Szczuru Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Hej. Jako że kupuję kompa, a starego wraz z monitorem oddaję siostrze zostaje mi wybór nowego LCD'ka. Mam około 700zł. Myślę raczej o 4:3, bo będzie służył do gier, a panoramy się do tego raczej nie nadają. Zostaje wybór wielkości, bo chyba dobrej 19" nie da się kupić za 700zł?? Mój komputer będzie wyglądał tak: Procek: C2D E4300 Mobo: Gigabyte P35 DS3R HDD: Samsung 250GB Sata II RAM: PDP patriot 2x1 GB Signature Line 800 MHz CL5 PSU: Huntkey HK-350AP Buda: CM Elite 330 Grafa: Palit 8600GT Sonic Monitor:?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Gateway 19 Lcd Fpd 1985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 YYyyyyyyy a co to za firma? Pierwszy raz o czymś takim słyszę :mur: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 YYyyyyyyy a co to za firma? Pierwszy raz o czymś takim słyszę :mur: .dobrze znana tylko nie w polsce jak widac :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Skoro nieznana to mówię nie-nie lubię brać rzeczy w ciemno :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Skoro nieznana to mówię nie-nie lubię brać rzeczy w ciemno :/.to kup sobie inny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 No dobry pomysł-inny. Ale jaki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 No dobry pomysł-inny. Ale jaki?z 19" za tą cene to kupisz tylko TN oprócz tego geatwey ktory jest na PVA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Jeśli ten monitor ma służyć do grania to odradzam PVA. TN jest szybsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Mam około 700zł. Myślę raczej o 4:3, bo będzie służył do gier, a panoramy się do tego raczej nie nadają.Powiedz mi tylko jedno czemu sie do grania panoramy nie nadają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja bym powiedział że się nie nadają wręcz do grania monitory "kwadratowe". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja bym powiedział że się nie nadają wręcz do grania monitory "kwadratowe".a to niby dlaczego :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) a to niby dlaczego :blink:Bo granie na 19" 5:4 wygląda tak że po bokach przeszkadzają "bariery" monitora a góra/dół nieprzyjemnie aż wzrokiem sięgać .... po prostu ERGONOMIA przy "kwadratach" kiepska. ps. polecam sesję w need for speed i battlefield ,doom na obu typach a o filmach nie wspomnę Panoramy lepiej wypadają do grania i oglądania filmów ... choć w 3D studio, CAD , photoshop też lepiej pracuje się na panoramie. Edytowane 8 Lipca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Bo granie na 19" 5:4 wygląda tak że po bokach przeszkadzają "bariery" monitora a góra/dół nieprzyjemnie aż wzrokiem sięgać .... po prostu ERGONOMIA przy "kwadratach" kiepska. ps. polecam sesję w need for speed i battlefield ,doom na obu typach a o filmach nie wspomnę Panoramy lepiej wypadają do grania i oglądania filmów ... choć w 3D studio, CAD , photoshop też lepiej pracuje się na panoramie. Ja nigdy nie odzułem z tego powodu dyskomfortu,piszesz żę na 5:4 trzeba nie przyjemnie siegac wzrokiem góra dól a na panoramie trzeba za to patrzec lewo prawo lewo prawo a spróbuj odpalic gre w 1024x768 na panoramie i na 5:4 pozatym niektore gry nawet nie obsluguja panoram i ich najwieksza wada wszystkie(22) są na TN :lol2: Edytowane 8 Lipca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja nigdy nie odzułem z tego powodu dyskomfortu,piszesz żę na 5:4 trzeba nie przyjemnie siegac wzrokiem góra dól a na panoramie trzeba za to patrzec lewo prawo lewo prawo a spróbuj odpalic gre w 1024x768 na panoramie i na 5:4 pozatym niektore gry nawet nie obsluguja panoram i ich najwieksza wada wszystkie(22) są na TN :lol2:Dla mnie panorama wyglada bardziej naturalnie bo pokrywa sie z polem widzenia czlowieka mniejwiecej( czlowiek widzi wiecej w poziomie niz w pionie, chodzi mi o widzenie przestrzenne dwiema gałkami:] ) Co do matryc TN wada? do grania one sa najlepsze wiec wady nie widze;] pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja nigdy nie odzułem z tego powodu dyskomfortu,piszesz żę na 5:4 trzeba nie przyjemnie siegac wzrokiem góra dól a na panoramie trzeba za to patrzec lewo prawo lewo prawo a spróbuj odpalic gre w 1024x768 na panoramie i na 5:4 pozatym niektore gry nawet nie obsluguja panoram i ich najwieksza wada wszystkie(22) są na TN :lol2:Ewidentnie szukasz na siłę dziury w całym pisząc że "wszystkie(22) są na TN :lol2:" ... nie musisz przecież kupować 22" skoro masz 19, 20 , 21 , 23 , 24 , 26 , 27 , 30" też na innych matrycach niż TN. ps. są też modele 22" na innych matrycach niż TN ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 ps. są też modele 22" na innych matrycach niż TN ;) gdzie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 gdzie :blink:W sklepie - chyba mają promocję :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 W sklepie - chyba mają promocję :wink: :blink: masakra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...