Skocz do zawartości
raven_ns

Po Zmianie Prędkości Neostrady 256kb/s Na 1mb/s Brak Rezultatów.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, może na początek z grubsza opisze swoją sytuację. Z telekomuną byłem związany umową już od dwóch lat i na moje nieszczęście korzystałem z prędkości 256Kbit/s , przy cenach 59zł na miesiąc , kilka dni temu oświeciło mnie że przecież do końca umowy zostały mi niecałe 3 miesiące a wiec mogę coś z tym zrobić. Nie patrząc na nic czmychnąłem czym prędzej do TelePointu a tam jakże miły Pan poinformował mnie o aktualnych promocjach , bo chwili namysłu postanowiłem wziąć sobie 1Mbit. Przemiły Pan poinformował mnie że jak wrócę już do domku to łącze powinno mieć już zwiększoną prędkość - jednak tak sie nie stało. Czekałem i czekałem aż do dzisiaj rana, jak zwykle z zaspanymi oczyma kliknąłem w ikonkę przeglądarki po czym z mozołem wklepałem adres mojego modema i mym oczom ukazał się taki obrazek :

Dołączona grafika

Jak widać zmianie uległy liczby zaznaczone w czerwonym prostokącie - po takim widoku od razu banan wielkości dorodnego chiquita zagościł na mej twarzy, mówię nie będę czekał i zaraz wypróbuje swoje nowe łącze jak sie sprawuje. Radość ma nie trwała długo bo po kliku zrobionych testach wynik był wciąż ten sam :

Dołączona grafika

Powiedzcie mi czy w centrali muszą coś jeszcze zmieniać czy może jest to wina jakiś moich ustawień ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiec teraz dalsza cześć mojej historii i zachęcam was do czytania bo naprawdę warto !! :)

Tak wiec lekko poddenerwowany i poirytowany postanowiłem wykonać telefon pod numer 800102102, przez 5 min tłumaczyłem Panu jaki jest mój problem po czym powiedział mi że w mojej umowie jest problem z i tutaj cytuje "weryfikacja danych" na co ja mu odpowiadam ze jeżeli potrzebuje zweryfikować jakieś dane to ja zaraz mu je podam, pokręcił pewnie z niesmakiem trochę głową po czym powiedział mi ze on nic nie może tam zmieniać i muszę dzwonić pod blue line tp i tam dowiadywać sie w czym tkwi ten problem, no wiec ja podziękowałem mu za rozmowę i czym prędzej kręcę 9393 , a tam niby wszystko okej , naciskam 0 w celu połączenia sie z konsultantem wpisuje numer telefonu po czym nagle zaczynają sie prawdziwe klocki system prosi mnie o podanie nr PIN którego nigdy tam nie uzupełniałem ??!! Z mozołem wciskałem różne kombinacje 6 cyfrowe jednakże żaden nie był poprawny wiec powiedziałem sobie to by było na tyle z rozmowa z konsultantem z blue line. Po dłuższej chwili irytacji brakiem możliwości połączenia sie z ich biurem ze swojego telefonu stacjonarnego szybko pobiegłem do sąsiada , może u niego nie będzie akurat sie pluł o ten PIN. Tutaj ku mojemu zdziwieniu wszystko przebiegło gładko i zaraz konsultant zgłosił sie w celu rozwiązania problemu. W życiu jest tak ze jak idzie za dobrze to za chwile musi coś sie spaprać , przez 5 min męczył mnie jakimiś pytaniami i groził mi ze jeżeli na jakieś odpowiem źle to od razu sie rozłączy i nie będę miał już po co tam dzwonić , po czym grzecznie poprosił żebym sie skupił i sprobował odpowiedzieć na zadane pytania , pytania były tak szczegółowe ze za chwile myślałem ze spyta sie mnie jaki mam rozmiar buta i kolor oczu. No ale spoko weryfikacje przeszedłem wiec pierwsze o co go poprosiłem to zmiana tego cholernego PIN u żebym w końcu mógł sobie zadzwonić z domu i nie męczyć więcej sąsiadów. Po chwili wytłumaczyłem mu w czym tkwi mój problem - i tutaj kolejny zonk Pan poszedł sie konsultować w dziale neostrady i chyba lekko z 10 razy przesłuchałem ich cholernej melodyjki która działa mi w tej chwili tak na nerwy jak diabli. Po 20 minutach usłyszałem Ponownie jego głos i zakomunikował mi ze oni w ogole nie wiedza co jest nie tak .. ze jakieś dane źle zweryfikowane , że system nie pracuje tak jak trzeba , że ogólnie jest źle i nie dobrze i nikt kompetentny nie może nic zrobić. Wtedy w moich myślach pojawiło sie "Tak to jest właśnie to co lubię - czyli zawsze pod górkę " , po czym miło sie pożegnał i oznajmił mi ze zgłoszenie zostało przyjęte.

Tak wiec co teraz mi radzicie - czekać na ich ruch czy ponownie meczyć ich telefonami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, też myślę że jednak przejazd do telepunktu będzie najbardziej efektywny ;) , z telefonu na telefon trafiam na coraz mniej kompetentnych konsultantów ostatni mówi mi żebym wpierw kliknął dwa razy w ikonkę IE i tam w pasku wpisał W W W . T P . P L i tam poczytał dokładnie regulamin, mowie dosłownie ostatnio mi adres literował !! Ciekawe jakie trzeba mieć kwalifikacje żeby iść tam na konsultanta .. żenada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yhh a nie lepiej powiedziec panu konsultantowi to co napisales w 1 poscie? - prawdopodobnie podczas migracji zmieniono ci predkosc na centrali natomiast na serwerze juz nie - i tu rozwiazania moga byc 2 - albo czekasz, czasem migracja trwa troche( u mnie kolo miesiaca) i sami ci to w odpowiednim czasie zmienia albo zadzwon na wymieniony juz numer aby panowe z tpsa sprawdzili parametry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny problem.

Posiadałem neo 640 i chcialem aneksowac na 1mb.

Aneksowałem 2 miesiące wcześniej przed wygaśnieciem umowy bo i tak zadne nowe promo nie wejdzie i tak.

Pytam sie Pana jakie mam korzysci ze aneksuje wczesniej - no bedzie 1mb tylko kasa ta samo bo musze skonczyc stara umowe z 640.

Dobra i tak place i tak to chociaz bede mial 1mb.Pan mowie do tygodnia powinno smigac.Podpisalem i wrocilem do domu.

Jak wrocilem neo laczyla sie juz 1mb :)

Łączyła ale nadal chodzila jak 640...... ale cierpliwie czekalem 2 dni... pozniej nowy system wrzucilem i nadal 640.

Po 5 dniach zadzwonilem do biura obslugi klienta.Powiedzieli mi ze dopiero 1mb bedzie chodzic z koncem starej umowy.

Myslalem ze wybuchne - i mowie ze nie aneksowalbym 2 miesiace wczesniej jakbym wiedzial ze i tak musze czekac na koniec umowy - i mowie "czyli Pan w telepunkcie podpisujacy ze mna umowe mnie OSZUKAŁ ? bo inaczej bym nie podpisal umowy......facet zaczal sie tak mieszac nie wiedzial co powiedziec.....mowie dobrze ja pojde do telepunktu i napisze skarge do kierownika , ze pracownik tak mnie oszuikal itd.... nastepnego dnia neo smiga 1mb :)

Wiedzialem ze to kwestia odpowiedniej rozmowy i dobrych argumentow :)

Jak nie postraszysz i nie wymusisz to [gluteus maximus] ONI ZAWSZE MAJA CZAS i IDA NA ŁATWIZNE.Typu przy okazji sie podlaczy itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uhuhu... nie wiem, czy ja mam szczęście w swoim rejonie, czy inni mają pecha. U mnie przyspieszenie w cyferkach i w realnej prędkości było niemal natychmiastowe.

Ale miałem inny problem, mianowicie podczas burzy spalił mi się modem. Poszedłem z nim do telepunktu, a kobieta mówi, że muszę zgłosic to telefonicznie. No to wróciłem do domu, zgłosiłem i otrzymałem swój numer zgłoszenia, z którym miałem wrócic do telepunktu, gdzie po okazaniu go otrzymałem nowy modem, oddając uszkodzony. Jakby nie można tego było zgłosic w telepunkcie i od razu otrzymac nowy sprzęt. Ale co tam. Spodziewałem się i tak jakiejś większej biurokracji (dlatego nie przyszło mi na myśl dzwonic na miejscu z budki chociażby), a tu dali mi modem nie sprawdzając nawet tamtego. Swoją drogą dobrze, bo go rozkręcałem i jakby poodklejali te gumy, to mogliby się zorientowac ;)

Edytowane przez pepek0206

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przy ściąganiu masz taką samą prędkość ? Najlepiej zgłoś na numer 0 800 i żeby do ciebie przyjechali technicy i ci sprawdzili linie. :)

Co ty wypisujesz za brednie. Parametry lini ma bajka. Zgłoś to na uszkodzenie; starczy restart portu i będzie OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobna jazde w pracy.

Kiedys "gora" przyciela nam nasze lacze 512 na 128. Cieli koszty :lol:

Z czasem pojawily sie "promocje" wszystko niby pieknie ladnie bo synchronizacja wynosci 384/192 ale dzialanie wciaz odpowiada predkosci 128. Walcze z nimi juz kilka miesiecy. Dzisiaj dopiero ktos normalny zaczal ze mna gadac na poziomie. Wysylaja po raz kolejny technika ktora ma sprawdzic mozliwosci lacza. Ciekawe dzialalo swietnie na 640 a na 384 moze sie rypac ;]

Oj leb mi peka od trzymania sluchawki przy uchu przez 40 minut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi