Gość Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) Nie, to nie jest kolejny topic "co kupić". Chcę ciutkę zmodernizować intela z podpisu, i zmieniam cpu i gpu.... Ponieważ moja wiedza o tej platformie jest troszkę mała prosiłbym o zdanie intelowców. Mam ja celka 1.7ghz i chciałbym wymienić go na pentiawke 4. Celofany na 478 słyną z kompletnego braku wydajności, wiec rozumiem że przy takiej wymianie lekkiego kompa odczuję? Celować w 2ghz z 512kb kaszy, czy też odpuścić i kupić ~1.6-1.8 z 256? Płytką obsługuję szynę 400. A, i opcją sprzedaj wszystko i kup coś lepszego odpada...:P Edytowane 7 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 p4 northwood 2A 400fsb 512cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Kupuj to co mówi Rav85 i wówczas na wiekszości płyt możesz mu dać 2.66ghz a wówczas już jest on całkiem całkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Na tej płycie oc raczej nie wchodzi w drogę... Jest aż tak duża różnica między 256 a 512kb pamięci? Bo P4 1.7-1.8 można dorwać za ~30zł natomiast tez 512kb chodzą już znacznie drożej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Na tej płycie oc raczej nie wchodzi w drogę... Jest aż tak duża różnica między 256 a 512kb pamięci? Bo P4 1.7-1.8 można dorwać za ~30zł natomiast tez 512kb chodzą już znacznie drożej... Jest duza roznica w wydajnosci i wydzielaniu ciepla, bo te z 256KB L2 to Willamete i proces 0.18, a Northwood z 512KB L2 to juz 0.13 mikrona. Imho nawet 1.8A styknie spokojnie i roznice zobaczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 P4-M Northwood ... od 60 PLN a temp zabicia to 100*C oraz NSDS występuje od vcore 1,95, niekie temp oraz bardziej wydajny i krętliwy od normalnych nortków .... tyle że startujemy z mnoznika x12 i jedziemy w góre z fsb .... jak nie pomaga to mój sposób powinien styknąć .... w sumie jest gdzieś wyprowadzenie pinouta dla bsel0 dla FSB 133 czyli całkiem sprośnie :P Ten VIA chip powinien obsłużyć fsb 133 .... z 200 bym miał watpliwości. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 http://www.allegro.pl/item216930924_proces..._gwarancja.html Tzn takie wynalazki mam omijać? Bo naprawdę temparatura/oc mnie nie interesują..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 bierej northwooda, wlliamette to megaszroty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Coś nie tak z tym opisem, bo Willamette miały 256 kB L2 i takie napięcie, a Northwood miały 512 kB L2 i 1.5 V bodajże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Cześć (: Mam nadzieje że tęskniliście [; ;] [; Kupiłem procesor który poleciliście (danke wielkie :*) wczoraj dorzuciłem 1gb ramu...no i jest kiepsko bo na tym mobo sobie nie pokręcę :P Pomożecie biednemu studentowi w wyborze jakiegoś taniego mobo na którym sobie pokręci? :mrgreen: (nie ograniczajcie się do jednej płytki, wrzućcie to co się nadaję a ja już sobie będę polował na allegro :lol:) Edytowane 14 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 do jakiej kwoty te mobo?? patrzyłem na allegro ale ceny chore 150-300zl za używane w miarę dobre mobo :/ tragedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 300zł? Heh, myślałem że te antyki są w mniejszej cenie i do 100zł (maksymalna kwota i już!! :P ) coś znajdę...;] No ale jeżeli jest tak jak mówisz to chyba lepiej nic nie ruszać i niech sobie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Za 100zł to lipa i nic więcej... :-P tak to już jest że 478 to albo p4p800 albo ic7/is7... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 A w takim wypadku lepiej kupić a64....;] Dobra, dziękuję za rady! Zostawię tak jak jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 (edytowane) Odkopuję, gdyż mam nie lada zagwozdkę :huh: Otóż kupiłem northwooda 2.0A - poprzedni procesor zaliczył zgon. No i mam taki problem: Uruchamiam komputer -> mam czarny ekran i nic się nie dzieję -> wciskam reset -> komp bootuje. Wkładam Willamette'a 1.7 i odpala bez niczego. Bios mam najnowszy, zasilacz (delta 350) trzyma elegancko napięcia. Czy ktoś mógłby naprowadzić mnie, co jest źle? Kombinuje już 3 godziny i rozwiązania problemu nie znalazłem. Zastanawiałem się, czy nie jest to wina lekko napuchniętych kondziołów przy sekcji zasilania, ale przecież northwood jest mniej prądożerny od Willamette'a -_- I jakby ktoś łaskawie zarzucił mi schematem pinmoda na fsb 133 byłbym równie wdzięczny :> Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...