Skocz do zawartości
Gość Pioorek

'chinszczyzna'

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pioorek

Witam.

 

Szukam przepisu na jakąś dobrą chinszczyzne.

 

Ostatnio byłem w takiej chinskiej restauracji i jadłem świetne danie... ryż + surówka + piersi z kurczaka z cebulą w sosie pikantnym. Niby standard, ale sos był kosmicznie dobry. Nie wiecie może jak coś takiego uzyskać? Tzn jak sprawić aby sos był prawdziwie pikantny?

Dodam, że ten z restauracji był bardzo czerwony, krwisto wręcz. Macie jakieś pomysly??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Masz takie wariackie sosiki np: w Bomi - ultra ostre - jedna kropla i juz się wzruszam. Do tego możesz dodać jakiś orientalny. Albo prościej - wchodzisz do chińczyka, łapiesz za dzbanek z sosem i w nogi :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Do sosu dosypujesz chili :) I nie widze problemów...

 

Jak chcesz gotowca to np. made for biedronka "sos chili"

 

BTW. ostatnio kupiłem "cyganski" for biedronka. To samo co chili ale jest w środku ogórek. Dosypałem chili i jest el0 fajny ;]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie


×
×
  • Dodaj nową pozycję...