Lipny Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Witam! Mam nagryware Traxdata 12x8x32 już od 1,5 roku i wszystko do tej pory było OK. Do obsługi nagrywary używam Nero 5.5. Ostatnio prawie nie moge nagrac poprawnie płyty(poprawnie tylko moge kopiować). Np. ostatnio nagrywałwm film DivX, za pierwszy razem płyta sie nagrała ale kompilacja poprawności wykazała błąd(film i napisy na CD są widoczne ale nie można oddtworzyć ani filmu ani txtu), za 2 razem zaraz po starcie nagrywania wywalił sie komunikat że nie można zapisać ścieżki wyjścia czy czegoś takiego, za 3 razem płyta sie nagrała ale weryfikacja porawności wykazała błąd(film i txt można odczytac chociaż napęd strasznie długo "mieli" płyte zanim mam do niej dostęp i to samo przy próbie otwarcia danych-trwa to dobre 2 minuty). Tak jest z większością prób nagrania CD. Jeśli już jakiś CDRW(przy CDR dostęp mam od zaraz) sie nagra poprawnie to i tak jest póżniej dziwnie długo męczony przez napęd zanim da sie odczytać z niego dane.Dziwne jest też to że kompilacja mająco poniżej powiedzmy 400Mb jest nagrywana raczej bez problemu. I druga dziwna rzecz: wszystko zaczeło piep... sie od uruchomienia programu speedfan(4.02).Czy to możliwe że ten program coś namieszał? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 No i problem sie rozwiazał.Trzba poprostu wybrac metode zapisu DISC AT ONCE :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...