DAMIAN666 Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Witam! Mam problem z dyskiem od czasu do czasu wydobywa sie z niego metaliczny glos. Czy jest z nim cos nie tak? Z gory wielkie dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 'metaliczny odglos' to malo konkretne wyrazenie tym bardziej, ze dysk nie jest zbudowany z plastiku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 HEAVY METAL jednym slowem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Jezeli to twoj SAMSUNG tak lekko dzwoni to nie powinien. A jak nie chodzi o twojego SAMSUNGA to starsze dyski maja takie lozyska , ogolnie jak chodzi to wydaje z siebie taki "metaliczny" poglos. Czasami cos sie lekko przestawi w lozysku wtedy slychac zmiane "tonu tego dziweku" za chwile mu przechodzi itp... najczesciej podczas nagrzewania dysku... i uslyszy to tylko ten kto chce uslyszec bo to male zmiany w tonie tego dzwieku. Nowsze dyski maja juz inna konstrukcje lozysk i nie powinne wydawac METALICZNEGO POGLOSU , a moze to oznaczac albo udezanie glowicy o talez ale WATPIE W TO , poprostu najpredzej lozysko zaczyna szwankowac.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 czyzby METALLICA wydala nowa plyte ??? ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 dokladnie jak napisal best-boy. W starszych ciut dyskach taki metaliczny dzwiek to normalka, czasem piszcza tak ze az wysiedziec nie idzie - to poprostu denerwuje. Moze jak zapewnisz mu lepsze chlodzenie t otroche przejdzie, bo w koncu to wina przegrzewania sie lozyska. W nowszych dyskach sa lozyska olejowe i efekt ten nie wystepuje, choc nie wiem bo narazie sie nie spotkalem. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 mam Maxtora 80GB na łożyskach olejowych i 2 miesiące temu zaczęły wydobywać się te odgłosy i że tak powiem <span style="color:red;">[ciach!]</span>i#*! mnie trafia muszę się go pozbyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 hmmm to juz nei wiem, ja mam 4 dyski na olejowkach i chodza cicho strasznie. Moze to wina braku oleju :) i sie zaciera skubaniec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...