Palato Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Witam. Obecny sprzęt jak w podpisie(2x 256). Czy przy dokupieniu 2 x 512 zwykłych Goodramów(GR400D64L3/512) nie będzie żadnych problemów? Proszę o szybką odpowiedź jako że za godzinę kończy mi się aukcja. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IHS Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 A czemu mialy by być jakieś problemy. Powinny chodzić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Lepiej dmuchać na zimne :) Dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Ku... Nie chciało mi się czekać na Goodramy to kupiłem twinmosy w miejscowym sklepie(2x512 3200). Cholerstwa jeb... nie chcą startować z goodramami(długi beep). Mogę coś na to poradzić, czy pozostaje tylko wymiana tych 256? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 a Command Rate zmieniłeś z T1 na T2?? Jeśli nie to spróbuj i zobacz czy wtedy ruszy. Wcześniej tak miałem na Gigaszajsie z 2x256mb+2x521mb ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Próbowałem na 3.0/2.5 T1/T2. Ale chodzi o to że 2x512 + 256 - start ale zwis przy sprawdzaniu pamięci(aczkolwiek podaje prawidłową liczbę), przy 2x256 pokazuje razem 320 ramu zamiast 1500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 A próbowałeś na standardowych taktach puścić procesor? Musisz wiedzieć ze przy 4 bankach zajętych przez ram O/C procesora spada, tym bardziej u AMD, który kontroler pamięci ma w procesorze:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Reset biosu również oczywiście próbowałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Zobacz może w instrukcji od płyty głównej jak można wkładać do niej ram. Czasem jest napisane w jakich kolejnościach powinien chodzić. Zawsze możesz też ściągnąć najnowszy BIOS i spróbować wgrać(chyba, że już to zrobiłeś) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Ufff Pokombinowałem i udało mi się, układ pamięci na tej płycie jest okropny :/ Niestety teraz nie chcą wystartować w t2 ale jakoś przeżyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...