wiktor6070 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) Chciałem połączyć się z siecią bezprzewodową w moim mieście lecz network stumbler którym chciałem sprawdzić siłe sygnału nie wykrywa karty WiFi. Sterowniki są zainstalowane ale nie mogę znaleźć programu obsługującego karte (prawdopodobnie przez to stumbler nie wykrywa karty) Edytowane 5 Lipca 2007 przez wiktor6070 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfman1 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) Włącz Karte Wifi na ON --- > Network Stumbler ---> u góry masz DEVICE ---> i spróbuj zahaczyć co innego. U mnie jest Atheros AR5006EG Atheros i to samo, ale na końcu NDIS 5.1 i to mam zaznaczone. Dobry program do łączenia to Wireless Lan Client Manager, wejdz na strone Toshiby i ściągnij. EDIT: Niektóre programy nie współpracują razem, tzn. jak masz włączony standardowy program Windowsa XP do sieci Wifi, to np. Ten Atheros Client Manager nie działa i na odwrót. Nie potrzeba Ci jakichś specjalistycznych programów do połączenia, wystarczy podstawowy w Win XP ( : Edytowane 5 Lipca 2007 przez asdfman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktor6070 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Tylko że ja mam viste a na viście wireles lan manager nie działa, a w device też próbowałem ale się nie da zaznaczyć. Jak zainstaluje atherosa nie chce się on uruchomić albo ja niewiem jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfman1 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) Hmm u mnie np. wystepuje konflikt sprzętowy z karta sieciową (kablową). Dotychczas miałem zinstalowaną tylko WiFi, zainstalowałem sieciówke i przy uruchamianiu kompa ładuje się z 3 minuty, zwiesza się, nie połączy się z Neostradą, nie wejde do połączeń sieciowych i trudno odinstalować WiFi. Rozwiązałem problem wyłączając sieciówke (tą kablową) w menedżerze urządzeń. Jak będzie mi potrzebna to wyłącze na chwile WiFi <_< no ale działa :wink: Przez kilka dni miałem Viste, ale zbytnio nie bawiłem się nią i WiFi więc nie wiem co to może być <_< Osobiście polecam XP, są już wszystkie stery do niego na http://ce.computers.toshiba-europe.com/cgi...&service=CE tylko zarejestruj się (chyba, że już to zrobiłeś) EDIT: Pamietam, że jak miałem Viste to był zainstalowany chyba Intel PRO Set, trochę to dziwne bo to pod karty Intela, a nie Atherosa... ale można spróbować Edytowane 6 Lipca 2007 przez asdfman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...