poadi Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Mam dosyć wysłużony, sprawdzony komputer, MOBO- ECS K7S5A dźwięk zintegrowany na płycie SiS 7012 OS to zwykły WinXP Pro problem polega na tym że od pewnego czasu dźwięk zanikł, w ustawieniach głośności przy odtwarzaniu jakiejś muzyki widzę ten latający wykresik ale słyszę tylko szum głośników musiałem za każdym razem aktualizować sterownik kontrolera i jakoś to pomagało aż do następnego restartu kompa, teraz już to nawet nie pomaga.. tj dokładniej: wcześniej po instalacji sterownika dźwięk zaczynał działać i w tym kreatorze pojawiało się "instalacja zakończona" czy coś takiego, teraz jak robię tak samo w tym samym oknie pojawia mi się "aby coś tam musisz zrestartować komputer" i to tyle. właściwie nic nie pomaga, "odinstalowywałem" kontroler, ale po restarcie chyba sam się instalował i nic nie pomogło pomysły mi się skończyły, więc zwracam się do Was tia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Prosta rada. Kup nowa kartę dźwiękowa, na allegro najtańsze ( np. aureal vortex ) kupisz za kilka PLN. Na pewno będzie lepiej grała niż zintegrowana za swoich dobrych czasów ;) Co od zintegrowanej to zapewne jej żywot dobiegł końca :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poadi Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Prosta rada. Kup nowa kartę dźwiękowa, na allegro najtańsze ( np. aureal vortex ) kupisz za kilka PLN. Na pewno będzie lepiej grała niż zintegrowana za swoich dobrych czasów ;) Co od zintegrowanej to zapewne jej żywot dobiegł końca :/ oj, nie będzie grała lepiej bo mam głośniki w monitorze z 96 roku ;] ale może i kupię jakąś inną płytę główną bo ta powoli się zaczyna sypać, już jeden kanał wysiadł w dźwiękówce i 1 głośnik tylko działa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 oj, nie będzie grała lepiej bo mam głośniki w monitorze z 96 roku ;] ale może i kupię jakąś inną płytę główną bo ta powoli się zaczyna sypać, już jeden kanał wysiadł w dźwiękówce i 1 głośnik tylko działa.. Też miałem tę samą płytę i analogiczny problem, tylko z wejściem mikrofonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poadi Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 ha! pod linuksem sprawdziłem, dźwięk na alsie działa jak marzenie, dwa glosniki dzialaja, nie ma szumów jeżdzenia myszką co było na windowsie i dalej jest, ale dalej na winie nie ma muzyki ani żadnych dźwięków systemowych doradzicie mi pewnie instalkę windowsa;d na linuksie mozna swobodnie pracowac gorzej ze wszystkie gierki dla dzieci nie beda w pelni z nim wspolpracowac w trybie emulacji ale jakos sobie poradze.. BTW co do tej plyty ecs to dzwiekowka okazala sie w pelni sprawna natomiast usb nie dziala jak nalezy tj nie wykrywa nosnikow wymiennych (storage media) dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Do SiS'ów sterowniki są do bani. Musisz się z nimi pomęczyć. Usuń wszystkie możliwe stery i zainstaluj ponownie. Skoro wcześniej wszystko chodziło, teraz też musi. Może już masz wysłużoną WINDĘ i czas na full reistal. Osobiście to zmieniłbym płytę na coś, co nie ma nic wspólnego z firmą SIS :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...