Loockas Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) Witam, mam problem z uruchomieniem WinXP po skorzystaniu z usługi 'Przywracanie systemu'. W chwili, gdy system powinien się załadować, pojawia się następujący komunikat: Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony: system32\DRIVERS\nvatabus.sys Jak widać jest to sterownik NVIDII. Problem mógł się pojawić dlatego, że przed przywróceniem systemu bawiłem się aktualizacją sterowników płyty głównej, ponieważ wcześniej pojawiał się komunikat (okienkowy po załadowaniu się systemu) o braku pliku nvide2.nvu (nie będę się wgłębiał w to, dlaczego się pojawiał, to chyba nie jest istotne). Czy jest możliwość naprawy tego sterownika lub instalacji nowego, zastępując go sterownikiem systemowym z CD poprzez konsolę odzyskiwania? Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o te sprawy.. BTW system nie uruchamia się nawet w trybie awaryjnym. Proszę o pomoc! Edytowane 7 Lipca 2007 przez Loockas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juanes74 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Zainstaluj ponownie sterowniki do karty graficznej w trybie awaryjnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loockas Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Przecież napisałem, że system nie uruchamia się w trybie awaryjnym.. A stery do grafy raczej nie mają z tym nic wspólnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 juz szybciej bedzie jak odpalisz ubuntu i przekopiujesz wazne dane na inna partycje i zainstalujesz wina ponownie... ewentualnie podlaczysz hdd do innego kompa z ta sama wersja sterownikow i przekopiujesz plik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...