Kynek Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Jestem zainteresowany kupnem dysku twardego 320Gb , waham sie pomiedzy 2 dyskami SAmsungiem SpinPoint T166 HD321KJ a WD3200AAKS Caviar SE16 jezeli mozecie zaproponowac jakies inne dyski . Dla mnie priorytetem jest cicha praca dysku . Moj budzet to 300zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Jestem zainteresowany kupnem dysku twardego 320Gb , waham sie pomiedzy 2 dyskami SAmsungiem SpinPoint T166 HD321KJ a WD3200AAKS Caviar SE16 jezeli mozecie zaproponowac jakies inne dyski . Dla mnie priorytetem jest cicha praca dysku . Moj budzet to 300zl.Poczekaj jeszcze troche na nowego samsunga z ogromnym talerzem (340GB), być może będzie cichszy i wydajniejszy od tych które wymieniłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Poczekaj jeszcze troche na nowego samsunga z ogromnym talerzem (340GB), być może będzie cichszy i wydajniejszy od tych które wymieniłeś. To na jednym talerzu będzie 340GB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 To na jednym talerzu będzie 340GB ?Dokładnie to 334 :gitarzysta: W sprzedaży jeszcze w lipcu. http://www.frazpc.pl/news/18813-Samsung_SpinPoint_F1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kynek Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 prosilbym jednak o jakies konkretne porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Dokładnie to 334 :gitarzysta: W sprzedaży jeszcze w lipcu. http://www.frazpc.pl/news/18813-Samsung_SpinPoint_F1 Ciekawe jak będzie z niezawodnością tych F1 ... ja się już na Samsungu SP120 250 GB zawiodłem i nie prędko moje zaufanie do tej firmy zostanie odbudowane ( jeśli w ogóle zostanie ... może gdyby dali 5 lat gw. ) :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 prosilbym jednak o jakies konkretne poradySamsung ponoć ciut chichszy, WD za to wydajniejszy... ale to i tak zależy jaka sztuka Ci sie trafi, niemniej jednak oba dyski godne polecenia, ciężko powiedzieć który z nich jest lepszy, oba są bardzo dobre i żaden nie jest gorszy :) więc musisz sam dokonać wyboru, bo porady typu bierz Samsunga będą spowodowane raczej większą sympatią do tej marki. Poczytaj sobie test dysków 320GB na purepc jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, może pomoże Ci to dokonać wyboru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kynek Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Mookie czytalem ten test kilkakrotnie , ale naprawde nie jestem do konca przekonany ktory z nich wybrac. Najbardziej boje sie o ta glosnosc poniewaz posiadam WD 1600JS 160Gb i brzeczy jak kosiarka i nie chcialbym powtorzyc tego bledu. W tym tescie dysk WD 3200AAKS byl oceniony jak bardzo wydajny i cichy , ale niestety znalazlem opinie kilku osob posiadajacych ten dysk i podobno brzeczy i chromocze , ale to chyba rzeczywiscie jest tak jak sie komu trafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Mookie czytalem ten test kilkakrotnie , ale naprawde nie jestem do konca przekonany ktory z nich wybrac. Najbardziej boje sie o ta glosnosc poniewaz posiadam WD 1600JS 160Gb i brzeczy jak kosiarka i nie chcialbym powtorzyc tego bledu. W tym tescie dysk WD 3200AAKS byl oceniony jak bardzo wydajny i cichy , ale niestety znalazlem opinie kilku osob posiadajacych ten dysk i podobno brzeczy i chromocze , ale to chyba rzeczywiscie jest tak jak sie komu trafiAle z Samsungiem jest podobna sytuacja, jedni mówią że super ultra niesłyszalny a innym coś tam chrobocze, każdy ma inaczej wyczulone uszy, inną obudowe, inną wilgotność powietrza itd. itd. :) no i niestety technologia w jakiej powstają dyski nie doszła do takiego poziomu perfekcji aby każdy egzemplarz miał identyczne właściwości, o czym sam nie raz się przekonałem. Co do tego że masz teraz głośnego WD... gdyby bawić sie w sentymenty i żale to nikt by dziś nie kupił płyty od Biostara, grafiki od Galaxy itd. itd. więc uprzedzenia i urazy na bok, bo każda marka ma swoje lepsze i gorsze produkty. Zwłaszcza w przypadku dysków widać to niezdrowe przywiązanie albo zrażenie do marki które pchnęło mnie i kiedyś w sidła Barracudy 7-ki :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) Samsung będzie cichuteńki jeśli umieścisz go na np. takim pseudo "stelażu" z wałeczków gąbkowych (plus ewentualnie guma, która eliminuje inne drgania). Z WD pewnie jest podobnie :) Ale tak jak ktoś już wspomniał, lepiej poczekać te 2 tygodnie na pojawienie się nowej generacji dysków. Na dzień dobry pewnie ze 2x większy transfer. Edytowane 6 Lipca 2007 przez piaskoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Samsung będzie cichuteńki jeśli umieścisz go na np. takim pseudo "stelażu" z wałeczków gąbkowych (plus ewentualnie guma, która eliminuje inne drgania). Z WD pewnie jest podobnie :) Ale tak jak ktoś już wspomniał, lepiej poczekać te 2 tygodnie na pojawienie się nowej generacji dysków. Na dzień dobry pewnie ze 2x większy transfer. Treaz trzeba tylko czekać - ja może wezmę Hitajca F1 ... a przecież Seagate pokaże barke 7200.11 na większych talerzach (transfer 100MB/s) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Cena jak cena, ile może 320Gb kosztować, pewnie będzie z 20pln droższe od pozostałych 320, bo wątpię, żeby walneli jakąś kosmiczną cenę. Ale pytanie to... nie Ile, a Kiedy...? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...