawało mu sie połączyć z internetem pewnego dnia załozyłem profil jednak gosciu prawdopodobnie przyniósł jakis programik i wyciągnął hasło zreszta w winxp to nic trudnego. Moge mu w sumie zablokować maca na routerze ale chce spróbować innej mozliwości zna ktoś takową ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kabla mu nie moge odciąć musi miec dostęp do sieci lokalnej bo korzysta z baz umieszczonych na serwerze ;] hmmm blokowanie przeglądaki to nie głupi pomysł , znajac zycie zaraz po zablokowaniu mu ie zainstalował by inna , wie ktos gdzie w rejestrze mozna zablokowac mozliwośc uruchamiania wskazanych aplikacji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pamiętam gdzie, ale xp pro ma opcję blokowania niektórych programów... blokujesz nazwy ie, opera i inne popularne i masz spokój. Tylko, że jak w przeglądaniu katalogu (explorer) wpiszesz adres internetowy to wchodzi IE i chyba tego nie zablokujesz. Ale jako administrator sieci powinieneś wiedzieć takie rzeczy jak to blokować. Zablokować protokoły http... nie wiem :P nie pamiętam nic ze szkoły z administracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezlei zablokuje execa to z pasku adresu w katalogu ie raczej nie odpali (lokalnie z jego komputera mu nie bede blokował portów bo pewnie i tak znajdzie u siebie w domu cos w sieci co mu je odblokuje)

dobra nie bede sie bawił moze ktos cos wymysli ja w tym czasie mu na routerze zablokuje porty

Edytowane przez Emissary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi