Skocz do zawartości
sorex

Athlon 2800, Cs I Poduszki ;p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiegos czasu mam dosc wysoka temperature procesora.. Zywotnosc mojej pasty termoprzewodzacej dobiegla konca. Jak ostatnio zakladalem radiator, zauwazylem, ze "poduszki", ktore odpowiadaja za podtrzymanie radiatora - ich zadaniem jest rownomierne rozlozenie ciezaru procesora - sa juz ukruszone. Dlatego postanowilem kupic coppershima. Na allegro niestety znalazlem takiego no name, ktorego nie jestem pewien.

Dlatego mam pytanie :

Czy warto zakladac CSa ?

Czym zregenerowac, zastapic "poduszki" potrzymujace?:)

Posiadam Bartona 2800, oraz Arctica Silent 2.

Cs wyglada tak :

Ps, przy zakladaniu CS mam uwazac, czy przypadkiem cs nie dotyka nozek procesora, oraz czy nie jest za gruby ? Na cos jeszcze zwrocic uwage ?

http://img230.imageshack.us/my.php?image=199699308es0.jpg

Edytowane przez sorex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Sam mam Bartona 2800+ Mobile i założonego na to coppershima. Powiem tak: różnica na korzyść CS do bez to ze 2, 3 stopnie C, jednak zaletą jest to, że CS rozprowadza nacisk radiatora na caly procesor a nie tylko na jądro więc trudniej ukruszyć. Mam u siebie Pentagrama QVC-120 Cu a to trochę (sic!) waży :). Co do montażu, to tylko odklej folię ktora będzie z jednej strony dolepiona, a cs nie ma prawa dotykać do nóżek cpu bo po prostu nie ma jak! :D Polecam zmianę pasty termoprzewodzącej na AS 5, widać efekty.

pozdro

Edytowane przez czapla_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj link do tego z allegro, ale uważam że warto wydać na to kase, nie wiem ile kosztuje, ale jak założysz to na pewno będzie bezpieczniej jak mówisz, że poduszki już lekko nadwyrężone no i do tego jak napisał czapla pl nowa pasta as5 lub ceramique i będzie ok

g8ic dlatego właśnie chce zobaczyć co to za cs :D

Edytowane przez Tony Soprano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link : http://allegro.pl/item199699308_podkladka_..._shim_nowa.html

fotke podalem tez w pierwszym poscie.

Tak, posiadam paste ceramique. Tylko troche wlasnie przeraza mnie ten copper,. Dzisiaj naloze paste, cs i zobacze czy dziala ;p Dzieki za odpowiedz, momentami jak sie czyta wypowiedzi niektorych ludzi to da sie przerazic (chodzi mi o inne fora) - wolalem sie upewnic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby kogos to interesowalo :) Copper shim bardzo ladnie dziala,. Tylko musialem troche poduszki obciac, aby lepiej copper dolegal;p W stresie 42 stopnie na pascie artic ceramiqu oraz articu TC 3. Jak wsadze do tunelu wentylator, to temp skacze od 26-40 stopni xD Teraz tylko o/c pozostalo ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...