soyo Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Czesc! Szukam plyty glownej do swojego nowego procesora E6600, dzieki ktorej bede mogl go podkrecic "w miare" dobrze. ASUS to firma, ktorej ufam od lat, wiec teraz rowniez padl wybor na ASUSa i nie zamierzam raczej zmieniac swojego wyboru :> Waham sie pomiedzy tymi dwoma plytami: Asus P5W64 WS Professional Intel 975X Asus P5W DH Deluxe Intel 975X Wczesniej sie zastanawialem jeszcze nad P5B Deluxe, ale slyszalem, ze P5W maja lepsze standardowe chlodzenie przez dodatkowy radiator (?) bodajze, a poza tym rowniez przeczytalem na ktoryms z forow, ze Concroe lepiej sie kreci na chipsecie 975. Roznica w cenie plyt jest tak niewielka, ze to nie ma dla mnie znaczenia. Jedyne czego potrzebuje sie dowiedziec to ktora plyta bedzie pod moj procesor bardziej wydajna. Jedna uwaga. Nie zamierzam inwestowac w chlodzenie (zaden profesjonalista ze mnie;) ), wiec wszystko bedzie sie krecilo na boxowym chlodzeniu. Pamieci to: Corsair TWIN2X2048-6400C4 2GB Kit DDR2-800 XMS2-6400 Xtreme Performance Memory Natomiast zasilacz to ToPower 480W. pozdrawiam i dzieki za kazda rade! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 a co powiesz na Abita AB9 Quad GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Wiem, ze wiele osob poleca ta plyte, ale tak jak pisalem. Cale zycie jechalem na Asusach, a ze te plyty, ktore podalem rowniez sa bardzo wysoko cenione, to poki co swojego "widzi misie" nie bede zmienial :) Moze zeby tak sie nie ograniczac, napisz w czym ta plyta jest lepsza od tych plyt ASUSa, a w czym jest gorsza. W plyty bez wade nie wierze ;) dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 P5K Deluxe P5W64 WS Professional P5B Deluxe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 p5b deluxe mam i sobie cenie ale gdybym teraz kupowal to pewnie wybralbym p5k deluxe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 p5b deluxe mam i sobie cenie ale gdybym teraz kupowal to pewnie wybralbym p5k deluxe ;)3 powody dlaczego ? :) P5K to bardzo dobra propozycja, tyle, ze ma jeden minus. Bede placil extra za WI-Fi, z ktorego pewnie ani razu nie skorzystam. Wiec tak, jesli nie ASUS to co polecasz pod moj zestaw. Stabilne, solidne jak "dawny" ASUS i bardzo dobre do krecenia na standardowym chlodzeniu ? Dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 P5K-E Nie ma czegos takiego "bardzo dobre do krecenia na standartowym chlodzeniu" Teraz to wszystko sie cholernie grzeje, z P35 i tak jest lepiej niz z nvidia ;] ale dalej jest cieplutko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Wymienię Ci te płyty, które znam i wiem, że są dobre: Asus P5B Deluxe (bo z normalnym P5B różnie bywa) Asus P5K Deluxe Abit AB9 Abit IP35-E Abit IP35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 P5K it is :D Teraz tylko pytanie wersja DLX, czy zwykla? Jakie sa roznice na nich, ktore moge "odczuc" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...