Anonymous Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Zamontowałem 100 Omhowe potencjometry z kompletu od Noiseblockerów, skręcone nieludzko się grzeją :-? Czy tak może być? Gałeczki /metalowe/ prawie parzą... zrobiłem ładny panelik dla nich z zaślepki, wreszcie wentyle pod kontrolą, a tu taki :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...&hl=ZM-MFC1 panel działa do dziś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=117953 to raczej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Znaczy może tak być? Jeśli tak, to upewnie sie tylko czy nie dotykają jakis kabli i tyle... W wielkiego elektronika się nie bawiłem, ot 5 potencjometrów 100 Omh, 5 wentyli, więc odsyłanie mnie do jakiś moderów to może nie ;) Dziękuję za odpowedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) znaczy ze jesli poty nie sa na moc okolo kilka wat to te poty sie spala ;] Edytowane 5 Lipca 2007 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 W komplecie były, to co, mają nie być na kilka wat? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) a widziales kiedy na oczy poty na kilka wat ? to sobie porowanaj z takimi jak Ty masz.... hmm moze inaczej uzyjemy magicznego narzedzia jakim jest mozg :) dlaczego ludzie buduja rozne regulatory do wiatraczkow (i to bardzo czesto poty sa ich czescia) ? jak by mozna bylo zastosowac tylko SAME potencjometry ? ah no tak bo potencjometry nie wytrzymuja mocy jaka by musialy oddac sterujac BEZPOSREDNIO wentylatorem ... kurde ale ten mozg jest madry :) mozliwe wyjscia : -schlodzic poty bo same predzej czy pozniej pewnie padna :) -zrobic sobie co sie zwie fanbus linki wyzej :) Edytowane 5 Lipca 2007 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Bez marnego sarkazmu. Wystarczyło powiedzieć żebym je schłodził. Potencjometry podłączyłem tak prosto, bo tak sugerowaly złączki od nich w komplecie i tyle. Jak zwykle można się przekonać, że dla każdego problemu istnieje proste rozwiązanie które jest błędne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...