neo2k Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 czy istnieje sposob zatrzymania wylaczania komputera? chyba na kazdej klawiaturze jest przycisk do wylaczania komputera, czasem bywa, ze nacisnie sie go przez przypadek, czy istnieje sposob, zeby zatrzymac/anulowac wylaczanie zapoczatkowane wcisnieciem tego przycisku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 w konsoli: shutdown -a albo utworzyc plik .bat z tym poleceniem na pulpicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2k Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 a jakis inny sposob? podany przez Ciebie nie dziala - wyswietla sie jakis blad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) podany przez Ciebie nie dziala - wyswietla sie jakis bladMusisz mieć uprawnienia admina. Edytowane 6 Lipca 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2k Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Musisz mieć uprawnienia admina. mam uprawnienia admina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 mam uprawnienia adminaNo to widocznie coś źle robisz. Wpisz w notatniku komendę: %systemroot%\system32\shutdown.exe -aI zapisz ten dokument jako plik z rozszerzeniem *.bat na pulpicie. Gdy przez przypadek naciśniesz przycisk na obudowie to szybko uruchom ten plik - system się nie zamknie. Jeżeli natomiast wydaje ci się to niewygodne (bo np. zdarzy ci się kopnąć podczas grania a nie gdy jesteś na pulpicie) to moja rada jest taka: W BIOSie ustaw jakiś Hot Key (o ile masz taką opcję; większość nowszych komputerów ma) - i odepnij przycisk PWON od płyty głównej. Jeżeli to też wydaje Ci się niewygodne to możesz np. odpiąć przycisk PWON i podpiąć w to miejsce przycisk resetu (bo wnioskuję że jest on zapewne tak umiejscowiony że trudniej jest go kopnąć) - wtedy nie będziesz miał resetu, ale cóż - coś za coś. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2k Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 robie wszystko dobrze, jak pisaliscie w momencie wylacania komputera wrzucam podana komende i wywala mi blad: cmd.exe- blad aplikacji. Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000142)... jak odpale ta komende na "sucho", tzn na normalnie wlaczanoym systemie nie pokazuje sie ten blad pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...