Palato Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 naxt Postawiłem tego GW obok CRT i LCD jest we wszystkim lepszy. Ostrzejszy, jaśniejszy, przyjemniejsze kolory no i ten rozmiar :) grach,filmach CRT lepszy(brak smuzenia,brak natywnej rozdzialki,odswiezanie) Odświeżanie to nie problem w lcd bo go praktycznie nie ma, to jest plus na stronę LCD. Smużenia nie zauważysz jeśli nie jesteś hardcorowym graczem fpp. Zawsze możesz obniżyć rozdziałkę, wbrew pozorom utrata jakości z mojej strony była prawie niezauważalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) naxt Postawiłem tego GW obok CRT i LCD jest we wszystkim lepszy. Ostrzejszy, jaśniejszy, przyjemniejsze kolory no i ten rozmiar :) Odświeżanie to nie problem w lcd bo go praktycznie nie ma, to jest plus na stronę LCD. Smużenia nie zauważysz jeśli nie jesteś hardcorowym graczem fpp. Zawsze możesz obniżyć rozdziałkę, wbrew pozorom utrata jakości z mojej strony była prawie niezauważalna. dzieki za twoja opinie :D i porownanie :) Co do odswiezania to chodzi mi o to że w LCD przy 60HZ obraz w grach potrafi rwac Edytowane 24 Lipca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) ja zlożylem zamowienie i czekam juz prawie tydzien,widac miales szczescie gmfriend widze że obok Gateway masz CRT i mam takie pytanie pewnie CRT sluzy ci do gier tak,chodzi mi o to jak wypadaja kolory w tym Gateway w porownaniu do della,czy jest tragicznie pod tym wzgledem czy da sie to jakos przelknąc,no i na ktorym lepiej sie pracuje(czytanie tekstu,przegladanie stron),bo wiadomo ze w grach,filmach CRT lepszy(brak smuzenia,brak natywnej rozdzialki,odswiezanie) Stawiałem obok CRT i kolory są conajmniej dobre na gatewayu (po wyregulowaniu) - troche cieplejsze i cięzko ustawić zimną biel 9300K - taką jak lubie - ale przyjemne. Do doskonałych troszeczkę brakuje bo 1985 nie ma takich funkcji jak NATIVE, SRGB (te funkcje miał np fujitsu P19-2 na PVA). Ustawienia kolorów podawałem juz wcześniej. CRT używam tylko do UT2004 ale powoli daje sobie spokój z tą grą, do wszystkich innych gierek gateway starcza. Kolory względem matryc TN - widać porównanie na mojej stronie z fotkami, gradient szarości o wiele lepszy, kolory pastelowe zdecydowanie wyraźniejsze. Na TN jak zmniejszałem kontrast to pogarszały się kąty widzenia, tu na PVA mogę ustawić kontrast 0 bez tego efektu. Filmy nie mam zastrzeżeń często używam GATEWAYA jako telewizora (przez tuner TV) i jest tez OK. Gdybym miał jeszcze porównać ten monitor do MVA to ma on znacznie lepszą powłokę antyrefleksyją bez "efektu pyłu" na który skarży się coraz więcej użytkowników MVA 1000:1 (benq91GP i podobnych). Od czasu kiedy miałam iiyamę 22" i zaczęły się u mnie problemy ze wzrokiem nie mogłem siedzieć długo przed LCD. Teraz pracuje na gatewayu juz ponad 2.5 tygodnia po kilka godzin dziennie i brak niepokojących objawów ze strony wzroku co mnie też cieszy. jeszcze kilka fotek: Edytowane 25 Lipca 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Osoby ktore zamowily ten monitor w Proline.pl albo apollo.pl jak dlugo sie teraz czeka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) Osoby ktore zamowily ten monitor w Proline.pl albo apollo.pl jak dlugo sie teraz czeka?Ja zamowiłem 1,5 tygodnia temu i dalej nie ma i mozliwe ze juz nie bedzie(przynajmniej w apollo) bo cos za dlugo to juz trwa :? Może sprobuj w proline sie popytac NO i pełna lipa dzwoniłem do apollo i dowiedziałem sie ze najblizsza dostawa mozliwa bedzie za 2 tygodnie :mur: a i tak to nie jest pewna informacja Edytowane 27 Lipca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 naxt trzeba było trzymać ich na krótkiej smyczy :) Ja po zamówieniu(apollo) miałem już na następny dzień. Walcz o swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 naxt trzeba było trzymać ich na krótkiej smyczy :) Ja po zamówieniu(apollo) miałem już na następny dzień. Walcz o swoje. wiem ale w twoim przypadku monit pewnie był w magazynie albo w hurtowni.W moim przypadku monit musza sprowadzic z USA pewnie.Ja jestem cierpliwy,pczekam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 wiem ale w twoim przypadku monit pewnie był w magazynie albo w hurtowni.W moim przypadku monit musza sprowadzic z USA pewnie.Ja jestem cierpliwy,pczekam :wink: Tez zamowilem i czekam, i napisali ze bedzie okolo 8 sierpnia, pytanie czy beda to tez tak dobre egzeplarze jak poprzednikow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Partie refurbished z 1985 są w dużo lepszym stanie od 2185, także raczej nie masz o co się martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 W moim wypadku monitor miał wyświetlone 0 godzin, po 2 dniach uzytkowania 23h. Nówka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Partie refurbished z 1985 są w dużo lepszym stanie od 2185, także raczej nie masz o co się martwić. A skad ta informacja ze 2185 jest w gorszym stanie niz 1985 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MC2 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Aha gmfriend, ja tez za cholere ne wiem do czego ma sluzyc ten zasilacz <_< ... Zasilacz służy do hub'a usb wbdowanego w stopke monitora.....gdyż porty nie są zasilane z głównego zasilania. Jak ktoś ma jakieś pytania co do tego modelu i gdzie najłatwiej go dostać to polecam się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) Aha gmfriend, ja tez za cholere ne wiem do czego ma sluzyc ten zasilacz <_< ... Zasilacz służy do hub'a usb wbdowanego w stopke monitora.....gdyż porty nie są zasilane z głównego zasilania. Jak ktoś ma jakieś pytania co do tego modelu i gdzie najłatwiej go dostać to polecam się oh rzeczywiście dopiero teraz zauważyłem wtyczkę w podstawie na zasilanie :) dzięki :) ale mam nadzieję ze bez tego zasilania przy używaniu pendrajwa czy zgrywaniu fotek z aparatu to nic się nie zepsuje:) Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 A skad ta informacja ze 2185 jest w gorszym stanie niz 1985 ? Opinie użytkowników z tematu w/w monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 niestety nigdzie na zewnątrz :( oznaczenie i model znajduje się z tyłu matrycy LCD Czy może rozbierałes ten monitor? Chodzi mi o to czy jest dobrze ekranowany czy ma dużo blachy w sobie. Szukam jakiegoś monitora dla siostry ale musi on być możliwie jak najmniej szkodliwy. ps. a moze polecicie coś z używek jakis bo w sumie 19 jej nie potrzebna a dosyć ważna kwestię odgrywa cena. Mogłaby być 17. Potrzebna jest tylko do netu, niekiedy filmów, rzadko kiedy jakas gierka ale nie jakas bardo dynamiczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 W proline widzialem jest taki model Gateway 17 LCD FPD 1785 rowniez na matrycy PVA, co prawda czas reakcji taki sobie, ale mysle ze do zastosowan czysto netowo-biurowych, oraz dla fotografii w sam raz Ciekawe, czyt ten Gateway 17 LCD FPD 1785 to jakis mlodszy brat 1985 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Czy może rozbierałes ten monitor? Chodzi mi o to czy jest dobrze ekranowany czy ma dużo blachy w sobie. Szukam jakiegoś monitora dla siostry ale musi on być możliwie jak najmniej szkodliwy. ps. a moze polecicie coś z używek jakis bo w sumie 19 jej nie potrzebna a dosyć ważna kwestię odgrywa cena. Mogłaby być 17. Potrzebna jest tylko do netu, niekiedy filmów, rzadko kiedy jakas gierka ale nie jakas bardo dynamiczna. nie rozbierałem ale jest mocno ekranowany, cała elektronika w puszcze z grubego metalu z używek podobny jest Dell 1905FP cena 400-600zł allegro Ciekawe, czyt ten Gateway 17 LCD FPD 1785 to jakis mlodszy brat 1985 ? mniejszy model bez dopalacza, matryca tez samsung, przy różnicy 100zł nie warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 ktos wie, kiedy ten monitor bedzie dostepny w Polsce ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Hahaha, kolega z choinki spadł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Hahaha, kolega z choinki spadł.Czemu,w polsce ich raczej nie ma.Ponad 3 tygodnie temu złozylem zamowienie w apollo i monitora dalej nie ma,nie sprowadzili :mur: z USA :rolleyes: chyba bede probowal w proline lub na allegro jakos okazje znalesc :D Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Czemu,w polsce ich raczej nie ma.Ponad 3 tygodnie temu złozylem zamowienie w apollo i monitora dalej nie ma,nie sprowadzili :mur: z USA :rolleyes: chyba bede probowal w proline lub na allegro jakos okazje znalesc :D trzeba by źródło wywęszyć skąd oni to biorą bo na pewno nie od dystrybutora gateway :), ja mam zapotrzebowanie na jeszcze jedną sztukę takiego gatewaya i tez czekam... kilka nowych fotek: filmik regulacja i kąty http://www.friend.netiro.pl/LCD/gat1985/pages/idx00001.html Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Hahaha, kolega z choinki spadł.. A czemu to niby ? Zamowilem miesiac temu w apollo, miala byc dostawa w zeszly piatek, nie bylo, a ich 'kompetentni' przedstawiciele za telefonem, nie potrafili mi udzielic informacji na temat spodziewanej dostawy. Dlatego tez pytam sie Was, moze macie jakas informacje na ten temat. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Obawiam sie ze za duzo ludzi zlozylo zamowienie i moze wogóle juz nie ujrzymy tych monitorkow w sklepie :D.Mam przynajmniej nadzieje ze w pierwszej kolejnosci beda realizowane zamowienia ktore zlozone były najwczesniej bo jesli nie to monitorka sie nie doczekam a ten sklep to dzika dzungla :? Pytacie skad te opoznienia a odpowiedz jest prosta przez ilosc zamowien zlozonych na ten monitor :lol: a i tak połowa z nich nie bedzie pewnie zrealizowana z powodu braku lub wycofania towaru ze sprzedazy oby to nietrafilo na mnie. Tu jest dostepny tylko cena nie tak jak powinna http://www.denikomp.pl/index.php?category=...366f5639d0194a1 Tutaj dostepnosc duza cena przystepniejsza http://sklep.soszka.net/shop,show,3356 Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) w apollo sprzedawca zapewnil mnie ze monitory sa juz tuz tuz w drodze, wiec byc moze i dzis juz beda... ale... dal do zrozumienia ze nie nalezy oczekiwac jakosci od tych monitorow, wogole wszystko to co biora z tej jakiejs hurtowni jest "podejrzane jakosciowo"... ja mam swoje zrodlo i wiem ze te monitory to sa z takich zrodel... 1. sa to lezaki magazynowe, ktore nie sprzedaly sie w USA i juz raczej nie zrobia furory, wycofuje sie je wiec na kraje takie jak Polska... 2. sa to niepelnowartosciowe urzadzenia, ktore maja jakies ukryte defekty, sa poprawiane (naprawiane) w jakis sposob i juz nie wchodza na rynek USA a trafiaja do krajow "trzeciego swiata" 3. (najliczniejsza grupa) sa to produkty polisingowe, uzywane, pochodzace z wyposazenia duzych biur, przedsiebiorstw... duza firma wymieniajac sprzet biurowy, oddaje go za darmo takim dystrybutorom, ktorzy jeszcze na nim zarabiaja... wszystko to co wyzej dotyczy roznych sprzetow, nie tylko monitorow, utylizacja elektroniki w USA jest bardzo droga, taniej wiec oddac to komus kto to zabierze z terytorium USA... i przy okazji zarobi w krajach biedniejszych, stad tez cena tych Gataweyow jest taka "dobra" tutaj Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez xantype Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) w apollo sprzedawca zapewnil mnie ze monitory sa juz tuz tuz w drodze, wiec byc moze i dzis juz beda... ale... dal do zrozumienia ze nie nalezy oczekiwac jakosci od tych monitorow, wogole wszystko to co biora z tej jakiejs hurtowni jest "podejrzane jakosciowo"... ja mam swoje zrodlo i wiem ze te monitory to sa z takich zrodel... 1. sa to lezaki magazynowe, ktore nie sprzedaly sie w USA i juz raczej nie zrobia furory, wycofuje sie je wiec na kraje takie jak Polska... 2. sa to niepelnowartosciowe urzadzenia, ktore maja jakies ukryte defekty, sa poprawiane (naprawiane) w jakis sposob i juz nie wchodza na rynek USA a trafiaja do krajow "trzeciego swiata" 3. (najliczniejsza grupa) sa to produkty polisingowe, uzywane, pochodzace z wyposazenia duzych biur, przedsiebiorstw... duza firma wymieniajac sprzet biurowy, oddaje go za darmo takim dystrybutorom, ktorzy jeszcze na nim zarabiaja... wszystko to co wyzej dotyczy roznych sprzetow, nie tylko monitorow, utylizacja elektroniki w USA jest bardzo droga, taniej wiec oddac to komus kto to zabierze z terytorium USA... i przy okazji zarobi w krajach biedniejszych, stad tez cena tych Gataweyow jest taka "dobra" tutaj A mi to zwisa czy uzywane czy nie ,3lata gwarancji wiec czym sie przejmowac,ostatnie monitory były w bardzo dobrym stanie,zobaczymy jak bedzie z ta partia :wink: a to co napisales wiekszosc wie juz o dawna Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) ooooo widzę1985 jest dostępny a apollo ech dzwoniłem przyszła jedna sztuka :( Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) ooooo widzę1985 jest dostępny a apollo ech dzwoniłem przyszła jedna sztuka :( był dostepny ale klapa,ale zobaczyl na stan zamowienia i pisze przygotowane do odbioru :rolleyes: .Pojde moze w czwartek i przetestuje jak bedzie wszystko ok to kupuje Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 http://sklep.soszka.net/shop,show,3356 Dostępność: Duża Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Jak bedzie mial powyzej 1000 godz wyswietlonych to brac czy nie brac :D Te 1000godz moze odbic sie na jakosci obrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Jak bedzie mial powyzej 1000 godz wyswietlonych to brac czy nie brac :D Te 1000godz moze odbic sie na jakosci obrazu te godziny o niczym nie świadczą, patrz na stan matrycy obudowy, od razu ustaw kolory na custom 80,80,100 bo fabryczne są beznadziejne, gamma na 45 i kontrast <50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...